Mi van halál után?
A legvalószínűbb, hogy semmi. A szervezeted leáll, az agyfunkciók megszűnnek, tehát nem érzékelsz semmit.
A vallásos magyarázatok szinte mind kizárhatóak.
Amiről tudjuk, hogy hazugság, azt érdemes kizárni, ha pedig ismered a történelmet, a legtöbb vallási magyarázat ezáltal kizárható. Pl. tudtad, hogy a keresztények (akikről azt gondolod, hogy ezer évek óta a lélekkel foglalkoztak) mindig úgy alakították a vallást, hogy az politikailag megfelelő legyen? Tudtad pl., hogy az egyházak akkor vetettek véget a boszorkányégetéseknek, amikor a magyar - török konfliktus csillapodott?
A vezetőség gyakran az egyház segítségével boszorkányperek segítségével pusztította el a politikai ellenfeleket. Ráadásul ezek az eszmék is állandóan változnak, érdekes módon ahogyan a társadalom elfogadóbb lett pl. a melegekkel szemben, sok egyház viszonya is megenyhült a korábban halálos bűnnek vélt szexualitással kapcsolatban.
Az ókorban és a középkorban a legtöbb pap mindenféle bűn alól feloldozást adott, ha a bűnt elkövető azt megfizette. Most tényleg ezekben kellene hinni?
Egyébként ez is abszurd:
"Akik ezer évek óta a lélekkel és a halállal foglalkoznak, azok válaszát zárjuk ki"
"Csak azok válaszát szabad figyelembe venni, akik szerint nincs is ilyen, ezért nem is szabad kutatni"
Épp ellenkezőleg, akik szerinted ezer évek óta a lélekkel foglalkoznak, azok tiltották ezer éven keresztül ezen területek kutatását. Nem épp kellemes halálbüntetést járt azért, ha valaki megkérdőjelezte a vallások állítását.
Szerintem jó dolog, ha valaki egyáltalán felteszi azt a kérdést, hogy mi van a halál után és van-e lélek...mégha a célja igazából csak ezeknek a "tudományos" tagadása....de valamiért felmerült ez a kérdés az illetőben, és ez jó.
Amikor azonban azt mondod magadnak, talán van, talán nincs, nézzük meg...és nyitott elmével tényleg keresgélsz, akkor el lehet kezdeni haladni a megértés felé....bocsi, nem akartam ezt misztifikálni, de tényleg a nyitottság fontos....szerintem most vagyunk ott, amikor 5-10 éven belül a fizika és a spiritualitás (bármennyire is ellene vannak sokan) összeér.
Most tart ott a tudomány, hogy minden ami látható, megmérhető, az csupán kevesebb mint az 5 % a világegyetem anyag -és energiatartalmának...de nem arról van szó, hogy a hiányzó anyag, a sötét (de hülye és félrevezető név egyébként) anyag és energia egy távoli csücsökben van...nem egy csillag mögött van épp takarásban a világegyetem 95%-a, hanem mindenhol. Itt is...a lélek is ide tartozik, és más világok, magasabb energiaszinten és síkokon lévő világok.
A mi játsszóterünkön a legmagasabb sebesség a fénysebesség, a felsőbb világokban az a legalacsonyabb.
Azt mondta egy szellemi mester, hogyha el is hiszed hogy van lélek, érted is hogy mi az, amíg meg nem tapasztalod, hogy a fizikai testet hátrahagyva létezel, addig nem értheted meg. Kb mint a vak kisfiúnak a színeket magyarázni :(
Katikapatika menj a szomszedfijuhoz.
Annyira idegesítő vagy már
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!