Az agykontroll veszélyes?
Szia!
3 éve végeztem a tanfolyamot, szerintem abszolút veszélytelen. A tanfolyam előtt én is tanulmányoztam a könyvet, de őszintén szólva nekem nem sok segítséget nyújtott (talán csak túl lusta voltam a könyv szerint "kigyakorolni" a módszert :P). Sajnos nem igazán használom, de azt állíthatom, hogy talán a legjobb ellazulást tudja nyújtani, ha egyszer sikerült elsajátítani. A módszer lényege egyébként ugyanaz, mint a meditálásnál, vagy éppen az imádkozásnál: a monoton módon ismétlődő szabályos hangokra (pl. imádság), a nyugtató/kellemes relaxációs zene hatására vagy esetleg más technika hatására megváltoznak az agyban az elektromos impulzusok. Ennek hatására éri el az illető az alfa-állapotot, aminek kb csak annyi a lényege, hogy ekkor általában sokkal kreatívabb vagy, nagyon gyorsan és elég jól ki tudod pihenni magad, gondolatok cikáznak a fejedben, esetleg sokkal jobban meg tudod figyelni a tested működését (egyesek jobban érzik a szívverésüket, a vérük áramlását, stb). Ebben semmi rossz nincs, a 11-es gimnazista biológiakönyvben (Zátonyi Szilárd, Apáczai Kiadó) olvashatsz is erről, hogy valóban, alvás előtt, közben és után is alfa-szinten van az ember, tehát ebben semmi rossz nincs. Na már most... Miért ne használnánk ezt ki? Személy szerint én inkább csak pihenek ebben (de azt is ritkán), esetleg volt már, hogy fejfájást mulasztottam el ezzel, volt, hogy az orrfolyásom maradt abba így egy időre, energikusabbnak éreztem magam, stb. Azonban elvileg sokkal magasabb szinten is ki lehet használni, habár én inkább kicsit más módszerekkel próbálkozom (memóriajátékok, koncentrálást fejlesztő játékok, logikai játékok, stb).
Összességében amit írni akarok: szerintem nem veszélyes, de előfordulhat, hogy egy-egy embernek vagy nincsenek pozitív élményei, vagy más számlájára írja a sikereit, vagy tényleg nem megfelelően használta és ezzel ártott vagy magának vagy másnak. (habár ez utóbbit nem igazán tudom elképzelni...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!