Az Ős Sámánok igazat mondtak a világról? A kvantumfizika igazolja a spirituális, tudat működtedte anyagi világot?
Zoltán Kvantumfizikus kérdése :
Az őskortól ismertek a Sámánok, beavatottak, táltosok, spirituális guruk elbeszélései és maguk a spirituális látnokok, jósok (Nostradamusz, Delphoi) és más spirituális dolog pl auralátás felveti előttünk, hogy egy immateriális világ létezik az anyagi világ mellett mely a Sámánok által leírtak alapján irányítja a materiális (anyagi) világot.
Felmerül a kérdés, hogy a tudomány mikor fogja ezt felismerni ? Nos, már gyakorlatilag felismerte. Mi fizikusok tudunk erről, noha a közembernek erről vajmi kevés ismerete van, ami köszönhető az embereket tudatlanságban tartani akaró médiának. Roger Penrose kollegám [link] amikor itt járt Budapesten még a milleneum körül a KFKI-ban elmondta, hogy azért nem tudjuk eldönteni, hogy a Sámánok igazat mondanak-e, mert nem ismerjük az un. kvantum-klasszikus határt, azaz nem tudjuk eldönteni, hogy az agyban lezajló folyamatokra érvényesek-e a kvantumfizikai elvek. Nos, el kell mondjam, hogy teljesen érvényesek az agyunkban levő idegsejthálózat méretarányaira a kvantumfizikai összefüggések, mivel a kvantumfizika nem korlátozódik mikrorészecskékre, atomok, molekulák és maga az univerzum is viselkedhet kvantumosként. egyértelmű, hogy a kvantumfizikai felismerés, miszerint a tudat irányítja az anyagot és a valóságot teljes mértékben igaz !
Roger Penrose a tudat irányítású anyagról itt mond el többet http://www.youtube.com/watch?v=3WXTX0IUaOg. Más kvantumfizikus kollega is próbálja népszerűsíteni ezt a tudat központú felismerést [link] [link] about/ http://www.youtube.com/watch?v=s42mrdhKwRA "Csak napjainkra született egy olyan átfogó értelmezése a kvantumelméletnek, ami feloldja ezt a paradoxont. Amit Goswami a "Mi a csudát tudunk a világból?" című filmből ismert, nemzetközi hírű fizikus professzor dolgozott tovább a két magyar zseni által felvetett irányvonalon. Az ő nevéhez fűződik az a modell, amely létrehozta a kvantumfizika paradoxonmentes értelmezését. "Mindössze" annyit változtatott Neumann és Wigner felismerésén, hogy azt a Tudatot tekinti a létezés alapjának, amely nem a dualitás szintjén létezik. Ez azonban nem az egyéni agyhoz kapcsolódó tudat, hanem a keleti filozófiákban megjelenő egységes, metafizikai, mindent magába foglaló Tudat" forrás : [link]
*
Részletesebb közimsert magyarázat, általam leegyszerűsítve a közemberek számára : Régóta foglalkoztatta az embert, hogy az anyag vagy a tudat van előbb. Vajon maga az anyag elsődleges vagy egy tudat hoz létre anyagot ? Nos, erre megkaptuk a választ !
A tudat az elsődleges ; konkrétan a tudat irányítja a világot, a tudat hat az anyagra. A világ úgy alakúl, ahogyan a tudatunkkal tekintünk a világra, az anyagra a valóságra, az ahogy gondolkodunk a világról, az hogy milyen kérdéseket teszünk fel róla, ez befolyásólja a világot, az anyagot, a valóságot. Ugyanis a kétrészecskés kísérletekben a tudat hatására változtatja meg a részecske a tulajdonságait, azt hogy korábban melyik résen ment keresztül és az hogy milyen anyagi tulajdonságai legyenek. Mivel a kvantumfizika határesete a klasszikus fizikai, így megállapításai és kölcsönös hatásai igazak világunkra is. A kvantumfizika nem pusztán a mikrovilág törvényszerűségei, hanem szerves része a világnak. Atomok, molekulák viselkedhetnek kvantumosan.
Ennek bemutatása röviden : "Modern kvantumfizikai ismeretünkkel ismertté vált, miszerint a tudat teremti meg a fizikai valóságot. Olyanná formálódik a világ, amilyenre mi magunk gondolunk vágyainkban. álmainkban.
A kvantumvilág magában foglalja ezt a Newtoni vizuális absztrakcióként értelmezhető világot, melyet Te anyagi fizikának ismersz. Kiderült, hogy van egy mindenhol jelenlevő kvantumvilág, mely magában foglalja ezt a un. Newtoni fizikai világot, a kvantumfizika határesete ez a materiális világ, de akvantumfizika nem korlátozódik pusztán mikrorészecskékre. Atomok, molekulák, bármilyen tárgy és maga a teljes fizikai realitás is viselkedhet kvantumfizikai törvényeknek engedelmeskedve. A kvantumfizika világában megállapított törvényszerűségek a klasszikus anyag kapcsolataként ugyanígy érvényes általánosan.
Amerikai kollegáim megállapították, hogy tömeggel rendelkező elektronok is viselkedhetnek tömegtelen hullámként, mikor a tudatunk nem figyel rájuk, azonban mihelyt tudást szerzünk róluk, azaz tudatunkkal megfigyeljük őket máris anyagiakká válnak ! A kvantumvilágban úgy keletkezik az anyag, ahogy a mi tudatunk hat az anyagra. Ha azt megmérjük az egyik általunk mérni kívánt tulajdonságát azzá változik az anyag, ergó mi a tudatunkkal határozzuk meg a valóságban bekövetkező realitást ! http://www.youtube.com/watch?v=4M3druhbPU0 "
forrás : http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__magia-okkultizmus__4..
*
Felmerül a kérdés, ami kézenfekvő az általam felvetett magyarázatok után ; Nem kellene-e elgondolkozni mindenkinek azon, amikor a világról gondolkozunk, hogy a Sámánok, spirituális guruk, auralátók tapasztalatait, elmondásait nem kellene-e belevenni a gondolkodásunkba a világgal kapcsolatban ? Nem kellene-e a materializmus képtelenségeit végleg elvetni, mint az emberi értelmi fejlődés zsákutcáját.
Nem kellene-e megkövetni ezeket a Nagy spirituális elméket és hallgatni rájuk, mint nagy bölcsesség amiket kinyilatkoztattak ?
Mit gondolsz ?
Tudod Csaba, nem véletlen ám, hogy Zolikát itt mindenki osztja. Ha olvastad volna a régebbi dolgait, te is tudnád, hogy innen-onnan összeszedett ismereteket (amelyek önmagukban nem is feltétlenül lennének hülyeségek), a legképtelenebb összefüggésekben, félreértelmezve, teljesen tudománytalanul megközelítve tálal. Gyakran az elfogadott, bizonyított tudományos tényeket kérdőjelezi meg (ami lehetne jó dolog is), és a legnagyobb baj az, hogy TÖKÉLETESEN MEGGYŐZHETETLEN.
Többen, többször befutottunk már ebbe a zsákutcába, érvelünk, hivatkozunk, magyarázunk, de Zolika rögeszméi egyszerűen megingathatatlanok.
Nem a személye elleni támadás az, ami itt folyik, hanem az általa képviselt szellemiség, gyerekes, dacos, "csakazértis" hozzáállás elleni tiltakozás.
Vagy hogy egyszerűbben fogalmazzam: Sokunknak tele van vele a hócipőnk....
Igen, tudom, hogy direkt csinálja. Pontosan tudja már, hogy a rögeszméire itt néhányan hogyan fogunk reagálni, és mi is pontosan tudjuk, hogy hiába válaszolunk bármit, az csak falra hányt borsó.
Ne hidd, hogy Zolika "pocskondiázás nélkül képes válaszokat adni", mint ahogy írod. Ha rákeresel a régebbi kérdéseire, érdemes elolvasni a hozzászólásait: gyerekes, a végtelenségig öntelt, és nagyképű is tud ám lenni. Főleg olyankor, mikor egyszerűen nincs semmilyen érve - ekkor szokta kifejteni, hogy neki van igaza, mert ő egy kvantumfizikus........
Szóval ne is haragudj, de most olyan dologba szóltál bele, amihez nincsenek meg a régebbi ismereteid, tapasztalataid. Ez persze nem bűn, csak felhívom a figyelmedet, hogy a Zolika körül zajló szópárbajok eredete már lassan a múlt ködébe vész... És ne csak egyetlen kérdés alapján ítélj.
Jó tájékozódást! :)
Pedro
Kedves Pedro,
ha tele van a hócipőtök vele, akkor miért fecséreltek rá energiát. Miért nem foglalkoztok a kedvesetekkel, a gyerekeitekkel, a hobbitokkal (nem a Gyűrűk Ura hőseire gondolok :) ), stb.?
De most komolyan?
Főleg ilyen stílusban...
Na mindegy ez már a Ti dolgotok, én inkább valami konstruktívabb dolog felé terelem az energiáim. ;)
Üdv, Csaba
pedro csak egy provokátor ! Beleköt minden kérdésbe, alattomosan leoltja az embert, egyszer próbált vitatkozni azon, hogy szerinte nem lehet kölcsönhatásmentes mérést végezni, de miután bizonyítottam, hogy már ezen is túl vagyunk egyre rosszabb lett.
Nem ért a fizikához, mint azok sem akik osztják az észt. Ez nem baj, mert Én magyarázok. Hajlandó vagyok a hiányos ismereteiket kipótólni, de csak süket demagógia van, hogy ez nem így van, bár nem tudnak érvelni, hogy miért :P
*
Rengeteg rész ismeretünk van jelenségekről, azonban még összerakni nem tudjuk őket, mert az hogy a földet sem hagytuk el (max a holdig) nagyon kevés olyan kérdések megválaszolásához, amikre az itteni szkeptók tudják a választ :D
Ősszerakni nem vagyunk képesek annyira hogy megmondjuk hogyan keletkezett a világ. Lehetne belőle ősrobbanást is kirakni a mozaikokból, de ennek teljesen ellenkezőjét is, sőt a statikus univerzumra több bizonyíték, több realitás van !! Mint azt elmagyaráztam, vita persze nem volt, csak beoffoltak szabálytalan jeleket a kötekedő szkeptikusok, mikor már kifogytak a demagógiából is. http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__egyeb-kerdesek__5369..
Minek járnak ide pedró és más kötekedők ? Hát értelmes vitára és tanulni nem, ez biztos :P
"pedro csak egy provokátor !"
Aha. Bár már többször kértem, hogy legalább nagy kezdőbetűvel írd a nevemet, úgy látszik neked ez nehezedre esik (talán a gyenge felfogóképességed miatt). Ugye zolika?
"Beleköt minden kérdésbe,"
Abba "kötök bele", ami szerintem hülyeség.
"alattomosan leoltja az embert,"
Nem. Határozottan tiltakozom. Semmi alattomosság nincs benne, én szemtől szembe szoktalak gyerekesnek, idétlennek, hülyének, nagyképűnek, és tudománytalannak nevezni. Olvass csak vissza!
"szerinte nem lehet kölcsönhatásmentes mérést végezni,"
És ezt továbbra is fenntartom!
Bármilyen mérést kizárólag úgy lehet végezni, ha a mérendő dolog valamilyen módon HAT a mérőeszközre. Ekkor pedig a mérőeszköz is HAT a mérendő dologra. (Tudod, hatás-ellenhatás... Általános iskola, fizika óra.)
"Nem ért a fizikához, mint azok sem akik osztják az észt. Ez nem baj, mert Én magyarázok."
Ja. Persze. Mert aki azt állítja, hogy bizonyította a kölcsönhatás mentes mérést, az ért hozzá..... Na ne nevettess már...
(Felhívom a figyelmedet zolika, hogy még az Elitzur-Vaidman féle kísérletben is VAN KÖLCSÖNHATÁS, az, hogy az első részhullámot elnyeletjük... Tehát itt is bizony FELLÉP olyan kölcsönhatás, ami a mérési eredményt adja.)
"Hajlandó vagyok a hiányos ismereteiket kipótólni,"
Már elnézést, de többször közölted, hogy te nem magyarázol semmit, mert az úgy van és kész. Legalább ne hazudj szembe!
"de csak süket demagógia van, hogy ez nem így van, bár nem tudnak érvelni, hogy miért"
Egyelőre TE TATOZOL NEKÜNK az érvekkel. Igen sokkal.
"sőt a statikus univerzumra több bizonyíték, több realitás van !! "
Na például az erre vonatkozó érvekkel is tartozol, sok-sok hónapja.
Én meg szegény még azóta sem hiszem el (a rengeteg műveletlen, hülye fizikussal együtt), hogy a Világegyetem állandó és statikus. Ugyan indokold már meg elfogadható módon, mert különben ebben a tévhitben fogok meghalni!
"Minek járnak ide pedró és más kötekedők ?"
Például azért, hogy a hozzád hasonló félművelt szélhámosok ne terjesszék a teljesen tudománytalan, 100 éve megcáfolt nézeteiket annak ellenére, hogy napjaink fizikája nap mint nap többször is bizonyítja a jelenlegi elméletek helyességét... De szerintem ezt fel sem fogod.
"Hát értelmes vitára és tanulni nem, ez biztos :P"
Bocs, de a VITÁHOZ az kellene, hogy VÉLEMÉNYEKET és ÉRVEKET ütköztessünk, és cáfoljunk. Te pedig mindeddig még csak kinyilatkoztattál, és semmilyen cáfolatot nem tudtál adni a fizika jelenlegi álláspontjára.
Emiatt (ebben legalább igazad van) TANULNI azt biztosan nem tőled fogok.
Pedro
"Bár már többször kértem, hogy legalább nagy kezdőbetűvel írd a nevemet, úgy látszik neked ez nehezedre esik "
te pedig kicsinítőképzővel látod el. Majd ha normálisan szólitasz meg, én is úgy foglak.
Kölcsönhatásmentes mérés volt a kvantumradírban, de ezt korábban leírtam neked, akkor úgy tűnt értetted, mivel elmondtad van ilyen hatás. Úgy látszik a memóriád igen rövid :-)
A statikus univerzum általam értelmezett verzióját itt olvashatod http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__egyeb-kerdesek__5369.. Kenterbevágja egyértelműen az ősrobbanást !
"te pedig kicsinítőképzővel látod el. Majd ha normálisan szólitasz meg, én is úgy foglak. "
Mindeddig úgy volt. Olvass csak vissza jónéhány általad feltett kérdésben. De most tanultam tőled. Amíg nem vagy hajlandó rendesen leírni a nevemet, addig én sem fogom rendesen írni a tiedet. (Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.)
Ismerem a statikus világképeket. Fenntartom, hogy elavultak, és nem véletlen, hogy a tudomány nem ezeket tartja valószínűnek.
Amennyiben a relativitáselmélet igaz, a Világegyetem nem lehet statikus. Ezt idősebb korában Einstein is elismerte, pedig korábban ő is a statikus Világegyetemet tartotta reálisnak.
Persze lehet, hogy te okosabb vagy Einsteinnél is. Ebben az esetben elnézést kérek tőled. DE CSAK EBBEN AZ ESETBEN.
Pedro
zolika, rengeteg értelmes választ kaptál. Csak fel kellene fogni ezeket, és nem a saját, 109 évvel ezelőtt (1905-ben) megcáfolt elméletedet erőltetni mindenáron, az egyre több bizonyíték ellenében...
De ezt neked felesleges is mondanom. Úgysem fogod fel. Már többször tapasztaltam. :(
Pedro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!