Pizza futárnak mennyi borravalót szoktatok adni?
Én anno futárként kezdtem. Megnézném ki dolgozna napi 12 órát 5000 forintért saját autóval. Volt ahol a rendelés felvétele után 17 percel kiértem a kajával nem kaptam semmit volt ahol másfél óra múlva is kaptam. Családi házaknál nem zavart ha nem adtak de amikor lift nélkül emeletre kellett vinni akkor azért jól esett volna hiszen az már nem házhoz szállítás hanem szájba szállítás. Ezekben az esetekben percekig kell tilosban parkolva vagy másokat akadályozva otthagynom a saját kocsim. Sosem tetszett és amint lehetett váltottam így aztán végül sikerült a szakmámmal kijutnom lényegesen jobb pénzt.
De hogy a kérdésre is válaszoljak,ha rendelek álltalában elmegyek a rendelésemért mert nem akarok egy órát várni a futárra de minden esetben hagyok ott 100-200 forintot mert nem rendelek olyan gyakran hogy ezt megérezzem...
Ezt meg szerintem mindenki tudja de a futár előbb ér ki azokra a helyekre ahol rendszeresen kap némi jattot mint ahol sosem :)
(Vidéki városban lakom de Budapesten én is inkább a motoros futárra hagynám a kiszállítást)
Sajnálom. Örülök, hogy végül mégis sikerült a szakmádban találni valamit.
Ettől függetlenül felháborítónak tartom, hogy megkövetelik az embertől a borravalót. És már ott tartunk, hogy két hete bankkártyával fizettem az étteremben, kihozta a számlát, és várta, hogy mondjam, mennyit üssön be. Én meg először nem értettem miért nem csinálja. Álltunk egymás mellett mint két hülye, mire leesett, hogy mostmár borravalót úgy kell adnom, hogy azt az összeget üti be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!