Mit kap az ember az egyetemen, ha a diplomáját nem fogja használni?
Tudást.
Ha valaki a kapott tudást nem akarja használni, kár egyetemet végeznie.
Nem kötelező a szerzett tudást használni.
Tényleg érdekel ez a kérdés!
Mert szemléletmódot szerintem baromira nem az egyetemtől kapni, a tudást ugye nem használja, ez a kiindulókérdés is.
Viszont egy terület hiányosságait látni fogja, innentől kellemetlen is, hogy soha nem tud segíteni majd a hiányosságok mértékét mérsékelni.
"értelmiséget, széles látókört a szakmádon kívül is, intelligenciát, elismerést"
Értelmiség: nézzünk be egy átlag egyetemista buliba és láthatjuk, hogy ez mennyire nem állja meg a helyét.
Széles látókört: azt a gimnázium ad, az egyetemek többsége szakbarbárt nevel.
Intelligenciát: Az intelligencia genetikailag meghatározott és csak kis mértékben fejleszthető.
Elismerést: Szak függő.
Sosem lehet tudni,hogy mihez kell majd az adott tudás.
For example: van egy ismerősöm ő eredetileg vegyészmérnök,majd lett egy közgazdasági diplomája is,mert nem tudott még anno elhelyezkedni ezzel most valamelyik olajvállalatnál közgazdász és hasznára van a vegyészmérnökség.
For example 2: tegyük fel valaki elvégez egy pszichológia szakot,eléggé túltelített nem lesz állása vagy kaphatna 70ezerért valami ezzel kapcsolatos munkát,tegyük fel rakott félre pénzt az egyetem alatt és nyit egy cukrászdát itt fel tudja hazsnálni a tudását és lehet az,hogy kiválóan tudja az emberek viselkedését elemezni azt eredményezi,hogy az övé lesz a város legjobb cukrászdája.
For example 3: barátom autószerelőnek tanul,de egyébként mérnök-tanár akar lenni( persze a szülei nem támogatják benne..) de ha elvégzi az egyetemet lehet végül a családi műhely vezetője lesz,de ha befuccsol még lehet tanár sőt másodállásban is vállalhat munkát,vagy akár korrepetálhat.
Tehát véleményem szerint az,hogy elvégzel egy szakot mégiscsak szélesíti a látókörödet ha meg teljesen bele vagy temetkezve a szakodba és a gyerekeid neve is pl. Radiátor,Gyopárka akkor biztos,hogy valami idióta zseni vagy esetleg kutató vagy cégvezető.
Mindenképp tapasztalatot ad az egyetem minden diplomát lehet valamire használni még egy filozófia diplomát is tudom a nagybátyám végzett ezen a szakon,saját könyvkiadót nyitott,fordít,ír stb. Minden csak akarat és kreativitás kérdése :)
A filozófia az, ami valószínűleg TÉNYLEG hozzáad az ember jelleméhez.
Az én szakomban nem értem, hol jöhetne jól az amúgy nem létező tudás :D, szemlélet meg végképp nem formál!!
ha 4-esnek nem tetszik a válaszom, akkor MÉG: Önállóságot és kitartást
1. voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!