Mi van halál után?
Igen, igazad lenne, ha nem lenne rengeteg-rengeteg-rengeteg gyakorlati tapasztalat a lélek létezésére...azt hittem ez átment, hogy nem elméletről van szó az általam említett lelki utakon. Aktív alkalmazott tudomány.
Ha valaki bebizonyítaná a barátodnak, hogy létezik a lélek, akkor ő pont csak annyit tudna neked mondani, hogy létezik...számodra az nem lenne valós.
A lélek létezése gyakorlati megtapasztalás...rászánsz 5-10 évet, hogy megtapasztalhasd még életedbe, vagy lusta vagy, és kivárod a halált ? :D
Ennek mi köze az agykontrollhoz???
Speciel az agykontroll amúgy sem ezotéria, de a halálhoz meg aztán végképp nincs köze..
A lélek egyfajta sötét anyag, leginkább információ...nagyon nehéz a fizikai világ fogalmaiba illeszteni, mert bár sok ezer éve dolgoznak vele a szakértők, jelenkorig nem volt szükség ilyen magyarázatokra, ráadásul sok értelmezés még hibás is a mainstream világképben...ezt a fajta magyarázatot a szakértők sem igazán tudják, mert ők sem kérdezték meg a tanítóiktól, és azok sem az ők tanítóitól. Az emberek lelke alapesetben sötét árnyákra hasonlít, ezzel minden ember rendelkezik.
A különböző szellemi utak a hagyományaik szerint fejlesztik, emelik a lélek szintjét, erejét, és különböző -és elég eltérő módszerekkel, és célokkal gyakorolnak. Ha a cél a lélek megtapasztalása, és a világ megértése, akkor megerősítik a lelket, (meditáció) és valamilyen módon kilökik a fizikai testből. Ezt a dervisek egyfajta nagyon gyors pörgéssel, a sámánok főzetekkel, külső szellemi segítséggel, dobbal, révüléssel, a tibetiek a halál elképzelésével és tudati átélésével, a reikisek a mesterük szellemi erejének segítségével (kiemeli a lelket) érik el, más módszerek, pl a jóga vagy a kínai csikung az energiarendszer megtisztításával és felerősítésével érik el, de sok-sok módszer van (a klinikai halál is lehet egy ilyen módszer). Ekkor a lélek kilép, és egy egészen más megértést kap a világról...a fizika test érzékszervei ennek a világnak az anyagából épülnek fel, nem megtapasztalható velük semmi a felsőbb világokról, azonban a lélek érzékszervei lényegesen érzékenyebbek, ezáltal sokkal többet láthat a valóságból...ilyenkor rádöbbensz, hogy mennyire hülyén gondolkáztál eddig, látod a saját testedet, és megérted milyen korlátok voltak eddig rajtad...ez az alapszint...innentől vannak az igazi irányok...a lelkek elutazhatnak más világokba, beszélhetnek más lelkekkel...és szerintem már itt is bőven meghaladtam azt amit befogadnál, ha tovább írnék egyfelől sosem érne véget, másfelöl még jobban lepontoznátok :D
Eszembe jutott egy remek (szerintem remek legalábbis) példa a bizonyításra :)
A Kámaszútra....a világ talán legtöbb példányában eladott könyve.
Minden a szerelem művészetéről...szerintem sokan olvasták...sokféle férfi és női alkatot, nemi jegyet, szokásokat, motivációkat, rengeteg szexuális technikát, módszert, célt, és irányt leír, kibont....igazi szakkönyv...egy mestermű...a szerelem tudománya...egy szakértőtől.
A szerző, Vátszjájána, indiai filozófus...sosem volt nővel, nőtlen cölibátusban élt....legalábbis ebben az életében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!