Ha bankkártyával fizetek a pizzáért akkor nem kell borravalót adnom?
Figyelt kérdés
2019. jún. 23. 18:58
1/8 anonim válasza:
Ilyenkor nem nagyon szoktak ,de illik 😅
3/8 anonim válasza:
Pontosan, sosem kell. Ettől függetlenül én szoktam. Nem azon a 200 forinton fog múlni a boldogságom. (szvsz akit földhöz vág az a 100-200 forint, az főzzön otthon, és ne ezreket töltsön kajaházhozszállításra, akinek meg belefér, az ne sajnálja)
4/8 anonim válasza:
Ha előre szólsz a rokonoknak, hogy látogatásra mész, akkor megérkezéskor már nem kell köszönnöd nekik? Kb. ezt kérdezted. Épp úgy illik adni ilyen esetben is, ha elégedett vagy az illető munkájával, csak nem a visszajáróból kap, hanem külön adod oda.
5/8 anonim válasza:
Borravalót vagy adsz, vagy nem adsz, te döntöd el.
Nem tudom, hogy ez mennyiben függ a fizetés módjától.
6/8 anonim válasza:
viszont itt rendszeres veszekedések tárgyát szokta képezni hogy igenis adj a futárnak merthogy neki mennyit kell menni, meg azt neki nem számítják bele a fizetésébe és a részét képezi, eszméletlen dolgokat szoktak mondani. ritkán rendelek a helyiből, ott mindnek olyan árat adott a főnök hogy 40-60-70 a vége, a következő tízesig kerekítem, harminc forintot is megköszönnek. kártyáról pedig sosem adok plusz aprót. nem úgy kéne ezt kezelniük nekik sem hogy tudom hogy nem kötelező de azért adhatott volna mert elvárás! hanem annak a tudatában jöttem hogy vagy ad vagy nem és hát ez nem adott majd ad másik.
7/8 anonim válasza:
Én szoktam adni a futárnak egy kis aprót.
8/8 anonim válasza:
Bankkártyás fizetés esetében általában (legalábbis étteremben) benne van 5 vagy 10% borravaló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!