Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Hogyan lehet biztosan megjegye...

Pro Patria kérdése:

Hogyan lehet biztosan megjegyezni egy álmot, hogy ébredés után tisztán emlékezzek rá?

Figyelt kérdés
2010. aug. 16. 10:55
1 2
 1/20 anonim válasza:
72%
Ird le!!!
2010. aug. 16. 11:00
 2/20 A kérdező kommentje:
Én úgy értettem, hogy felébredéskor emlékezzek rá.
2010. aug. 16. 11:15
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyél sok zöldséget, igyál sok vizet, legyél szabad levegőn annyit, amennyit csak lehetséges, és mozogj rendszeresen. Kerüld a stresszt: ne nézz tévét (vagyis nézheted, csak ne kapcsold be).
2010. aug. 16. 11:25
 4/20 A kérdező kommentje:
Nem látom, ez miért segítene jelen esetben..
2010. aug. 16. 11:29
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Mert nyugodtabb, és kiegyensúlyozottabb leszel.
2010. aug. 16. 11:53
 6/20 anonim ***** válasza:
szerintem meg nem lehet így megcsinálni vannak ilyen kis jelentéktelen álmaid ami se jó se rossz csak egy sima álom.. azokra úgyse fogsz emlékezni de ha nagyon rosszat álmodsz arra fogsz én is emlékszek ezekre vagy ha nagyon jót álmodsz akkor arra is. már vagy két hete álmodtam egy nagyon rosszat de még mindig emlékszek rá..:S
2010. aug. 16. 14:03
 7/20 anonim ***** válasza:
Kezdd el írni az álmaidat. Tarts egy füzetet az ágy mellett, nézz rá este, gondold azt, hogy "fontos, hogy emlékezzek az álmomra" és egyből ébredés után mindig próbáld meg leírni az álmaidat. Először nem mindig megy, de egy idő után egyre több álmodra fogsz emlékezni, mert tudatosítod magadban, hogy ez neked igenis fontos, ezért az agyad jobban fog rá figyelni, mit is álmodsz.
2010. aug. 16. 22:22
 8/20 A kérdező kommentje:
Igen, ezt csináltam eddig is, de van, hogy "túl későn" ébredek fel, és már csak halvány részletek vannak meg...
2010. aug. 16. 23:12
 9/20 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy ez nem segít, de én úgy tudom, hogy az álmokat néha pont a vekker csörgése okozza. Anno biosztanárom ezt mondta:

Meglátsz álmodban egy ínycsiklandóan finom, zamatos tortát, ami mellesleg a kedvenced is... Előveszel kést, tányért, villát, vágsz egy nagy szeletet belőle, egy falatot a villádra teszel, és a szádhoz emelsz... Összefut a nyál a szádban, már előre érzed az ízét, de mielőtt a szádba érne a falat, az a fránya vekker megszólal... Na ez az álom a másodperc törtrésze alatt zajlott le, még ha hosszúnak is tűnt, és pont a vekker miatt, és nem az zavarta el.

Nem mondom, hogy kelj minden nap vekkerre... ;)

2010. aug. 16. 23:57
 10/20 A kérdező kommentje:

A tudomány mai állása szerint az álmok valós időben zajlanak. (Tehát ami az álomban egy perc, az a valóságban is annyi, ami az álomban egy óra, az valóban olyan hosszú.)

Én nem tudom...

Egyébként nincs vekkerem:)

2010. aug. 17. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!