Miért csak a krumpli és a rizs az állandó köre más köretet miért nem eszünk?
"Már kezdem érteni miért nő ilyen drasztikusan a cukorbetegek száma"
A krumplitól meg rizstöl biztos nem NÖ a cukorbetegek száma, mert ezeket több évszázada eszik az emberek napi szinten, söt voltak olyan idöszakok, amikor CSAK ezeket ették, hús meg egyéb zöldség nélkül, mert NEM VOLT más, a cukorbetegség meg jóformán ismeretlen volt!
13. Jóval kevesebbet ettek mint manapság és nem is volt ennyi elhízott illetve általában le is dolgozták azt a sok szénhidrátot amit tettek most ülünk a gép előtt esszük a gyorsan felszívódó szénhidrátokat mint rizs és krumpli és a cukorbetegségnek az elhízás a legnagyobb oka.
#13. A 6-os válaszában inkább az van benne, hogy az átlag ember a mennyiségre megy és nem az minőségre, tehát gyorsan lakjunk jól. A krumpli és a rizs is lehet egészséges, viszont a "gyorsan lakjunk jól és olcsón" elmélet igen összefügg az elhízással.
Nálunk még mindig nagy mumus a fine dining étkezés, pedig higgyétek el, mire valaki végig eszik egy kb. 8 fogásos menüt, mindenből keveset, de minőségit, bizony jóllakottan távozik. Sajnos az emberek zöme akkor elégedett, és akkor érzi magát jóllakottnak, ha belapátol egy hatalmas adag egytálételt, és utána szétfeszül a gyomra, és elkapja a kajakóma.
Persze probléma nálunk az időhiány is, mert egy fine dining étkezés eltarthat két órát is, ezért csak néha napján engedheti meg magának az ember.
Tudom ezzel most elkanyarodtam a fő kérdéstől, a 6-osra reagáltam.
Kérdező!
Említetted már a menzán, hogy van igény másra?
Felajanlottad, hogy csinálsz egy igényfelmérést, hogy mennyi ember választaná az egyéb köretet? És mennyien nem ennék meg a menüt, ha pl gersli lenne benne rizs helyett?
ma 07:32-es: elvben igazad lenne, de egy átlagos embernek elöször is nincs ideje naponta több órát ebédelni/vacsorázni, másrészt nincs elég pénze fine dining-re napi szinten.
A legtöbben, nem "minél gyorsabban" akarnak jól lakni, hanem elfogadható anyagi és idökereten belül, azaz egy étkezés átlagban fél óra, esetleg óra, mert többre nincs idö.
A fine dining meg nem az az árkategória, amit egy átlag család megengedhetne magának, més a tehetösebbeknek is csak alkalmanként (ünnepek, születésnap, névnap, házassági évforduló) fér bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!