Mit kap az ember az egyetemen, ha a diplomáját nem fogja
használni?
Kapcsolati tőkét. Ami a mai világban sajnos túlságosan fontos.
Én eü szakközépben érettségiztem, utána szomatoped-tanak szakos gyp diplomát szereztem. Egyiket sem használom, de folyamatosan olvasok eü és ped témákban, és jó érzés széles körű ismeretekkel rendelkezni.
És ilyen előzmênyek után tb-kifizetőhelyet vezetek, és most fogok végezni mérlegképesen. :)
2014. dec. 7. 09:22
12/20 A kérdező kommentje:
Ha könnyű a szak, akkor önállóságot és kitartást se.
Szerintem:
széles látókört, széles tudást a középiskola ad
a kitartást fejlessze az ember sporttal, hobbival
a logikai készséget sudoku-val
ha valami érdekli, olvasson utána a neten (engem sokminden érdekel és utána is olvasok).
Egyetem ezekhez nem kell.
Én feleslegesnek érzem a hét félévemet...
Hát nem tudom én azért úgy gondolom nehezen tanulnám meg a kvantumfizikát néhány könyvet elolvasva, főleg érdemi matektudás nélkül és nem az nem érdemi matektudás, hogy az x-et le tudod deriválni 1-re, van jónéhány szak ahol a Bsc különösebb érdemi tudást tényleg nem tartalmaz, de ebben mindig benne van, hogy az embert igazából nem is érdekli az a téma különben specializálódna egy témakörre és a kötválos tárgyakból maga számára is hasznos tudást szerezhetne. Ha nem érdekel a téma és nem foglalkozol vele persze, hogy nem ér semmit az egyetem, de ha érdekel mehetsz tovább Msc-re és határ a csillagos ég fizetésben, ha jó szakember leszel.
2014. dec. 7. 11:25
14/20 A kérdező kommentje:
Az én szakomon ez mind nem így van...
Ráadásul ezt még meg is lehet érteni még Wikipedia alapján is.
Nyilván nem egy fizika szakot szidok, hanem a büfészakokat.
A kiindulópont még mindig az, hogy ha valaki nem használja a diplomáját....
Ha nem fogom használni a diplomámat egyáltalán az elvégzése után (by the way nem teljesen értem minek töltök akkor a megtanulásával 10 évet és minek jelentkeztem rá ha egyáltalán nem érdekel) akkor is hasznos volt számomra, hogy rendkívül bonyolult dolgokat megtanultam, és látom az összefüggést a nagy képben, össze tudom kötni a dolgokat és rájövök, hogy a millió információból mire lehet szükségem és mi felesleges, mert komolyabb főleg vezetői pozícióban igenis tanulni kell az ilyen ismereteket, de ha arra megy ki az egész, hogy más is alátámassza a te véleményedet, akkor úgy kérdezd, hogy a büfészakok milyen pluszt adnak az embernek, meg az olyan szakok mint a PTE-n a gépész vagy az informatika, hogy minden álláshirdetésbe beleírják, hogy ezzel a végzettséggel ne jelentkezz. Nyilván nem véletlenül van ez, hanem ott nem kapod meg azt a tudást amivel egy egyetemnek szolgálnia kéne.
2014. dec. 7. 11:33
16/20 A kérdező kommentje:
Valószínű, hogy ahol bonyolult dolgokat kell megtanulni, és nagy szó, ha valakinek ez sikerül, ott az emberek fogják használni a diplomájukat.
Bár nekem ott is rossz érzés lenne, ha nem konkrétan az ott tanult problémákkal foglalkoznék - melyek egyike-másika érdekelne is -, hanem valami tök mással, és a diploma csak azt mutatja, hogy tudok tanulni..... :/
Ahol nem kell bonyolult dolgokat tanulni, ott még az se áll fenn, hogy azt mutatja a diploma, hogy az illető tud tanulni.
Minden szakon lehet bonyolult dolgokat tanulni más kérdés, hogy az emberek nagy része azért megy egyetemre, hogy legyen diplomája és ha van egy tanár aki keményen kéri az anyagot, a tantárgyairól úgy iszkolnak el az emberek, mintha minimum leprás lenne.
2014. dec. 7. 11:44
18/20 A kérdező kommentje:
Meglett minden tárgyam elsőre.
Pár kettesem volt, vagy a szakhoz nem kapcsolódó tantárgyból volt kemény tanár, aki keményen követelt és nehezen érthető volt az anyag, vagy nagyon magolós volt a tárgy - több oldalt kb szóról-szóra, mert olyan tárgy, ami természeténél fogva NEM logikus.
De ezekkel is foglalkoztam és ezek is meglettek elsőre.
19/20 anonim válasza:
Felesleges ha nem szeretnéd használni néhány hasznos információ van de más honnan is megtudod szerezni.Iq meg elismerést ja max egy bolti eladónak tudod felhozni aki el ámul tőle közben lehet 10-szer okosabb mint te,ne keverjétek a memóriát meg az iq-t tegyük fel iq a magasság,memória a testsúly hiába eszel nem leszel magasabb..Sokan olyan géniusznak érzik itt is magukat hogy van egy diplómájuk közben csak magoltak és azt hiszik ők találták ki a dolgokat.Ezért van ennyi sz*r munka morállal rendelkező ember magol azt hiszi ő szarta a spanyolviaszt közben meg nagy 0 abban amit csinál
2014. dec. 15. 14:00
20/20 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy a válaszod lényege, mondanivalója NEM az volt, de azért az is látszik belőle, hogy lenézed azokat, akiknek nem 130 az IQ-juk, ezért nehezebben értenek meg valamit és bizony néha kicsit kell is magolniuk... :/
Kapcsolódó kérdések: