Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Valahol azt olvastam, hogy...

Valahol azt olvastam, hogy így is lehet tanulni. Vélemény? Működne?

Figyelt kérdés

Azt írták: felmondom egy mikrofonba halkan a tanulni való anyagot, úgyhogy amikor visszajátszom, csak kicsit halljam. Egy jó kis zene alá illesztem, majd azt hallgatom 10-szer 15-ször. És hogy lehet nem hallom a tanulni való anyagot, de a tudat alattim felfogja, és vissza bírom mondani. Az agykontrollosok is állítólag így tanulnak..

Szerintetek működne?

2012. jan. 11. 21:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
persze, lehet hallás után tanulni, ennek semmi köze ehhez a baromsághoz. a zene szerintem felejtős, csak elvonja a figyelmed. egyébként a legegyszerűbb, ha hangosan olvasol és közben jegyzetelsz
2012. jan. 11. 21:57
 2/11 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy neked ez bejön, mert hallás után tanulsz.

De nem kell halkan mondani, sem zenét tenni alá.

A tanulásnak úgy is egy titka van: meg kell érteni azt, amit tanulsz, nem pedig bemagolni, és visszamondani, mint egy papagáj.

A mi osztályunkban volt egy lány, aki mindent szóról szóra betanult, de belekérdezni már nem lehetett, mert akkor derült ki, hogy fogalma sincs róla, hogy mit mond, csak mondja, mint a verset.

Na, így ne tanulj!

De, ha neked hallás után könnyebb megérteni a dolgokat, akkor vedd fel diktafonra, és hallgasd meg újra és újra.

De, csak úgy nem fog belemenni a fejedbe.

Tehát, amit hallasz, azt át kell gondolnod.

2012. jan. 11. 22:58
 3/11 anonim ***** válasza:
Alkat kérdése. Én abszolút vizuális típus vagyok, egyetemen is azért nem jártam be az előadásokra, mert amíg végigmagyaráznak egyetlen anyagrészt, azalatt olvasva megtanulok hármat.
2012. jan. 11. 23:06
 4/11 anonim ***** válasza:
Inkább a zenéid alá amiket szívesen hallgatsz vedd fel az, hogy egyre könnyebben megjegyzem a megtanulni valót, és ez a tudatalattidba beépül, és javul a memóriád. Ennek a zene alatti dumának a tudatalattira való hatását alkalmazták régen a bevásárlóközpontokban, csak ott a zene alatt szóló szöveg az volt, hogy ne lopj, és a lopások száma drasztikusan csökkent, meg azt is alá mondták, hogy vásárolj ezt, meg azt, és mivel ennek komoly tudatbefolyásoló hatása van tiltják az ilyen zene alatti szövegek használatát. Persze ez olyan hangerővel ment, hogy a zene alatt hallhatatlan volt a fülnek amit tudatosan feltudott belőle dolgozni az ember, de a tudatalattiba beépült.
2012. jan. 11. 23:10
 5/11 anonim ***** válasza:
48%
Ez a küszöb alatti észlelés. Tudományosan eddig(?) nem igazán tudták bizonyítani a működését, az agykontrollosok meg egy tv szerelő technikáját használják.
2012. jan. 12. 01:27
 6/11 tetris ***** válasza:
52%
Jártam olyan nyelvstúdióba, ahol a fenti módszerrel tanították az angolt. Nem ért egy kalap szart se.
2012. jan. 12. 15:34
 7/11 anonim ***** válasza:
TÖKÉLETESEN LEHET TANULNI. Viszont érdemes lazítani LEMENNI ALFA ÁLLAPOTBA, ÍGY RENGETEGET TUDUNK TANULNI. A keresztény misék általában unalmasak, és ott is alfába kerülünk. Ezért jegyezzük meg ezt a sok baromságot, ezért mondják, hogy a kereszténység a legnagyobb tudatalatti munka...
2012. jan. 12. 16:09
 8/11 anonim ***** válasza:
A Mithbusters-ben (Discoveryn szokott menni) kipróbálták, és ott nem működött. A tudatalattid lehet, hogy felfogja (mint sok minden mást a környezetedben, amiről te semmit sem tudsz), de nincs rá garancia, hogy ez később tudatosoni fog, vagyis hogy a megszerzett tudást használni is fogod tudni.
2012. jan. 12. 16:22
 9/11 xywq válasza:
Végezz el egy villámolvasás tanfolyamot, higgy benne és saját tudatalattidban (vagyis Önmagadban), gyakorold, és majd meglátod! :) Hallgasd meg a Zseninek születtünk c. agykontrollos anyagot, a Zsenimozizás c. hanganyagot, valamint a Tökéletes memória c. agykontrollos relaxációt!
2012. jan. 12. 20:09
 10/11 anonim ***** válasza:
48%
És mindez csak 857.612 Ft-odba kerül. :) Természetesen garancia nincs, hogy hatásos-e. :)
2012. jan. 13. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!