Kellemetlen emléket ellehet valahogy "felejtetni"?
szerintem, úgy ha feldolgozod. Nagyon, maradéktalanul. Semmi se legyen belőle lenyomva, lehazudva. Az ugyanis elsüllyed - a tudattalan területekre, és a legrosszabbkor feltör. Végig kell menni rajta -gondolatban, sokszor (!), addig (!!!) amíg közömbössé nem válik. A "végigmenni" azt jelenti: magadban lejátszod, az összes körülménnyel -(pl esett az eső, égettszag volt, repülő zúgott stb, tehát minden benne kell legyen - egy idő után érezni: nem fáj.
Akkor "elfelejtve" vagyis, nem jön elő, csak akkor, ha tudatosan akarod.
Talán úgy, ha nem rágódsz rajta, nem hagyod, hogy felkavarjon, mikor eszedbe jut.
Ha visszaemlékszel egy kellemetlen eseményre,azonnal tudatosítsd magadban, hogy ez már a múlt, vége, soha többé nem fog megtörténni, igaz, megváltoztatni nem lehet, de most egy új nap van, ezzel kell foglalkozni.
Ezek a gondolatok , ha sokszor ismétled őket, idővel változtatni fognak a hozzáállásodon, és már nem lesznek hatással rád a régi emlékek.
nem. viszont tanulni kell belőle. én megtanultam h soha nemverném meg agyerekem ok nélkül
am mi voltaz a rosszemlék?
Az eddigi válaszok segíthaetnek.Talán az enyém is segíthetElfelejteni (vagy "elfelejteni") soha nem fogod,mint ahogy én sem.
1. Tudd,hogy az múltával könnyebb lesz. A múló idő is gyógyít. Számíts rá.
2. Tudd. biztos,hogy minden rosszban van valami jó.
3. Amit nem tudsz most,arra majd egyszer választ kapsz.
4. Ha keresztény,vagyis Istent ismerő vagy ,minden javadra válik.- "A keresztény embernek még a rossz is javára válik".-
5. Ez kellett volna az első legyen. Imádkozz megoldásér.Néha simogasd meg a kutyusod... ha van.
Isten segítsen.
Mintha azt olvastam volna valahol, hogy az elektrosokk rongálja a memóriát, de nem vagyok biztos benne.
Az agymosás egyéb formáit is tudom ajánlani: sorozatok, animék, reklámok; ha éjszakázol, az is leépít szellemileg valamennyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!