Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » A cukrászdából vagy kávézóból...

A cukrászdából vagy kávézóból te is hazaviszed az el nem fogyasztott cukrot vagy édesítőszert?

Figyelt kérdés
Ha már kifizettem, akkor nem hagyom veszendőbe. :-)
2017. okt. 26. 15:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
81%
Én nem, mihez kezdjek vele? Öntsem a többihez? Ami nem kell, érintetlenül hagyom, hadd adják másnak oda.
2017. okt. 26. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
38%
Igen, elszoktuk tenni, hazavinni. Szüleim, ha kávéznak és adnak a kávé mellé 2 tasak cukrot, akkor az egyiket nekem adják, én meg felbontom és egyenesen a számba öntöm és megeszem. :)
2017. okt. 27. 01:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:
87%

A kérdés, hogy mihez kezdj vele: Az egyik Spanyolországban élő tanár ismerősöm cukor nélkül issza a kávét. Azért viszi el a kiadott cukrokat a kávézóból, mert az irodájába, ahova jönnek az emberek, beviszi és amikor itallal kínálja őket, ezeket a cukrokat ajánlja fel nekik.


Ez mutatja, hogy Nem Csak magyar szokás és nem feltétlen csóróság.


Jöhetnek a lepontozások! :)

2017. okt. 27. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 A kérdező kommentje:

Na, ez az 13-aska!

Én általában édesítőszerrel iszom a kávét, de többször adott a pincérlány tévedésből cukrot (kis tasakban), amit már nem vett vissza. Ha ezt otthagyom, valszeg megy a szemétbe, kidobják, az elhasznált szalvétával stb. együtt. Pláne, ha pár csepp kávé még rá is esett. Akkor minek hagyni kárba veszni, sokkal jobb, ha az ember hazaviszi őket.

Egyébként igen, én is olyan a vendégeknek szoktam ezeket a megmentett cukrokat odaadni, akik nem szeretik az édesítőszert, de mostanában én is elfogyasztom néha a cukrot is, felesben az édesítőszerrel.

Emellett ott van az a tudat is, hogy spórolok, kímélem a környezetet, megmentem a Földet, hurrá! :-)

2017. okt. 27. 19:29
 15/15 anonim ***** válasza:

Én csak egy okból szoktam: itthon alapvetően nem használunk cukrot, így nem is tartok belőle. Viszont szeretek sütni, és az élesztőnek bizony kell egy kis cukor, hogy felfusson, általában pont annyi, amennyi egy ilyen kis tasakban van, tehát szuper praktikus. Ezért felesleges tartanom az amúgy is kicsi konyhámban egy nagy kilós cukrot, hiszen kb 3 év alatt fogyna el.

De csak azért, mert "kifizettem", nem fogom elrakni, kizárólag, ha értelmét látom és tényleg el tudom majd használni. Pl. kis kekszet is szoktak hozni, néha csokival bevont kávébabot, azokat sosem rakom el és nem is eszem meg, nem szeretek különösebben, akkor meg minek.

2017. okt. 30. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!