Le tudom küzdeni az antiszemitizmusomat valahogy?
Ismerkedem az agykontrollal és önmagammal mostanság. Szeretnék sikeresebb és boldogabb emberré válni. Ennek első lépéseként magamat szeretném megismerni, értékelni, hogy önbizalmat szerezhessek és magabiztosabb legyek az élet minden területén. Teljesítmény van mögöttem, önbizalom nem sok. Úgy vélem, hogy csak a szeretet alapú érzelmek képesek igazán felszabadítani. Viszont nagyon nagy hibám, hogy antiszemita vagyok, az elmúlt 5 évben eluralkodott rajtam olyan szinten, hogy ha a tv-ben meglátok egy zsidót már rossz érzéssel nézem a műsort, akkor is ha egyébként mondjuk érdekelne. Mindenféle összeesküvés elméleteket mormolok és őket okolom minden rosszért. Az a problémám, hogy az, hogy antiszemita vagyok az nekem a legrosszabb, mert negatív gondolatok lesznek úrrá rajtam ilyenkor és azok megkeserítenek, bebörtönöznek.
Hogyan küzdhetném ezt le szerintetek?
Gondolj arra, hogy végső soron minden ember rokon.. :D
Bocsi az off-ért, de ha tényleg ilyen problémáid vannak, és érdekel az ezotéria, gondolj az előző életekre!
lehet, hogy akkor a náci pártot támogattad, vagy olyan kellemetlen élményed volt egy zsidóval, ami olyan erős, hogy most is ilyen hatást vált ki.
Az, hogy hogyan tudod megoldani, csak rajtad áll, de nagyon jó kezdés az önismeret. Végülis, ha magadat nem érted meg, másokat se fogsz, és így választ kaphatsz arra, hogy miért ítéled el őket.
Azért, mert mindenhol ott vannak? És a magyarok? Igaz, hogy a zsidók gombamód szaporodnak a pénzszakmában, (eddig is ott voltak, és valószínű hogy egy ideig ott lesznek), de más nemzetnek is elege lehet a magyarokból, miután elég sokmindent köszönhetnek nekünk...
Még valami: ha már történelmi szempontok is közrejátszanak az antiszemita nézeteid fejlődésében, megérteném ha inkább a franciákat utálnád. Elvégre, ha bárhol volt valami nagy gubanc, abba majdnem biztos, hogy francia kéz is belenyúlt. Ha alaposabban ismered a történelmet, rájöhetsz hogy ez tényleg így van.
16L
Szerintem is teljesen igazad van, s hülye az aki nem látja hogy gyakorlatilag a Zsidóság kezében van a pénzügyi irányítás. Viszont azért haragudni valakire mert ért a pénzhez, hülyeség. Ez olyan ,hogy gyűlöljem Puskás Öcsit mert remekül focizik? Vagy Albert Einstent mert megértette a világ működést? Érted milyen hülyeség ez?
Másik még ha fel is ismered, hogy zsidó ember hibás sok mindenért akkor tudsz rajta változtatni?
Nálunk apám ilyen, minden nap elmondja, h ez is mocskos zsidók miatt van. Neki már csak az ad örömöt ha a sikertelenségét nem magában, hanem másokban keresi. Te is ilyen emberré akarsz válni?
Én azt mondom tisztelni s tanulni kell tőlük.
Viszont nem lyukas a kosár nekem meg pont a másik nációval van bajom. A más ember anyagi javainak eltulajdonítása az egyik legundorítóbb mit ember ember ellen tehet. De azért próbálom megérteni a "kultúrájukat".
Én zsidó vagyok és agykontrollal élek.
Már ez tökjó, hogy felismerted magadban az előítéletet.
Köszönöm nektek! Sok jót írtatok!
Most próbálok egyénben gondolkodni, és nem összemosni valakit egy egész nemzettel vagy vallással csak azért mert jó vagy rossz ember. Talán menni fog. :) És próbálom előzni a negatív gondolatokat ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!