Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Egy szkeptikusnak válaszolnáto...

Egy szkeptikusnak válaszolnátok a bevonzással kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Elég sok helyen írnak arról, hogy pozitív gondolkodással, agykontrollal, meg egyéb módokon be tudjuk vonzani a vágyott dolgokat. De még nem beszéltem olyannal, akinek ez tényleg sikerült volna. Vagy ha igen, nem lehet biztosan tudni, hogy tényleg a hozzáállása vonzotta be azt a valamit. Szóval személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi úgy általában, de egy konkrét esetet is írok, példának.

Van két ember. OKJ tanfolyamra járnak, egymásnak csoporttársai. Legyen mondjuk fodrász suli. (Vagy bármi lehet.) Mindketten sikeresen elvégzik, megkapják az oklevelet, de munka nem igen adódik. (Legalábbis itt a példában tegyük fel, hogy nem nagyon hirdetnek fodrász állást, tényleg csak a példa kedvéért.) Az egyikük csak annyit tesz, hogy böngészi az álláshirdetéseket, meg személyesen érdeklődik szépségszalonokban, hátha akad valami. Közben persze egyre inkább lelombozza a helyzet, hiszen a logikus eszével gondolkodva be kell látnia, hogy kilátástalan a helyzet. A másikuk félreteszi a logikát, mert a lelkesedése egyfajta euforikus állapotban tartja őt, mint mikor valaki szerelmes. Csak az lebeg előtte, hogy szereti a szakmáját, és jól esik rágondolnia. Az összes családtagjának, ismerősének ingyen megcsinálja a frizuráját (persze csak annak, aki kéri :)), hogy addig is gyakoroljon, szakmai honlapokat olvasgat, hogy még tovább fejlődjön, még a fodrászat történelme is érdekli, utánaolvas, hogy régen a borbélyok milyen eszközöket használtak, régen milyen frizurát hordtak az emberek. Tehát lélekben már szinte ott érzi magát egy szalonban. (Azt hiszem, a "Titok" is valami ilyesmit ír, hogy érezzük úgy, hogy már miénk az, amire vágyunk.) És egyszercsak ez az utóbbi fodrász "véletlenül" belebotlik valakibe, aki ismer valakit, akinek a valakije fodrászt keres. Tehát a sors az útjába sodorta a helyzetet, pedig nem is igyekezett olyan erőlködve, mint a társa.

Szóval ez így nagyon szép és jó, DE: valóban elképzelhető, hogy a történések az alapján működjenek, hogy az ember agyban mit gondol, mit érez? Valóban van olyan, hogy a sors odasodorja az embert, ahol "helye van", amilyen "helyet megérdemel"? Mert ha történik is ilyen, amellett még lehet egy csomó olyan eset is, amikor nem történt "csoda", minden pozitív hozzállás mellett sem. Csak ezek az esetek elsikkadnak, mert erről nincs mit beszélni, ez nem olyan érdekes, mint amikor történik valami. Nektek voltak ilyen tapasztalataitok (akár pozitív, akár negatív)?

2013. febr. 27. 11:40
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

szted hogy lehet leírni a technikát pá mondatban ha könyveket írtak róla??

hinni kell benne és gondolni vmire az agyad használni

van aki öntudatlanul használja és amikor megtörténik az a vmi amire gondolt akkor azt hiszi véletlen.

Amit szeretnél tied lehet de a kulcs a te kezedben van.

te fogsz rá gondolni, és neked kell akarni, te fogod elképzelni mástól ne várj segítséget.akinek működik az mind magának köszönheti amit elért

2013. febr. 27. 15:31
 12/22 anonim válasza:

Nem garancia, hogy sikerül, de őszintén, melyik helyében lennél?

Azéban, aki keresi a melót, de csak kudarcai vannak a munkakeresés terén, nincs semmi sikerélménye és ezért mindenhez pesszimistán áll és elrontja a saját életkedvét.

Vagy annak a helyében, akinek lehet, hogy szintén nincs sikerélménye, de próbál optimistán a jövőre és az életére tekinteni?

Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de én ha elrontok valami, vagy valami nem sikerül, akkor nem azon görcsölök, hogy hol rontottam el, vagy mit kellett volna másképp csinálni, hanem arra koncentrálok, hogy mivel lehetne helyre hozni. Ami már megtörtént, azon nem lehet változtatni, el kell fogadni és kész. Tehát fölösleges ezen idegeskedni. (Az utolsó pár mondat lehet, hogy nem kapcsolódott ide szorosan de ezt még le akartam írni.)

Ja, és én sem hiszek nagyon ebben, de próbálkozni lehet, hátha mégis bejön. :)

2013. febr. 28. 15:54
 13/22 A kérdező kommentje:

"Ja, és én sem hiszek nagyon ebben, de próbálkozni lehet, hátha mégis bejön. :)"

Aki hisz, az nem csak próbálkozik, hogy "hátha", hanem szinte tudni véli, hogy sikerülni is fog. Ez az érzés (tudni vélés) az, amire kíváncsi vagyok. Hogy hogyan képes valaki előre tudni valamit, amit nem tudhat. :) Tehát nem az, amikor az ember csak simán pozitívan áll hozzá a dolgokhoz, és bízik, hanem amikor olyan biztos a sikerben, hogy a fejét tenné rá, holott belátja, hogy ez ellentmond a racionalitásnak, hisz a jövőbe nem látunk, mégis olyan erősen érzi, hogy azt már ő tudásnak éli meg. ("Tudja", hogy sikerülni fog, mert egyszerűen nem történhet másként.)

2013. febr. 28. 19:12
 14/22 anonim ***** válasza:

A vonzás törvényével az a gond, hogy sokan félreértelmezik. Szerintem a te problémád is ebből fakad.

A vonzás törvénye nem úgy működik, hogy bemagyarázod magadnak, vagy mantrázod a vágyott dolgot és egyszer csak megjelenik. Ez egy sokkal komplexebb és egyáltalán nem ezoterikus vagy misztikus dolog. Annyiból áll az egész, hogy ha valamit nagyon akarsz, és elhiszed, hogy megkapod, sőt nem csak elhiszed, hanem biztos is vagy benne, akkor az életed úgy alakul, olyan cselekedeteket hajtasz végre, amik végül azt eredményezik, hogy tényleg meglesz a vágyott dolog.

Én tavaly nyáron például nagyon akartam egy normális, komoly kapcsolatot. Sokáig görcsösen törekedtem rá, megmozgattam minden követ az ügy érdekében, sikertelenül. Egy idő után viszont úgy döntöttem, hogy hagyom az egészet, a sorsra bízom, tudván, hogy biztosan nem maradok már szingli sokáig. Az előzmények alapján nem volt okom azt feltételezni, hogy lesz valakim, mégis elhittem, hogy így lesz, tudtam, biztos voltam benne - kb. egy hónap múlva megismertem egy lányt és még aznap összejöttünk, azóta is együtt vagyunk. A hozzáállásomon való változtatás olyan útra terelt, ami végül meghozta a vágyott személyt.

Ellenpéldaként édesanyámat tudom felhozni. Sok könyvet elolvasott erről a témáról, teljesen félreértelmezte azokat és teljesen rosszul használja. Ő elsősorban pénzt akar, így állandóan azt mantrázza magában, hogy ennyi meg ennyi pénznek kell megjelennie az életében. Aztán amikor jön valami bevétel, ami amúgy teljesen várható, tévesen a gondolatai eredményének titulálja, és ezzel téves önigazolásba kergeti magát. Ő csak gondol a célra, de nem hiszi el, hogy meg is lesz, amit akar, így nem is úgy cselekszik, hogy sikeres legyen. Azt hiszi, hogy a gondolataival mintegy telepatikusan manipulálja az embereket, tárgyakat, eseményeket, ami egyszerűen hülyeség. Ilyen nem létezik. A gondolataiddal egyedül a saját cselekedeteidet tudod manipulálni, így a megfelelő eseményt a megfelelő cselekedetekkel tudod "bevonzani". Ez nem is igazán vonzás, egyszerűen csak a megfelelő gondolkodást alkalmazva eléred a célodat.

Tehát nem elég csak gondolni, el is kell hinni, tudni kell, hogy megkapod, amire vágysz, és így olyan cselekedeteket fogsz végrehajtani, ami elvezet a célodhoz. Gyakorlatilag az önbizalomról szól az egész.

2013. márc. 2. 03:06
 15/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalatodat! Azt szeretném még megkérdezni, hogy amikor úgy döntöttél, hogy nem igyekszel görcsösen, csak hagyod a dolgokat menni a maguk útján, akkor az egy tudatos döntés volt, vagy pedig már annyira eleged volt a görcsölésből, hogy belefáradtál és ezért nem érdekelt már? Szóval hogy lehet azt a fordulópotot meglépni, ami történt veled? Magától jön, vagy neked kellett a sarkadra állnod "magaddal szemben", és tudatosan leállítani az igyekvést? És a fordulópont utáni cselekedeteid miben változtak meg, miket tettél vagy nem tettél (azon kívül, hogy már nem görcsöltél a dolgon)?

A másik kérdésem pedig az lenne, hogy mit értünk helyes cselekedetek alatt? Mert ha az intuíció nélküli "száraz" logikával gondolkodunk, akkor az is helyesnek számít, amit az igyekvő társkereső tesz. (Pl regisztrálja magát társkereső oldalakon, eljár ide-oda ismerkedni stb.) Meg aki görcsösen keresi az állást, az is "helyes cselekedeteket" visz véghez, amikor hirdeti magát, meg érdeklődik, meg beadja sok helyre az önéletrajzát. Míg a nem görcsölő társa kevesebbet cselekszik, de azt nyugalommal és jó kedvvel. Vagy arra gondolsz, hogy emiatt a jó kedv miatt ÉSZREVÉTLENÜL helyesebben tud cselekedni? Kb mint amikor végigmegyünk egy földre felfestett vonalon gond nélkül, de ha ez a "vonal" (mondjuk egy gerenda) magasan a levegőben lenne, akkor biztos leszédülnénk, hiába ugyanaz a feladat, mégis jobban izgulunk, és ezért rontjuk el? A logika ilyenkor azt mondja: "dehát pont ugyanazt csináltam a levegőben, mint a földön, raktam egymás után a lábaimat, nem igaz, hogy miért kellett leesnem". Mert a logika nem veszi észre, hogy az érzelem (ezesetben a félelem a leeséstől) hogyan befolyásolta a mozgásunkat. És ha felvettük volna videóra és megnéztük volna utólag, akkor láttuk volna, hogy bizony a levegőben történő gyakorlatnál igenis másképp mozogtak a lábaink (ez a "helytelen cselekedet"), rossz helyre raktuk, remegtek stb, és ezért nem sikerült az, amit a talajon, félelem nélkül olyan könnyen végrehajtottunk.

2013. márc. 3. 14:38
 16/22 anonim ***** válasza:

"A vonzás törvényével az a gond, hogy sokan félreértelmezik. Szerintem a te problémád is ebből fakad. "

Te értelmezed félre. Nem az önbizalomról szól, az csak egy hatása.

Ha terveid mellé pozitiv érzést társitasz és tényként veszed, hogy könnyen és egyszerűen megoldod, akkor kapni fogsz olyan helyzetet, lehetőséget, segítséget.

Csak ahhoz, hogy észrevedd azt a helyzetet, segítséget amit kértél ahhoz minden részletre oda érdemes figyelni az életedben.

Én úgy lettem anyagi független fél év alatt, hogy fogalmam sem volt, hogy leszek az. De egyszer jött olyan lehetőség olyantól akitől elsőre nem gondoltam volna, hogy ő hozza el nekem az anyagi függetlenséget.

Tehát sokszor a kívánságoknál elöször nem látja az ember, hogy mi lesz a vége. De érzi, hogy amibe belefogott az jó vagy jó írány mégha nem is érti.

A teljese gondivselésben bizás és a hálás sziv is sokat sekít.

Mikor észre veszel minden manifesztációt az életedben, megerősítéseket amiért hálás vagy.

Szóval csak azok mondják, hogy ez önbizalom, vagy ehez hasonló akik nem képesek jól használni a vonzás törvényét és büszkeségből rávágják ebben semmi misztikum nincs. Persze, hogy nincs az alapvető alkimia, mágia, teremtő erő alapvető természetes dolog.

2013. márc. 4. 09:44
 17/22 anonim ***** válasza:

Pontosabban folyamatosan tudtam hogyan érem el az anyagi függetlenséget (most már utólag tudom) csak amikor még kezdő az ember nehezebben figyel az intuiciókra és a környezetre.

Folyamatosan kapsz válaszokat, megerősítéseket a fejedben és érzésekben, élet helyzetekben, környezeted által.

Nem létezik véletlen és nem létezik szerencse. Csak is tudatos teremtés. Bármit manifesztálhatsz ha jó szándék vezérel, pozitiv gondolat és érzés társul hozzá és cslekedsz.

De a cselekvés azt jelenti, hogy megléped az álmaidat pozitiv érzéseidet.

A teremtő erő helyetted nem mozgatja a lábaidat. Hiába mondja, hogy ott van a sarkon az álmaid és nyugodtan kövesd az álmaidat, ha te nem mész el a sarokig.

Egyébként a szkeptikusok is túlagyalják a dolgokat mint az átlag emberek is.

Ez egy olyan dolog, hogy nem hit kérdése. Tesztelni és tapasztalni érdemes az erőt és elvállik, hogy az egyén tudja használni vagy sem.

Ha megtapasztalja a hatalmas erőt onnantól nem szimpla hit van hanem természetes tény.

Tehát nem azon kell agyalni jajj mi ez hanem tapasztalni érdemes és maximum utána érdemes agyalni.

De azt javaslom, hogy fő az egyszerűség mindenben.

Ennyi.

2013. márc. 4. 09:53
 18/22 anonim ***** válasza:

"Tehát sokszor a kívánságoknál elöször nem látja az ember, hogy mi lesz a vége. De érzi, hogy amibe belefogott az jó vagy jó írány mégha nem is érti. "

Bocsi sietek ezért helyesbítenek itt is.

Tehát sokszor a kívánság után nem tudja az ember hogyan éri el és mi hozza el neki a kívánságát. De a folyamatos jóérzések révén az intuíció, teremtő erő a kívánsága felé vezeti és manifesztál pontosan olyan helyzeteket amiket elképzelt az egyén vagy ahhoz hasonlatosak amit a vágyaik elérésnek alapja vagy maga a vágya. Ez függ a tudatosság mértékétől is.

így könnyebben érthető.

2013. márc. 4. 10:03
 19/22 anonim ***** válasza:

Jah és végül:

A cél erőltetésnek nincs értelme.

Ha jól csinálod amit csinálsz úgy is jó érzed magad. Az erő pontosan megmutatja, hogy az életutad és a terveidet illetően mi a jó a megfelelő döntés számodra. Főleg az érzéseid révén de mindenkinél más lehet a kommunikáció.

2013. márc. 4. 10:10
 20/22 anonim ***** válasza:

"mit értünk helyes cselekedetek alatt? "

Amit jónak érzel...

A vonzás nem egy sablon dolog, nem egy iskolai tankönyv ahol mindenkinél versszerűen ugyanúgy működik. Pont az ellentettje...

Pont ezért nem értik a szkeptikusok, mert a szkeptikusok nagy része nem képes önnálóan gondolkodni. ( tsz kivétel)

Várják, hogy valami tankönyv vagy valami tudományosnak hit mese könyvben elmondják mit kell tennie és mi ez.

De ezt nem fogják megkapni mert nem így működnek az igazi dolgok.

A vonzás úgy működik igazán ha őszintén a jó érzéseidet követve, teljesen a saját érzéseidre és gondolataidra hagyatkozva cselekedsz vagy meggyőződéseid megváltoztatod és azt követed.

Legfőképp a meggyőződések a legerősebbek. A vonzás törvény nem ítélkezik, nem mondja meg mit csinálj. ( ha csak nem kéred)

Rád figyelj folyamatosan mit akarsz, mi az ítéleted saját magaddal szemben és az alapján történek a "véletlenek" tehát saját magad teremtesz mint társteremtő és aztán neked kell arról is dönteni mit kezdesz a helyzettel.

2013. márc. 15. 08:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!