Ha egy bárban vagy egy igényesebb kocsmában rendelek másodszor is mondjuk egy pezsgőt akkor minden esetben új pohárba töltik azt vagy vinni kell az előző poharat?
A legelemib szabaly, hogy uj tiszta poharba kell az italt tolteni, fuggetlenul, hogy milyen italrol van szo.
Nalam nemsokaig lenne olyan pultos aki nem igy jarna el.
Eletemben nem jartam meg olyan proszto helyen (pedig volt nehany elegge alja kocsma), ahol a koszos poharba toltottek volna az italomat, akarhanyadikat is rendeltem...
Teszem hozza, az ANTSZ ugy meg is b*szna a helyet, ha ilyet csinalna, hogy egy fel evre bezarhatnanak...
Akkor ezek szerint én járok a legnagyobb lebujba, mert nálunk nem cserélnek poharat!
:)
Igaz nem is szolgálnak fel egy pohárnyi pezsgőt, hogy aztán visszategyék a bontott üveget a hűtőbe, ahol vár a következő vendégre akár egy hetet is... :D
Erre felé csak egész üveggel szolgálnak fel, jégbe hűtve, pezsgős vödörben.
Ha kérsz egy újat, akkor cserélik a vödröt és friss jeget raknak bele, de poharat csak akkor cserélnek ha kéred, persze valamiért itt vidéken ismerik a csókálló rúzst amitől nem lesz foltos a pohár (mert az nagyobb prosztóság szerintem), és ritkán isznak mocskos kézzel!
:)
általában újra töltik a poharat, még az igényesebb helyeken is, persze csak akkor ha mindig ugyanazt rendeled
üdv: kocsmai dolgozó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!