Milyen lenne számotokra az ideális gyorsétterem?
Hát először is legyen tényleg gyors. Bár ritkán járok, de elég kellemetlen tud lenni, mikor (nem is ebédidőben) az ajtó végénél áll a sor (4 kasszánál) és fél órát totyorgunk mire odajutunk, hogy egyáltalán rendelhessünk. Akkor még 10 perc, mire a kiscsaj a hangzavaron keresztül feljegyzeteli a gépbe a 3 hamburgert, utána elrohan, még 5 perc, mire fizethetünk is, meg még 5, mire odakerülnek az ételek-italok a tálcára, utána meg verekedjük át magunkat a többi sorban állón és szerezzünk szalvétát meg evőeszközt. És akkor még nincs hova leülni, mert a sok böszme már hatszor megette a sültkrumpliját, de még mindig ott terpeszkedik és beszélget az üres tálca fölött. Amit persze ott hagy a szeméttel együtt, hiába van neki kijelölt hely. Meg mellé le is zabálja a fél asztalt, a széket meg a padlót, takarítás meg csak műszak végén van.
Ez csak azért gáz így, mert ez nem gyors. :D Mire így eljutok odáig, hogy ehessek, azalatt egy étteremben is megkaptam volna a rendelésem, sőt, házhoz is szállították volna.
Ez a másik, ami hasznos lenne, ha minden gyorsétterem szállítana házhoz is.
Plusz lehetne mindenhol kicsit szélesebb a választék, most mondjuk a mekiből indulok ki, oké mindig van 2 féle szezonális hambi, de amúgy nem sokat lehet válogatni és sajnos olyan hű de nagy ízbeli különbség nincs az ételek között. Az is jó lenne (bár úgy tudom, néhány helyen már van), ha saját magunknak lehetne összeállítani a hamburgert vagy salátát.
A kisebb éttermekben meg kb. van hambi, sajtburger, hasáb, melegszenyó meg talán gyros, meg 1 féle saláta. Ha már GYORS, akkor lehetne mindenhol egy pult, ahol kész szendvicsek, bagettek, salátatálak lennének, csak el kell venni és fizetni.
A gépes ötlet sem rossz, ahogy már írtam, néha 5x el kell mondani a kasszásnak hogy mit is kérek, és még akkor is félreüti, plusz sokuk baromi türelmetlen és bunkó. Van akitől konkrétan elmegy az étvágyam, mert látom rajta, hogy ő ott csak dolgozik de nem eszik, és lenéz, amiért én meg igen... :D
Azt tudom, hogy van a mekinek ez a párszázas ajánlata, de lehetne mindenhol valami csórómenü, ha pl. betér a szerencsétlen 500 ft-tal, azért is kapjon valami laktatót, ne csak egy darab kilapult burit.
Ha nekem lenne gyorséttermem, akkor a sima szódavíz ingyen lenne, nyáron az ásványvíz is, télen pedig a forró tea és a forró kávé. Nyilván nem hagynám hogy visszaéljenek vele, de akinek pl. nincs 350 forintja egy kávéra, de átfázott, átfagyott, annak ingyen járna.
Legalább az étterem felét elkülöníteném állatbaráttá, nyugodtan behozhatná mindenki a kutyáját, macskáját, birkáját vagy amit akar.
Ha nagyon gondolkodnék rajta, még biztos lenne ötletem, most hirtelen ennyi jutott eszembe. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!