Mi a különbség a tudatos álmodás és az ábrándozás között? Ha az egyik megy akkor a másik miért nem?
Minden este ábrándozok elalvás előtt, csak így tudok elaludni. Mindig kitalálok egy sztorit amit eljátszok a fejemben amit úgy alakítok ahogyan akarok és látom is (elvileg a tudatos álmodás is ilyen). De ez valahogyan mégsem olyan mint egy álomban. Ha hirtelen felébredek az álmomból akkor egyszerűen néha visszasírom azt mert mintha ott érezném, hogy hozzáérek az adott személyhez vagy hogy milyen érzéseket táplálok felé. Ha úgy próbálok visszaaludni, hogy tisztán emlékszem az adott álomra és elkezdek ugyanúgy ábrándozni róla akkor sem tudom folytatni (csak nagyon nagyon ritka esetekben).
Hogyan tudnám fejleszteni ezt, hogyha álmodok valami számomra tetsző dolgot és felébredek akkor ugyan onnan tudjam folytatni csak rudatosan?
Amit te csinálsz az a maladaptiv álmodozás, nem tudom te milyen szinten vagy, én 7 éves korom óta ezzel elek együtt, ma már nyakig benne vagyok, filmek mennek a fejemben.
De ennek semmi köze nincs a tudatos almodashoz, ami olyan mintha az alom a valóság lenne.
Én is ezt szeretném elérni, olvastam róla, lehetetlennek tűnik.
Egy párszor álmodtam pl a platoi szerelemmel és zseniális volt, akkor tudod igazán hogy mekkora a különbség az álmodozás és az almodas között.
Egyként a kóros álmodozás rendkívül karos, én legalábbis gyűlölöm a való életet, nem tud tetszeni valódi ember csak a fejemben lévő alakok.
Olyan karos szenvedély ez mint a drog vagy az alkohol.
Persze, én is azt hittem tök jó dolog hogy azt csinálsz az álmodban amit szeretnél, de higgyétek el egy idő után totálisan elrontja az alvásodat és az agynak egyszerűen pihennie kell. A másik persze igen sokan mentálisan is megbetegszenek azok közül akik ezt szándékosan akarják.
#2-3 voltam.
Én meg sem próbáltam sosem, mert nem láttam rá esélyt hogy sikerülni fog
Nem értem hogy ez embereknek ez hogy tud sikerülni
Mondjuk eleve keveset álmodok, azt is csak akkor ha korán kelek aztán visszalszom.
Az almodast elősegíti de a tudatos almodast nem, legalábbis nekem
De nem is biztos hogy olyan jó ez
A maladaptiv álmodozás konkrétan egy pszichés betegség…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!