Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Meditáció közben mit lehet...

Meditáció közben mit lehet kezdeni az érzésekkel?

Figyelt kérdés

Felismertem mi az, tudatos vagyok, de továbbra is "ott van a hasamban" mint egy csomag tégla kb.

Mit csináljak vele? Kell-e bármit csinálnom vele vagy elég ha tudatos maradok és egyszer majd csak lefut a program?

(Fizikai tüneteket is okoz)

nov. 9. 18:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
Erről azt az embert kérdezd meg, akitől a meditációt tanultad. Ő tud adekvát választ adni.
nov. 9. 18:35
 2/14 A kérdező kommentje:

Meg esetleg meg aki rajtam kívül ugyanúgy meditál, és hajlandó többet írni annál, hogy "nesze semmi fogd meg jól"

nov. 9. 18:43
 3/14 Fehérárny ***** válasza:

írd le részletesen, hogy miket érzel.

én nálam láb zsibongás és olykor újj zsibongás.

egy pár rosszúl végzett meditációnál pedig egésznap éhhgyomor érzetem volt, pedig ettem. volt, hogy úgy éreztem mintha romlott kagylót ettem volna.

később tudtam meg, hogy bizonyos mudrákat nem kellett volna túl erősen szorítanom,túl erősen mantrázni stb.

nov. 9. 21:08
 4/14 anonim ***** válasza:
Mivan a hasadba??
nov. 10. 01:31
 5/14 anonim ***** válasza:
0%

Kezdjük az elején. Csak h egy kicsit képbe kerülj, kérdező.

A meditáció egy gyűjtőfogalom. Mint pl. az autó szó is az. Ahogy az autóknak is vannak gyártói, márkái, úgy a klf módon kivitelezett meditációknak is vannak nevei, illetve hagyományok, amire épülnek. A klf meditációk oktatói nem okvetlenül mondják el neked oktatás során, hogy mi is a hagyomány, amire támaszkodnak, ill. mi a neve az általuk oktatott módszereknek. Ennek két oka van: titkolják vagy nem is tudják, mi az. Nyugtass meg, neked megmondta az illető, aki oktatott. (Nem mondta? Az ciki.)

Annak idején, mikor választottad az általad kivitelezett meditációfélét, érdeklődtél arról, hogy mi a dedikált célja annak a technikának. Jó esetben a személyes céljaidat leginkább segítő technikát találtad meg. (Nem érdeklődtél? Az gáz.)

Ha megvan a fenti három adat (tanár neve, módszer neve, módszer célja) már csak a kapott tanári instrukciók alapján megfelelően kell kivitelezned a technikát. Ha a tanárod hozzáértő szakember, az oktatás során elhangzik az, hogy a gyakorlás során jellemzően milyen szokatlan/kellemetlen/felemelő/és a többi tapasztalataid fordulhatnak elő. Általában a hagyományok nem sorolják be pozitív vagy negatív kategóriákba a tanulóik meditáció során átélt élményeit. Abban segítenek, hogy hogyan ne ragadj beléjük, mint te most teszed a felmerült emocionális tapasztalatokkal ill. testi érzetekkel. (A tanárod mindezeket nem mondta? Akkor mégis mi alapján mered rábízni a spir. fejlődésedet, ha alapvető dolgokról nem tájékoztat? Pfff.)

Ha

-nem tudod a tanár nevét (mert mondjuk random jútyubvideó alapján üldögélsz és ezt meditációnak nevezed),

-nem ismered a tech. nevét (mert felkészületlenül fogtál hozzá az egész mókához/nem informált a tanárod),

-ha nem világos számodra, mi mindenre való és mi mindenre alkalmatlan az általad választott technika,

-ha nincsenek meg az alapvető, gyakorlati infóid a technika rendszeres használata során felmerülő akadályokról és azok elhárításáról,

akkor ezzel az általad meditációnak nevezett köldöknézéssel csak az idődet vesztegeted. Inkább takarítsd ki a szobád! Ha netalántán még tudatmódosítókat is használsz a mentális technika gyakorlásával párhuzamosan, akkor azt a kórelőzmények közt majd fel kell tüntetni. Nem zárom ki, h ez hamar be fog következni.

Remélem, az élet többi területén tudatosabban működsz, és megalapozottabb döntéseket hozol.

nov. 10. 09:23
 6/14 A kérdező kommentje:

Majd biztos arra fogok hallgatni aki ekkora "spiri egóval" osztja ki a másikat.

Nem tudom kinek képzeled magad, hogy random emberekkel online úgy beszélsz, mintha a s*ggedből húztad volna elő. Bármit és bárhogyan is meditálsz, látszik mennyire működik...🙃

Próbálj meg olyat is keresni (ha már annyiféle van), ami nem eteti az arroganciádat, hanem esetleg lefarag belőle.

Akkor van esélyed arra, hogy ha válaszolsz valamit, akkor meggondolják. Addig nem.

Addig csak te töltekezel abból, hogy lenézheted és kioktathatod a másikat. Gondolom, ez is volt a lényeg...

(És mielőtt előhozod a szokasos gyakoris választ, hogy én kérdeztem, és szerinted (!) bármit és bárhogyan lehet válaszolni (mert az átlag gyakoris válaszadónak semmi ne szabjon határt, alias hadd lehessen következmények nélkül kioktatni hogy azért éreztesse vele, hány emelettel gondolja maga alá a másikat),

elmondom, hogy

senki nem kötelezett a válaszadásra.

További szép napot (és meditációt)! 🙃

nov. 10. 13:54
 7/14 anonim ***** válasza:

09:23-as vagyok

Reményeim, miszerint "az élet többi területén tudatosabban működsz, és megalapozottabb döntéseket hozol." hiábavalónak bizonyultak a kommented fényében.

További jó üldögélést és időpocsékolást kívánok neked, kedves Kérdező.

nov. 10. 14:24
 8/14 A kérdező kommentje:

Igen, 7-es, ezt majd te fogod a fotelből megmondani, noname, egy másik noname embernek pár mondata alapján. És persze a világ is a te véleményed szerint forog.

Nagyon boldogan folytatom az általad "időpocsékolásnak"-nak nevezettet.

nov. 10. 16:23
 9/14 Fehérárny ***** válasza:
100%

igaza van a kérdezőnek. mindenki úgy írjon itt, ahogyan azt szemtők szembe beszélne a másikkal. szemtől szembe biztosan nem lenne ekkora arca senkinek sem. ha mégis az az ő személyi bizonyítványa.

azonban kérdező leírhatnád,hogy pontosan miket tapasztalsz. tudod lehettséges, hogy kundalini energia felemelése vagy csakra záródás váltja ki.

nov. 10. 16:27
 10/14 A kérdező kommentje:

Fizikailag ami megjelenik ez a gombóc-érzés a hasban a napfonat-csakra környékén, plusz feszes izmok, idegbecsípődések.

Érzésnek a düh jön elő.

Eddig csak simán megfigyeltem.

nov. 10. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!