Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Szeritnetek igaz lehet?

Szeritnetek igaz lehet?

Figyelt kérdés
ha egy ember negyed óráig arra koncentrál hogy az elötte lévő pohár csapvizbe citrom van akkor megváltozik a szerkezete és az íze a víznek?
2011. dec. 3. 18:53
1 2 3
 21/30 zeronibble ***** válasza:
100%

Emoto nem limonádévá változtatta a vizet, hanem összevetette a kristályosodás formáját különböző "esetekben". A vízzel magával a pakolgatáson és kristályosításon semmit nem csináltak fizikailag. Volt, hogy egy ideig papok imádkoztak fölötte, volt, hogy zenét játszottak neki, volt, hogy gonosz indulatoktól fűtött környezetben tárolták egy ideig, volt, hogy cetlire írt szavakat "mutattak" neki. Nagyon nagy korrelációt mutatott a kristályszerkezet rendezettsége azzal, hogy mennyire pozitív "hatásnak" tették ki a vizet. A negatív környezetben tartott víz egészen elkenődöttnek mutatkozott.

Én magam nem ismételtem meg a kísérleteket, nem tudok senkiről, aki cáfolta vagy bizonyította volna, és nem tudom, hány tudós ment oda Emoto-hoz, hogy a saját szemével lássa az eredeti metódus szerinti kísérletsorozatot. Ezért nem állítom se azt, hogy így igaz, se azt, hogy hazugság. És bolondnak nevezem azt, aki eljátssza, hogy akármelyik állításban biztos lehet. Korábban nem vizsgált senki ilyesmit. Meg se fordult senki fejében. Eddig jó kis érdekesség, jó lenne figyelemmel kísérni a továbbiakban. És kész.

Ha megkérdezik tőled, hogy szerinted többre képes-e a tudat, mint amire most használjuk, rávágod, hogy igen. Jön valaki (évekkel ezelőtt), hogy kísérletileg igazolni tudja, hogy a tudati behatás egészen különböző fajtái a víz mikroviselkedésén változtatnak, és rögtön hülyeség. Ki érti ezt? :)

A citromos kérdésre meg az a válasz, hogy attól függ, ki csinálja és hogyan ;)

2011. dec. 4. 19:24
 22/30 anonim ***** válasza:

8 éve tanulok kémiát, de még senki nem mondta erről, hogy lehetséges lehetne, pláne, hogy bármiféle értelme is lenne, ellenben, hogy nem, azt már de.

Masaru Emoto bácsi viszont kapott már IgNobel-díjat amit kamu, nevetséges vagy teljesen hasznavehetetlen kutatásokért adnak... (mert ha tegyük fel mégis másképp kristályosodik más gondolatra... ésakkormivan?)

A homeopátia is valami ilyesmin alapul, hogy a víz megjegyzi a benne oldott molekula anyagát, és végtelen hígra higítva úgy viselkedik, mintha még mindig benne lenne. De ennek még annyi valóságtartalma sincs, mint a kristályosnak.

A víznek 67 anomáliás tulajdonsága van viszont, de ezt nem írták bele... viszont azt de, hogy hányféle kristályszerkezete van a jégnek, és jóval kevesebb, mint ahány különféle gondolat.

[link]

2011. dec. 4. 20:08
 23/30 zeronibble ***** válasza:
100%

"Masaru Emoto bácsi viszont kapott már IgNobel-díjat amit kamu, nevetséges vagy teljesen hasznavehetetlen

kutatásokért adnak..."

Ha tudományközelben mozogsz, akkor nem lehetsz ilyen. Eléggé messzire vezetne, ha megtalálnánk, mit csinál, mire jó egy ilyen jelenség. És ha tudományosan gondolkozol, akkor semmi igenhez vagy nemhez hasonlót nem mondasz, míg a kísérletet el nem végzi valaki, akiben megbízol. Mármint ha Emoto bácsiban nem bízol meg. Felvetésnek akkor is elgondolkodtató.

Nekem egyetlen mondatom van amellett, hogy hülyeség az egész. Hosszú és unalmas könyveiben sehol nem írja le a kísérlet pontos menetét, és máshol sem. Talán én vagyok a mulya, de nem találtam, pedig kerestem ám!

Lehet, hogy valamit titkol, nem minden eredményt hozott nyilvánosságra, talán pánikkeltő eredmény is akad, és ezért nem nyilvános a kísérlet pontos menete sem. Lehet...

2011. dec. 4. 21:41
 24/30 anonim ***** válasza:
89%
Én olvastam ezekről a kísérletekről már évekkel ezelőtt,és nem kételkedem abban,miszerint a víz valóban információt közvetít.Pedagógusként ,szülőként is fontos számolni ezzel a tulajdonsággal,mert a gyermekek szervezetének 65,70 százaléka víz.Eszerint a dicséret,illetve szidalmazás tartalma szerint fejti ki építő,vagy romboló hatását.
2011. dec. 4. 21:47
 25/30 anonim ***** válasza:
0%

"Pedagógusként ,szülőként is fontos számolni ezzel a tulajdonsággal,mert a gyermekek szervezetének 65,70 százaléka víz.Eszerint a dicséret,illetve szidalmazás tartalma szerint fejti ki építő,vagy romboló hatását."

Az emberek komolyan ennyire idióták?

Tehát a gyerekre csak azért hat a dícséret meg szidalmazás, mert 70%-a víz, és ugye a víz információt hordoz és "bennemarad a rossz víz gyerekbe".

Komolyan mondom az agyam eldurran...

Nem akarok többé ezen a bolygón élni...

2011. dec. 4. 21:51
 26/30 opiummester ***** válasza:
az ilyen csökevényes embereket kéne számüzetni, hülyítsék magukat a fassságokkal, nem?? ki az aki azt hiszi hogy a víz információhordozó... ennél még az is értelmesebb hogy a vizet limonádévá tudják változtatni, pedig az is egy hatalmas marhaság...
2011. dec. 4. 22:59
 27/30 anonim ***** válasza:
64%

Ja...

Anyuci: Jaj de jó ez a vizes gyógyítás, a gyerekem úgyis 70% víz, hát adok neki valami homeopátiás cuccot meg limonádét, nem is viszem orvoshoz, mer minek.

Gyerek: Nyiff.

Úgyhogy azért óvatosan, és max orvosok mellett, ne helyett...

2011. dec. 5. 17:45
 28/30 reptoid tudós 2 ***** válasza:

Végeztek kísérleteket, úgy cáfolták meg.

A "dupla vak" kísérletek buktak meg.

Ez azt jelenti, hogy aki vizsgálta a kristályokat, nem tudta, hogy előtte "pozitív", vagy "negatív" dolgokat mondtak/írtak/énekeltek/akármi a víznek. És csodák csodájára lettek csúnya és szép kristályok, de nem csak az lett csúnya, aminek azt mondták, hogy "Hitler" és nem csak az lett szép, aminek azt mondták, hogy "világbéke".

Erre az a magyarázat, hogy aki tudta, hogy melyiknek mondtak szép dolgokat, önkéntelenül is a szép kristályokat választotta ki... vagy valami ilyesmi volt, de az a lényeg, a dupla vak kísérleteken megbukott.

2011. dec. 5. 19:23
 29/30 zeronibble ***** válasza:

"önkéntelenül is a szép kristályokat választotta ki... vagy valami ilyesmi volt"

Ó, hát így már mindjárt más! :D :DDD

2011. dec. 5. 19:41
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

"opiummester válasza:

az ilyen csökevényes embereket kéne számüzetni, hülyítsék magukat a fassságokkal, nem?? ki az aki azt hiszi hogy a víz információhordozó... ennél még az is értelmesebb hogy a vizet limonádévá tudják változtatni, pedig az is egy hatalmas marhaság..."

Ki mondta, hogy téged akar itt valaki hülyíteni? Feltettek egy kérdést. Próbálunk mellette, vagy ellene érvelni. Ki így, ki úgy. Ki írta, hogy hidd el? Keress egy másik témát, ami tetszik. Mellesleg a vizet igenis limonádévá lehet változtatni. Neked is sikerülhet ha nagyon akarod. Csak egy pohár víz kell hozzá, meg citrom és cukor. Ha nem hiszed, próbáld ki! :))))

2011. dec. 5. 21:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!