Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Egy szkeptikusnak válaszolnáto...

Egy szkeptikusnak válaszolnátok a bevonzással kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Elég sok helyen írnak arról, hogy pozitív gondolkodással, agykontrollal, meg egyéb módokon be tudjuk vonzani a vágyott dolgokat. De még nem beszéltem olyannal, akinek ez tényleg sikerült volna. Vagy ha igen, nem lehet biztosan tudni, hogy tényleg a hozzáállása vonzotta be azt a valamit. Szóval személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi úgy általában, de egy konkrét esetet is írok, példának.

Van két ember. OKJ tanfolyamra járnak, egymásnak csoporttársai. Legyen mondjuk fodrász suli. (Vagy bármi lehet.) Mindketten sikeresen elvégzik, megkapják az oklevelet, de munka nem igen adódik. (Legalábbis itt a példában tegyük fel, hogy nem nagyon hirdetnek fodrász állást, tényleg csak a példa kedvéért.) Az egyikük csak annyit tesz, hogy böngészi az álláshirdetéseket, meg személyesen érdeklődik szépségszalonokban, hátha akad valami. Közben persze egyre inkább lelombozza a helyzet, hiszen a logikus eszével gondolkodva be kell látnia, hogy kilátástalan a helyzet. A másikuk félreteszi a logikát, mert a lelkesedése egyfajta euforikus állapotban tartja őt, mint mikor valaki szerelmes. Csak az lebeg előtte, hogy szereti a szakmáját, és jól esik rágondolnia. Az összes családtagjának, ismerősének ingyen megcsinálja a frizuráját (persze csak annak, aki kéri :)), hogy addig is gyakoroljon, szakmai honlapokat olvasgat, hogy még tovább fejlődjön, még a fodrászat történelme is érdekli, utánaolvas, hogy régen a borbélyok milyen eszközöket használtak, régen milyen frizurát hordtak az emberek. Tehát lélekben már szinte ott érzi magát egy szalonban. (Azt hiszem, a "Titok" is valami ilyesmit ír, hogy érezzük úgy, hogy már miénk az, amire vágyunk.) És egyszercsak ez az utóbbi fodrász "véletlenül" belebotlik valakibe, aki ismer valakit, akinek a valakije fodrászt keres. Tehát a sors az útjába sodorta a helyzetet, pedig nem is igyekezett olyan erőlködve, mint a társa.

Szóval ez így nagyon szép és jó, DE: valóban elképzelhető, hogy a történések az alapján működjenek, hogy az ember agyban mit gondol, mit érez? Valóban van olyan, hogy a sors odasodorja az embert, ahol "helye van", amilyen "helyet megérdemel"? Mert ha történik is ilyen, amellett még lehet egy csomó olyan eset is, amikor nem történt "csoda", minden pozitív hozzállás mellett sem. Csak ezek az esetek elsikkadnak, mert erről nincs mit beszélni, ez nem olyan érdekes, mint amikor történik valami. Nektek voltak ilyen tapasztalataitok (akár pozitív, akár negatív)?

2013. febr. 27. 11:40
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
65%

A vonzás törvénye működik.

A tudatod határozza meg a körülötted lévő világot.

2013. febr. 27. 11:51
 2/22 A kérdező kommentje:
És ha valaki olyasmire vágyik, ami tényleg szitne lehetetlen? Vagy olyanra nem is fog vágyni, mert érzi tudat alatt, hogy nem lehetne bevonzani, és így már nem tud lelkesedni? Ha a fodrászos példát módosítjuk úgy, hogy a lelkesebbiküknek nem sikerült jól a vizsga, nem szerezte meg a papírt, akkor hiába a pozitív hozzáállás, mégis a másikat fogják felvenni, akinek megvan az oklevél.
2013. febr. 27. 12:04
 3/22 anonim ***** válasza:
Na ezt én is szeretném tudni.Amugy nemrég vonzottam be magamnak egy jó nagy problémát(már ha létezik ez vonzás törvénye)Eljátszottam a gondolattal,hogy mi lenne ha...erre bejött sajna.Nem tudom mért gondoltam hülyeségre.Most iszom a levét.De ha pozitívan gondolkodom,és nem jön be,akkor egy óriásit koppanok
2013. febr. 27. 12:23
 4/22 anonim ***** válasza:
Na kivele,kit,mit szeretnél bevonzani?
2013. febr. 27. 12:24
 5/22 anonim ***** válasza:

Működik.Nem az a lényege,hogy kizárólag a pozitív hozzáállás miatt.Pozitív hozzáállással még nem kerül az ember bele a vágyott helyzetbe.Nem talál valahol pont olyan valamit,amire épp szüksége van.

Értem el olyan dolgot is,amit az akkori környezetem álmában sem hitt volna rólam.

2013. febr. 27. 12:43
 6/22 A kérdező kommentje:

4-es: hát elég sok mindent jó lenne bevonzani :), de most csak általánosságban érdekelne, hogy hogy működik ez.

5-ös: megkérdezhetem, hogy hogyan sikerült? Mit kellett még tenni vagy gondolni a pozitív hozzáálláson kívül?

2013. febr. 27. 12:50
 7/22 Shai-Hulud ***** válasza:
60%

Bizony működik a vonzás törvénye! Bármikor ki is próbálhatod.

Csak vegyél egy mágnest, meg egy vasdarabot. 100% hogy működik!

2013. febr. 27. 13:14
 8/22 A kérdező kommentje:
Már kezdtem hiányolni a vicces kedvű hozzászólókat. :) Azért a komoly válaszokra is kíváncsi lennék még.
2013. febr. 27. 13:21
 9/22 anonim ***** válasza:
47%
Pl mikor van akinek rossz hangulata van,vagy fáradt és azt ráragassza a többire az mi?Tök érdekes,nem?Ragadós a rosszkedv,stb
2013. febr. 27. 13:43
 10/22 anonim ***** válasza:
Ötös vagyok.Rosszul fogalmaztam.Azt elegendő csinálni,ami a filmben és a neten van.Arra akartam rávilágítani,hogy az elért dolgok nem csak a pozitív gondolkodás eredményei,mint ahogyan azt itt sokan tévesen hiszik.Tehát a vonzás törvénye nem csak egy trükk,amivel pozitívan lehet gondolkodni és azáltal mindenki sikeresebb és boldogabb lesz,hanem attól több.
2013. febr. 27. 15:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!