Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szeretnék tortát sütni kislány...

Sisy81 kérdése:

Szeretnék tortát sütni kislányomnak, amit az oviba be tud vinni és a tortaformám 26 cm átmérőjű. Abból mennyi szelet jönne ki ha gyümölcstortát szeretnék csinálni, Vagy kinder tejszeletet?!

Figyelt kérdés
Kb.:25-26 személyre(de lehet hogy kevesebb)!!!
2014. jan. 25. 17:14
 1/9 anonim ***** válasza:

Milyen formád van? gyümölcstortaforma, vagy kapcsos. bár egyikből sem jön ki ennyi szelet, de, ha gyümitortát kettőt sütnél úgy már elég lenne.

ahhoz van nagyon finom ,olcsó receptem.Mindegyikben meg lehet sütni , de a gyömölcstorta formában szebb.

" tojásos olajos piskóta, alomkönnyű, vaniliapuding, gyümölcs és tortazselé. Részletesebben, ha kéred, szívesen leírom.

2014. jan. 25. 17:38
 2/9 anonim ***** válasza:
Szóval 2 tojásos az a bizonyos piskóta :)
2014. jan. 25. 17:38
 3/9 anonim ***** válasza:
Gyümölcstortából süss 2t, vékony piskótát sütsz és abból meg tudnak enni 1szeletet a gyerekek is. Tehát olyan 12-14szelet lesz 1 tortából, ha 2t sütsz biztosan elég.
2014. jan. 25. 19:02
 4/9 anonim ***** válasza:
Én is ezt írtam, 2 gyümitorta a biztos.
2014. jan. 25. 19:28
 5/9 anonim ***** válasza:
ja és pl az egyik őszibarackbefőttes, (gyönyörűre lehet díszíteni legyezőalakban kirakva) a másik mondjuk narancsos-kivis, az is nagyon mutatós.de lehet fagyasztott gyümiből valami piros aprómagvast, - málnást, erdei gyümölcsöset- is. Tényleg csak fantázia kérdése. az alappiskóta nagyon egyszerű, még fennáll az ajánlatom, hogy leírom :D
2014. jan. 25. 19:34
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha rendes /kapcsos tortaforma átmérője 26 cm,az kb.20 szelet a cukrászatban.Persze a gyerekeknek vékonyabbra vágják az oviban.Egy cukrász.
2014. jan. 25. 22:29
 7/9 anonim ***** válasza:

Én is 2 gyümölcstortát sütnék a helyedben.

Kedves első, én viszont nagyon örülnék a gyümölcstorta lap receptednek:)

2014. jan. 26. 09:39
 8/9 anonim ***** válasza:

Írom is, már rengetegszer leírtam, és hál istennek mindenkinek bejött, legalábbis sok visszajelzés érkezett.

Hozzávalók: 2 tojás, 14 deka liszt, 14 deka cukor, fél deci olaj, fél deci melegvíz, egy púp. teáskanál sütőpor (kb fél zacskó )

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy pici cukorral kemény habbá verjük.

A sárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a melegvizet, majd a sütőporos lisztet.

legvégül lazán beleforgatjuk a keményre vert tojáshabot.

ha bordás tortaformánk van, azt nagyon alaposan ki kell kenni zsiradékkal minden bordájánál az ujjunkkal is, és behinteni liszttel.

a forma közepébe öntjük a piskótamasszát, és hagyjuk szépen , egyenletesen elterülni. kis mozgatással rásegíthetünk.

előmelegített kb 180 fokos sütőben kb 10-15 percig sütjük.

szépen megemelkedik, hústűt, vagy villát szúrunk a közepébe a biztonság kedvééért. ha nem ragacsos, akkor jó.

pár tipp, hogy valóban szép legyen:)

ha kivesszük a sütőből, azonnal tegyük vizesruhára.

egy lapos tányért/tálat megkenünk vajjal/olajjal és lefedjük vele a piskótát. egy hirtelen mozdulattal megfordítjuk, így a forma lesz felül. ezt is betakarjuk vizes ruhával és hagyjuk hűlni. párszor megütögetjük a tetejét és körbe az oldalát is.

pár perc múlva óvatosan leemelhetjük a formát, és ott a gyönyörű piskóta, amibe mehet a puding, a gyümölcs, majd tortazselé zárja a művet:)

Kapcsosban is csinálhatjuk, de akkor nem kell kiborítani, hanem a formában kell betölteni pudinggal... stb.

Igázán a gyümitortaformában készült a legszebb.

Remélem, érthetően leírtam (igaz szájbarágósan ) de igyekeztem mindent leírni, hogy másoknak is sikerüljön, és tegyék el ezt a remek receptet, amit vagy 30 éve használok már családom,kollégáim, vendégeink örömére.

Üdv:)

2014. jan. 26. 11:39
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!!!Még át gondolom!!!A receptet is nagyon köszönöm!!!! :)
2014. jan. 26. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!