Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Mi a különbség a tudatos...

Mi a különbség a tudatos álmodás és az ábrándozás között? Ha az egyik megy akkor a másik miért nem?

Figyelt kérdés

Minden este ábrándozok elalvás előtt, csak így tudok elaludni. Mindig kitalálok egy sztorit amit eljátszok a fejemben amit úgy alakítok ahogyan akarok és látom is (elvileg a tudatos álmodás is ilyen). De ez valahogyan mégsem olyan mint egy álomban. Ha hirtelen felébredek az álmomból akkor egyszerűen néha visszasírom azt mert mintha ott érezném, hogy hozzáérek az adott személyhez vagy hogy milyen érzéseket táplálok felé. Ha úgy próbálok visszaaludni, hogy tisztán emlékszem az adott álomra és elkezdek ugyanúgy ábrándozni róla akkor sem tudom folytatni (csak nagyon nagyon ritka esetekben).

Hogyan tudnám fejleszteni ezt, hogyha álmodok valami számomra tetsző dolgot és felébredek akkor ugyan onnan tudjam folytatni csak rudatosan?

2023. júl. 31. 22:43
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

En fuggoje vagyok legszivesebben nem is jonnek ki sose az alomvilagbol

Ott minden annyira egyszeru, gondtalan

2023. aug. 2. 03:41
 22/27 Grimfox ***** válasza:
Nem nehéz elkerülni a függőséget, ha a nyomasztó álmokban válik tudatossá az ember, de csak annyira, hogy tudja, hogy álmodik, és tudjon önállóan dönteni, de magát az álmot ne másítsa meg teljesen. Így inkább amolyan feladat az egész(nem is kellemes), nem pedig életszerű VR kirándulás.
2023. aug. 2. 06:03
 23/27 anonim ***** válasza:
Ezert jobb ha te vagy a fonok es nem a tudatalattira bizod magad, nekem is olyan fura almokat mutatott, folyton sotetseg van, temetobe vagyok mintha a tulvilagon lennek, azt nem szeretem probalok vilagosat, nappalt csinalni meg olyan kornyezetet amit en akarok de valmiert ha kissé elvesztem az iranyitast megint jon a sotetseg
2023. aug. 2. 06:22
 24/27 Grimfox ***** válasza:

Mert az van a tudattalanodban. Ez szimblizálja azt a dolgot, amire megoldást kell keresni akár ébren, akár tudatos álom során.

Nekem a múlt hét végén volt a legutóbbi tudatos álmom. Persze nyomasztó, nem is kicsit. Többnyire az ilyen álmaim arról szólnak, hogy valahonnan nagyon messziről kellene hazajutnom, de nincs mivel, nem ismerem az utat, stb. A lényeg az lenne, hogy hazajussak. Egy ilyen álomból lett tudatos álom. Mivel sokáig igyekeztem, de nem sikerült hazajutni(ami általában az érzelmi biztonságot, és nyugalmat szimbolizálja), ezért kerestem egy helyet, amit kineveztem otthonomnak, és máris "hazaértem". Az álom hangulata meg is változott pozitív irányba, anélkül, hogy magát az álmot megváltoztattam volna. Szerintem ez a legnagyobb haszna a tudatos álomnak.

2023. aug. 2. 10:24
 25/27 anonim ***** válasza:

Igen de miért félelmetes ezzel csak megriaszt

Miért nem jelenik meg egy ember és elmondja szavakkal hogy mi a baj, most én ebből a sötét, temetőszerű helyekből hogy találjam ki hogy mi a baj?

Amikor odaképzelek egy ember (már világosban) mindig azt mondja hogy "tudod mit kell tenned"

De nem tudom, mert nem tudom és mindig ezt mondja :(

2023. aug. 2. 11:41
 26/27 Grimfox ***** válasza:
Tudatos álom alatt az éber tudatod akkor sem működik, ha teljes az irányításod. Ezért ami spontán történik, az a tudattalanból ered, és nem az éber logika, vagy igények alapján fog előjönni. Ez kicsit olyan, mint a fájdalom. Tudatja veled hogy baj van, és hogy tényleg meglegyen a sürgősség érzése, a fájdalom kellemetlen. Ugyanígy ami a tudattalanból feljön, az is megmutatja, hogy baj van, és kellemetlen érzésekkel nyomatékosítja. Másként, ha felébredsz, nem lenne elég erős a benyomás, hogy emlékezz az álomra. Emellett tudatos álom alatt megoldási lehetőség is adódik a problémára, illetve arra a részére, ami belülről fakad. A sima álmok is ezért olyanok, amilyenek. Csak ott nem tudsz tenni, hogy javíts rajta. Gondolom ezért is nem túl hasznos, amikor odaképzelsz egy embert, hogy mondja már meg, mi a gond. Az ugyanúgy csak a tudattalan dolgokat tudja közvetíteni. Ha nem érted meg, mi a gond, nem tud értelmes választ adni. Lehet hogy érdemes lenne ébren elkezdened elemezni az álmaidat. Még ha hosszadalmas, és kényelmetlen is.
2023. aug. 2. 14:14
 27/27 anonim ***** válasza:
Legközelebb ha odaképzelsz egy embert, fogd meg a kezét, a fejét nyomd le a földhoz, kényszerítsd hogy mondja meg mit csinálj
2023. aug. 3. 08:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!