Szeritnetek igaz lehet?
Állítás: Kísérlettel igazoltan változik a víz kristályosodáskor felvett formája, annak függvényében, hogy mit "olvas rá" a kísérletet végző.
Cáfolat: Ez hülyeség.
Melyik a tudománytalan?
Én nem végeztem kísérleteket, ezért azt mondom, nem tudom. Kiadtak erről könyveket. Nem olvastam cikket arról, hogy bebizonyították, hogy kamu, nem létező jelenség ez. Amíg ez meg nem történik, addig kénytelen vagyok esélyt adni annak az elméletnek is, hogy a víz információhordozóként viselkedhet ember és ember közt. Ez a tudományos szkepticizmus maga. Olvasson utána, aki nem hiszi.
Vámpírokról és vérfarkasokról is kiadtak könyveket, attól még nem lesz igaz. Erre is a cáfolat annyi, hogy hülyeség. De attól te még elhiheted.
Van tudomány és áltudomány. Aki a tudományban járatos, azt nehezebb átverni ilyenekkel, ennyi.
"Aki a tudományban járatos, azt nehezebb átverni ilyenekkel, ennyi."
Aki a tudományban járatos, az elvégzi a kísérletet, aztán a jelek szerint kussol, mert félti a s.ggét.
"Dr. Masaru Emoto végzett ezzel kapcsolatban kísérleteket. Sokan támadják őt, ennek ellenére még soha nem bizonyították, hogy a kísérletek eredményei nem valósak. Pedig, ha tényleg kamu lenne már millióan megcáfolták volna."
szerintem millióan cáfolják is, de most őszintén, hogy lehet bizonyítani azt, hogy a víz nem változik át limonádévá ha arra koncentrálunk??? Mondtam hogy próbáljátok ki úgyse fog sikerülni, az nem cáfolás??? Mármint szerintem még egyszer sem hajtották végre sikeresen ezeket a kísérleteket, ez éppen élég ahhoz hogy hülyeség legyen...
"Aki a tudományban járatos, az elvégzi a kísérletet, aztán a jelek szerint kussol, mert félti a s.ggét."
ezt sem nagyon értem, milyen kísérleteket végeznek el? mármint töltenek egy pohár csapvizet és utána mit csinálnak? átalakítják mert információ hordozó? amúgy meg én kikísérleteztem, és nem vált limonádévá a víz, de nyugodtan megpróbálhatja bárki.
Igen, cáfolják, elméleti síkon, kísérleti cáfolattal még nem találkoztam. De ha te igen, akkor egy linket dobhatnál, szívesen elolvasnám.
Nyílván a víz tényleg nem fog limonádévá változni, nem is arra írtam, hanem a fenti kis vitára, miszerint a gondolatok hatnak a víz szerkezetére. Na ezzel foglalkozik Emoto, s erre van kísérleti bizonyíték. Tessék utánna nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!