Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Ha a cukrászdából vásárolok...

Ha a cukrászdából vásárolok süteményt és az romlott vagy már romlásnak indult akkor vissza lehet vinni?

Figyelt kérdés
Többszőr kaptam olyan sütit cukrászdában ami nem volt friss. Ilyenkor vissza lehet vinni számlával együtt és vissza adják a pénzem vagy a Köjálhoz vigyem be?
2015. febr. 22. 17:17
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem vidd vissza. De milyen cukrászdákba jársz, hogy mindenhol romlott sütit kapsz?
2015. febr. 22. 18:13
 2/4 DarkLantern ***** válasza:
100%
Számlával vidd vissza, ha nem akarják visszaadni a pénzed akkor említsd meg nekik a fogyasztóvédelmet.
2015. febr. 22. 18:21
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Mivel gyorsan romló ételféleségről van szó, nehéz bizonyítani az igazadat. Esélyed csak a vásárlás után 1-2 órán belül van, de még az is kétséges.

Pl. ha egy adag krémest nyáron a kocsi napsütötte helyén viszed haza, már romlott is lehet.

A nem friss és a romlott egyébként két külön kategória. A nem frisst sem kell elfogadni, de annak csak az élvezeti értéke csökkent, de gond nélkül fogyasztható. Pl. a sós aprósütemények kiszáradnak, megkeményednek.

A romlott viszont veszélyes is.

Mindenki hibázhat. Ha én cukrász lennék (de nem vagyok), s valaki visszahozna egy adag sütit ezzel a panasszal, s nem eleve emelkedett hangon szól, még meg is köszönném.

Ugyanis ritka, hogy hatvan krémesből, csak az a négy romlott, amit neked adtak. A reklamációval nagyobb bajt előzöl meg.

2015. febr. 22. 18:35
 4/4 anonim ***** válasza:
"ami nem volt friss" =/= romlott!!!!!! Romlottat nem adhatnak el, add vissza! Ha nem friss akkor csak rosszul választottál. Te bambaságod.
2015. febr. 23. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!