Lehetséges hogy annyira szörnyű dolog történik velünk hogy teljesen elfelejtjük?
Javítás:
*Úgy vettem észre hogy a rossz dolgok amik történtek velem kiskoromban azok kitörlődtem az emlékezetemből.
Az ember keresztül megy egy elég kiterjedt "memóriavesztésen" kb azután, hogy betöltötte az 5-6. életévét. Mire elérjük a pubertáskort addigra majdnem minden emlék kiesik, és csak töredékes dolgok maradnak meg. Ugyanakkor a készségek, és más tanult dolgok, mint a beszéd, rajzolási, és esetlegesen írási képesség, és más kognitív képességek, amiket ebben az időszakban tanultál megmaradnak, és nagyjából automatikussá válnak.
Előfordulhat, hogy kiskorodban ért egy trauma, ami miatt egy berögződött félelem alakult ki nálad, de az is lehet, hogy egy hibás inger-reakció kapcsolás vezetett a dologhoz, mint pl a fóbiák esetén.
Ez nagyon hasznos volt, köszönöm a részletes választ!
Ha valakinek vanz hasonló esete azt is leírhatja, kíváncsi vagyok hogy mással is történt e ilyen.
Én pánikbeteg vagyok, amit az emetophobia vált ki. (googlizd ki légy oly kedves a szót, ha nem tudod mi az, nem akarom ide kiírni a közízlésre való tekintettel)
Nálam a félelem már egész kiskoromban is jelen volt, de konkrét pánikot csak 18 éves korom óta okoz. Az esetem valószínűleg a hibás inger-reakció esete.
Ugyanakkor az épületeken tapasztalt tériszonyról tudom, hogy sokk váltotta ki, és már elég idősen, 8-9 évesen ért, így emlékszem is rá. Édesapámmal ültünk fel ketten a budapesti vidámpark nagy óriáskerekére. A gondola nyitott, és billeg. Én voltam 25 kiló, apám kb 100. Gondolhatod, mennyire billegett, és mennyire meg volt dőlve az egész. Azóta bármi ember alkotta magas építményen előjön ez a félelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!