Hogyan lehet biztosan megjegyezni egy álmot, hogy ébredés után tisztán emlékezzek rá?
Tudom, hogy ez nem segít, de én úgy tudom, hogy az álmokat néha pont a vekker csörgése okozza. Anno biosztanárom ezt mondta:
Meglátsz álmodban egy ínycsiklandóan finom, zamatos tortát, ami mellesleg a kedvenced is... Előveszel kést, tányért, villát, vágsz egy nagy szeletet belőle, egy falatot a villádra teszel, és a szádhoz emelsz... Összefut a nyál a szádban, már előre érzed az ízét, de mielőtt a szádba érne a falat, az a fránya vekker megszólal... Na ez az álom a másodperc törtrésze alatt zajlott le, még ha hosszúnak is tűnt, és pont a vekker miatt, és nem az zavarta el.
Nem mondom, hogy kelj minden nap vekkerre... ;)
A tudomány mai állása szerint az álmok valós időben zajlanak. (Tehát ami az álomban egy perc, az a valóságban is annyi, ami az álomban egy óra, az valóban olyan hosszú.)
Én nem tudom...
Egyébként nincs vekkerem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!