Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Az agykontroll csak egy...

Az agykontroll csak egy hatástalan ezoterikus átverés vagy valóban vannak olyan részei, technikái amelyek hatásosak?

Figyelt kérdés
dec. 14. 12:50
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
24%
A tudomány jelenlegi felkészültségi szintjén nem kutatja a témát. Se szándéka, se eszköztára nincs hozzá. Csak határozott vállvonogatással tud erre a kérdésre válaszolni.
dec. 14. 12:56
 2/23 anonim ***** válasza:
51%
Látom, vki átrakatta a kérdést a Todomány kat.-ból az Ezotériába. A válaszok szellemi-értelmi-hasznossági szintje zuhanni fog, csak szólok, kedves Kérdező.
dec. 14. 13:01
 3/23 anonim ***** válasza:
17%
Áltudomány, humbukk az egész.
dec. 14. 14:37
 4/23 Szervizmérnök úr ***** válasza:
32%

Annak idején megvettem a könyvet én is, pozitívan viszonyultam hozzá. (Tapasztalatlan fiatalként nyitottabb az ember mindenféle hülyeségre.)

Utólag azt mondom, ne pazarold rá az időd, marhaság.

Olyanok, mint a meditáció, relaxáció általánosságban lehetnek érdekesek valakinek, mondjuk egészséges mentalitású embernek az is felesleges, csak elalszol tőle.

Viszont José Silva elment egy kicsit paranormális irányba is, telepátia és más hülyeségek, ami már túlmegy a józan ész határain.

Amit egyes emberek bizonyítéknak hittek, az csak véletlen, placebo vagy más pszichológiai benézéseken alapul.

Összefoglalva áltudományos szemfényvesztés, ami jó hasznot hajtott a kitalálójának.

dec. 14. 15:21
 5/23 anonim ***** válasza:
53%

Nagy része értelmetlen hókuszpókusz minden tudományos háttér nélkül.

Az egyetlen, ami hasznos lehet, a lelazítási technika, de erre vannak sokkal szakszerübb módszerek is.

Gyógyítani, életet irányítani vele értelemszerüen nem lehet.

dec. 14. 15:28
 6/23 tejjelkifili ***** válasza:
29%
Szerintem kifejezetten káros is az a része, hogy így ismételgetni kell magadban dolgokat, hogy mit szeretnél. Ez tök árt a mentális életnek, hogy ilyen szeméttel lesz teleszórva. És utána idő kell leszokni róla.
dec. 14. 22:41
 7/23 anonim ***** válasza:
5%
Sose mantráztam ilyeneket hosszútávon. Előbb tanulok meg egy verset ezzel a technikával.
dec. 14. 23:39
 8/23 Atariboy válasza:
76%
Egyáltalán nem átverés, csak sajnos sokan nem hisznek benne. Jómagam éveken keresztül súlyos pánikbeteg voltam (+ depressziós) és csak ennek segítségével tudtam kijönni belőle. Amíg valaki nem tapasztalja meg személyesen a dolgot, addig könnyen tör pálcát felette, pedig egyértelműen hasznos.
dec. 16. 01:00
 9/23 anonim válasza:
52%

A legtõbb terápiában nem mindenkinek mükõdik minden elem. A teljeden bizonytalan dolgokat azért teszik bele mert van ami müködik mindben de a szerzô nem tudja mi.

De a neuropszichoanalizis ma már tudja tesztekkel kimutatni hogy egy egy fájdalmas szó körúl hogy alakul ki új jelentésmezô [ mint a nyelvtanulásban ismétléskor]. Emiatt minden lélektani módszer ettôl mükõdik...hogy pl az álomban [ vagy túnetes tettekben] lévő dolgok szóképe ha ujra meg ujra elmondjuk...atalakul s az eredeti [ elfelejtett s nem is felbukkanó] fájdalom ezért enyhülhet...minden versirás rimfaragás minden szójáték...segít...vagy erre alapuló szövegek...[ akár absztrakt modernek akár rejtélyes ôsi vallási szõvegek...váratlan módon gyògyíthatnak...de nem lehet bizonyítani mert egyediek. Csak az biztos hogy neuronszinten bizonyitott a szavak jelentései változása [ uj neuronok létrejõtte]. A wikin a fô expert angliai s a neve Peter Fonagy.

dec. 16. 05:01
 10/23 Szervizmérnök úr ***** válasza:
6%

Fónagy Péter is jó példa arra, amikor valaki elismert tudományos munkásságot mutat fel, de amellett vannak vitatott elméletei is, amit nem igazán fogad el a tudományos konszenzus, amiket nem tud rendesen bizonyítani, így ezek kapcsán megkapta az áltudományos jelzőt is.

Tehát ez is összevág az agykontroll kapcsán megfogalmazott bírálatokkal: sokan plecebo hatásoknak dőlnek be, ami nem bizonyít semmit.

dec. 16. 09:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!