Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Mi lenne ha az ember agya...

Mi lenne ha az ember agya 100%-at tudna hasznalni?

Figyelt kérdés

2014. dec. 15. 13:33
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
76%

Melyik részét nem használod?

Tán magnóról hallod: kilégzés, belégzés?

2014. dec. 15. 21:22
 22/46 A kérdező kommentje:
Ez csak egy felteves en ezt nem halalig bizonyitom hogy igy van csak egy gondolat menet amit ha akar valaki akkor folytat/kiegeszit/tovabb gondolja...de ez nem biztos hogy igy van de te mert vagy benne olyan nagyonbiztos hogy nem igy van?
2014. dec. 15. 23:11
 23/46 Ozmium42 ***** válasza:
65%
Annak van igaza, aki az epilepsziás rohamot írta. Az agyunk 100%-át használjuk olyan értelemben, hogy nincs olyan terület, ami nem való semmire, csak úgy ott van, és várja, hogy megvilágosodjunk. Viszont az idegrendszer nem úgy működik, hogy van kikapcs meg bekapcs. A neuronok rendkívül bonyolult hálózatot alkotnak, a különböző kapcsolatok gyengítik, erősítik, aktiválják vagy gátolják egymást. A neuronális működés fontos része a gátló neuronok működése. Ez a gátló rendszer sérül epilepsziásokban, és jól látható, hogy nem éppen kívánatos eredménnyel jár a gátlás visszaszorulása a serkentés javára.
2014. dec. 15. 23:12
 24/46 anonim ***** válasza:
100%

Az agy nem egy nagy massza amivel "gondolkodsz" hanem tucatnyi reszből áll es mindegyik masert felelős. Ebben az esetben az agykeregre es a feherallomanyra gondoltok. A kéreg az elsődleges motoros,auditoros,vizualis központ a lebenyei eltérő folyamatokert felelősek pl. a nyakszirti lebeny a latasert.

Ezeket nyilván nem hasznalod egyszerre, csak akkor aktivalodnak ha megfelelő ingereket kapnak.

2014. dec. 16. 13:56
 25/46 anonim válasza:
69%

Lehet sokan most lepontoznak de nem értek vele egyet hogy az agyunk mindig 100%-on működne hiszen a 100% a teljes teljesítmény a max.Hogy miért gondolom ezt? Elmagyarázom! Kerültetek e már életveszélybe? Nem nem a metróról való lemaradás, vagy a moziban egy jó film, valós életveszély! Mikor a túlélés múlik rajta vagy a halál, 3x voltam ilyen helyzetben és mindig olyan érzésem támadt mintha megállt volna az idő 1-2 pillanat, 1 másodperc iszonyat hosszú időnek tűnt ezer dolog futót át az agyamon döntések sorozata, helyességük ellenőrzése ilyen rövid idő alatt.

Tehát ha ez az állapot mondhatjuk talán 100% mivel nem tudhatom hogy képes volnék e ettől többre mert csak ennyit tapasztaltam,akkor nem jelenthetem ki hogy jelenleg 100%-ot használók mert nem vagyok képes jelenleg azokra amikre ebben az állapotban voltam.Nyilván nem arra gondolok hogy repülünk meg időt utazunk,de azzal mindenki tisztában van ha csak kicsit jobb a napunk "madarat lehet fogatni velünk" sokkal nagyobb teljesítményre vagyunk képesek mint egy rosszabb napon.

2014. dec. 16. 15:14
 26/46 anonim ***** válasza:

25

Veszélyhelyzetben a szimpatikus idegrendszer feltolja az adrenalintermelest azert erzed ezt.

Es igen a metakogníció es sok minden függ a kedvedtől.

2014. dec. 16. 15:46
 27/46 anonim ***** válasza:
100%
Én értem mire gondolt a 25-ös válaszoló adrenalin bomba tényleg sok mindenre jó amúgy írtuk sokan 100%-át használjuk az agynak de nem úgy gondoltuk hogy egyszerre csak minden részét használjuk a napokban.De abba egyet kell értenem adrenalin ide vagy oda olyan helyzetben a képességeim az egekbe szöknek talán azért mert ilyenkor az agy kizárja a felesleges információt és csak az adott helyzetre tudsz figyelni.Ment a zöld kéz engem elgondolkoztatott amit írtál
2014. dec. 18. 14:02
 28/46 anonim ***** válasza:
100%
Vészhelyzetben az agy lekapcsolja, lebénítja azokat a részeket, amelyek zavarnák a vészreakciókat (többek között a tudatos döntések nagy részét is). Ilyenkor még kevesebbet használunk az agyunkból.
2014. dec. 18. 17:56
 29/46 anonim válasza:
42%

Sziasztok köszönöm a válaszokat a 25-ös vagyok,az utolsó választ nem tudom hova tenni leíróm miért.Azt mondod vészhelyzetben az agy a tudatos döntést kikapcsolja erre egy történettel tudok válaszolni.Autó vezetés közben kialakult egy "vészhelyzet" igazából nem az volt de akkor annak tűnt.

Lényeg hogy előttem haladó furgon sávot váltott mert állt előtte a forgalom amit én nem láttam mert takarta.Mikor kiment előlem észrevettem nagy fékcsikorgás 2 sávos út volt plusz szemben jövő másik két sáv.Láttam az ütközés elkerülhetetlen ki akartam menni szélre de akkor kilöktem volna a mellettem haladó autót az útról, szembe mindkét sávon jöttek.Nem volt hosszú idő de itt is sok gondolat cikázott a fejemben mind tudatos volt mert felmértem a károkat amit okozhatok ezért a hátulról való ütközést választottam,szerencsésen alakult mert nem keletkezett túl nagy kár az előttem haladó hallva a csikorgást egyenesbe tekerte a kormányt (ép le akart térni az útról)hogy ne lökjem a szembe jövő sávok elé.Ezek szerintem mind tudatos döntések.Egyébként aki nem hisz semmi hókusz pókuszban teljesen megértem én sem hiszek sok mindent el kivéve amit tapasztalok. https://www.youtube.com/watch?v=jfOahkMfXOY&index=2&list=PLX.. ezt egyszer kipróbáltam kíváncsiságból és tényleg meglepődtem az agyat menyire tudja külső hatás befolyásolni.

2014. dec. 18. 19:43
 30/46 anonim ***** válasza:

Nem azt írtam, hogy MINDEN tudatos döntést kikapcsol.

Ilyenkor alacsonyabb agyterületek döntenek - és dönthetnek úgy is, hogy a tudatot használják.

De ha már beépült reflexeid vannak az adott feladatra, akkor inkább azt, mert a tudat elég lassú.

2014. dec. 18. 19:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!