Hogyan lehet biztosan megjegyezni egy álmot, hogy ébredés után tisztán emlékezzek rá?
Az számomra is jó ötletnek tűnik, hogy írd le őket, amint felébredsz. Én viszont egyből soha nem emlékszem az álmaimra teljesen. Azt tudnám javasolni, hogy amikor felkelsz leírod körülbelül azt amit álmodtál és amikor már eltelt fél vagy 1 óra akkor leírod megint. Akkor talán több dologra foksz emlékezni (remélem azért érthető voltam :D). Még annyi, ha meg akarsz győződni arról, hogy álmodsz akkor gondolj arra, hogy hogyan kerültél arra a helyre ahol éppen vagy. (Ezt úgy értem, hogy éppen játszol egy pl.: mezőn az "álom"-barátoddal/barátnőddel akkor gondolj arra, hogy hogyan kerültél oda. Ha nem ugrik be akkor majdnem 100% hogy álmodsz és akkor tudod írányítani az álmodat, vagy roszabb esetben felébredsz) és
Nézd meg az: EREDET c. filmet is :)
Remélem valamit tudtam segíteni.
Köszönöm, az írást már eddig is végeztem, csak van, amikor felébredek, és alig emlékszek valamire. Erre keresek megoldást.
Azzal meg nincs bajom, ha álmodok, nem akarok "tudatosan álmodni" csak emlékezni.
Gugliban keress rá és olvasgassad a "tudatos álom"-ról szóló írásokat, gyakorlatokat..és ha van kedved vágj bele! Egyáltalán nem nehéz, és a technikával teljesen vissza tudsz majd egy idő után emlékezni az álmaidra, és ha már gyakorlottabb leszel te magad irányíthatod az álmaidat.
Sok sikert! :)
100%-osan szinte sehogy. Átlagosan az ember egy éjszaka leforgása alatt 40-szer álmodik. Ezek nagy része csak egy egy kép. A fontosabbak megmaradásához elalvás előtt érdemes párszor elismételni magadnak hogy emlékezni fogok az álmomra. Ez elsőre nem jön be de idővel igen. Napközben, mikor persze ébren vagy néha szakíts időt arra, hogy végig gondolod, hogy kerültél ide. ( pl: munkahelyen ülök az irodában előtte: be jöttem az ajtón - feljöttem a liftel - taxival jöttem az épülethez - 5 percet késett a taxi - reggeliztem ) Ez azért fontos mert a tudatalatti ezt rutinosan elvégzi majd álmodban, ahol viszont nincs eleje. Mindig a dolgok közepébe csöppenünk bele, tehát már a liftnél megszakadhat a lánc. Ekkor álmodban ráébredsz, hogy alszol és innen már tudatos az álom. Mikor felébredsz erre biztosan emlékezni fogsz.
GOOGLE ÁLOMKONTROLL, az USA-ban már olyan mint nálunk az agykontroll, hamarosan nálunk is oktatni fogják :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!