Mit csináljak hogyha meditálás közbe nehezen képzelem el azt amit szeretnék?
Egy lehetőség:
Meditálás kezdetén "mozizz". Vagyis engedd meg az elmédnek, hogy mindenféle lükeség felé elmenjen. Tudatosan próbálj meg nem gondolni semmi konkrét dolgogra.
Utána hátha könnyebben menne a koncentráció.
Hali!
Ha nem rendelkezel elsőre képi megjelenítéssel-ami persze javítható sok gyakorlással-azt tudom tanácsolni neked, hogy elöszőr csak az érzéseidre figyelj,az érzések majd kihoznak belőled egyfajta képi reakciókat. Az érzések és a képzelet elég jól összhangban vannak.
Ha valami kérdésed felmerülne írj privátba
Üdvözlet
én még mindig "tanulom" ezt :)
Nehéz, mert ha csak ilyen képekkel ringattam magam álomba, minden cél nélkül, és jól éreztem magam, akkor valóra vált egy idő után, amit akartam... de ha direkt olyan dologra gondoltam, amit szerettem volna, szinte 0 volt az esélye...
Szerintem először is gyakorolj mondjuk úgy, hogy leülsz egy üres fallal szembe, vagy lefekszel, és nézed a plafont, és semmire ne gondolj, csak lásd a plafont.
Már nekünk felnőtteknek ez is nehéz, mert elkalandozunk egyből. Ha megvan hogy ezt megtudod csinálni, utána csináld csukott szemmel a lazítást, majd kezdj elképzelni valami egyszerűt ezt is gyakorold néhányszor, majd így tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!