Alternatív gondolkodású agy? Betanítható másképp?
Én is mást szerettem és szeretek, mint a környezetemben lévő többség, az osztálytársaim. sok ilyen ember van, csak mivel kisebb részük ilyen „nem alkalmazkodó” egy közösségen belül lehet csak 1-2 van.
Máshogy vélekedem dolgokról, mint a többség. Ez sem pláne, bár mivel sok a negatív tapasztalatom ezért a negatívabb végéről ragadok meg mindent.
Engem is volt, hogy nagy lelkesen egyvalami foglalkoztatott. Szerintem az olyan emberekre jellemző ez, akik elszigeteltek valamennyire, visszahúzódóak, és nem találnak olyan fogódzót, ami nem csak egyvalamiben testesül meg. Álmodozók.
Én se tudok többfelé figyelni, viszont a logikám halálos. ^^
Az hogy ki mit ért, vagy nem is egyénfüggő. Elmondok egy történetet. Van nekem egy diplomás barátnőm, aki már évek óta egy tantárgykörön belül tanul. 1 éve felkeresett, hogy segítsek neki, holott az én eredményeim elégségesek, míg az övéi jeles. A legkönnyebb tételekkel kezdtük, de mivel az ő feladatai már emeltszintűek voltak, én csak a középszintű tanulmányaimból tudtam példálózni. A legegyszerűbb feladatok, amit mondtam. És nem értette őket. Pedig nekem, az elégséges tanulónak lenne okom panaszra. Tehát nem számít ez semmi.
Szerintem az emberek 80%-ának auditív memóriája van. Nekem még anno feles volt a kettő, most már egyik se jó. XD
Az állás és kormányzás: mindenkinek van egy domináns keze és lába. A dominánssal jobban tudsz fogni, rúgni, stb. A másik ügyetlen.
A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/11 Időpont ma 07:56
Ritmusérzékem szimplán csak a zenei téren van, táncolni nem tudok (sőt utálok), térképről sem tok tájékozódni, társasjátékokban sem vok nagyon jó, vagy amit meg is értek nekem sokáig kell a számba rágják mire felfogom, vagy ha oda jut hozzám a kör, akk nagyon lassan kapcsolok hogy s mint kell lépjek tovább. Azt a jobb-bal dolgot pedig már leírtam, mint mondtam egyik felemre "béna", amúgy jobb kezes vok ha ez számít.
Bocsi, de a jobb-bal megkülönböztetés alatt nem értem pontosan mire gondolsz?
Mellesleg köszönöm az ÉRTELMES hozzászólók válaszait. :)
Hogy meg tudod-e mondani azonnal, melyik a jobb és a bal oldal, ha valaki megkérdezi.
Szerintem ez diszkalkulia, de ne a wikipédiát olvasgasd erről, hanem próbálj keresni olyat, ahol emberek leírják a saját élményüket konkrét dolgokkal együtt. Ha a részletekben is magadra ismersz, akkor már lehet valószínűsíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!