Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Hogyan lehet javítani, agykont...

Hogyan lehet javítani, agykontollal, hogy ne csak agyunk 2%-át használjuk?

Figyelt kérdés
Gyakorlat valami ? Tapasztalatok?
2013. ápr. 22. 16:45
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
A 2% az úgy igaz, hogy az összes ember 2%-a használja az agyát.
2013. ápr. 22. 19:08
 12/36 A kérdező kommentje:

Ő használta az agyát, tehát NEKI VOLT FOGALMA róla. Az orvostudomány nem tudja a 100%-ot előállítani, így nem tudja mihez mérni.

Einsetin mondta ezt, de valami gének is vannak benne

2013. ápr. 22. 19:09
 13/36 anonim ***** válasza:
92%

Ööö...oké, feladom. Most tényleg leblokkolt nálam legalább 98%. :)

Fogalmam sincs mire akarsz kilyukadni ezzel az "Einstein használta...orvostudomány nem mérheti" dologgal.

Egyrészt az orvostudomány, illetve az őt alkotó orvosok is használják, másrészt ők tényleg (pl neurológusok) kutatják az agyi tevékenységet, ellentétben Einsteinnel, aki csak használó, de nem a téma szakértője volt.

Harmadrészt, de igen, tudják mérni.

Nagyapán meg 93 évig használta a lábát. Szinte mindenhová gyalog járt, mégsem volt kíváncsi a szakvéleményére soha az olimpiai gyalogló és futó szakosztály.

Végül pedig itt a félreértett Einstein idézet:

"What a betrayal of man's dignity. He uses the highest gift, his mind, only ten percent, and his emotions and instincts ninety percent."

Ebben szó sincs agykapacitásról. Arról szól, hogy hiába az ember becses éke az elméje, a racionalitás mindössze 10 százaléknyit vezeti, de érzelmei és ösztönei 90 százalékban.

2013. ápr. 22. 19:32
 14/36 anonim ***** válasza:
92%
Aki ezt félreérti, az tényleg csak 2%-ot használ ki.
2013. ápr. 22. 19:34
 15/36 A kérdező kommentje:

"Az ezosok valóban csak a 2%ot használják"

Én lehet, hogy csak 2%-ot használok, de így is ellátom azokat a funkciókat (még többet is) mint te 100%-al. Erre varjál gombot ! :-D

2013. ápr. 22. 20:02
 16/36 anonim ***** válasza:
Én szerintem ezt úgy kell érteni, hogy egyszerre csak 2%-át. Illetve ahhoz képest, amennyit még nem ismerünk az agyról, 2%-ot. Einstein kijelentése pedig lehet félrefordítás is.
2013. ápr. 22. 20:21
 17/36 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy Einstein csak poénkodott. "Én csak az agyam 2%-át használom, ha-ha-ha..." :D
2013. ápr. 22. 20:25
 18/36 anonim ***** válasza:
Kérdező, én nem akarok kötözködni, de olyan a hangulatom, MINDENNÉL amit teszel az agyadat használod, légzés, sétálás, beszéd, had ne soroljam.
2013. ápr. 22. 20:28
 19/36 anonim ***** válasza:

Nem is, mert a szíve pl. saját vezérlőművel rendelkezik. Az agya csak a frekvenciát állítja.

(De én sem kötözködöm, csak trollkodom.)

Egyébként meg felesleges ezen vitatkozni, nyilvánvaló, hogy Einstein nem mondott ekkora szamárságot, hiszen értelmes ember volt: nem beszélt kinyilatkoztatás-szerűen olyanról, amihez nem értett. Az, hogy az agyunk mennyire fejleszthető, mennyire nem, egy más kérdés. A memória pl. biztosan fejleszthető agykontrollal is, ezt amúgy tapasztaltam. A logikai készség is fejleszthető. Ha valaki a tizedik IQ tesztet tölti ki, persze úgy, hogy az előző 9 megoldását megkapta és meg is értette, több pontot fog elérni, mint az elsőn. Ha az agy nem lenne fejleszthető, nem lenne értelme semmilyen oktatásnak, iskolának stb.

2013. ápr. 22. 20:38
 20/36 anonim ***** válasza:

Kérdező akkor használod az agyad 100%-át mikor epilepsziás rohamod van. Ha ezt akarod akkor hajrá.

Amúgy mindenki használja az egész agyát csak nem egyszerre, hanem a bizonyos területeket, mikor melyikre szükség van. (düh, öröm, rövid távú memória, etc)

2013. ápr. 22. 21:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!