Miért adnak a legtöbb étteremben rettenetes adag ételt?
Amúgy az emberek irreális mennyiségeket esznek. A tányérok és velük az adagok is jelentősen nagyobbak, mint mondjuk 20 éve.
Oké, az extrém drága helyeken divat most az óriási tányéron megkomponált két dekás falatnyi ínyencség, de az átlag étterem nem ilyen.
Te teljesen hülye vagy 66%-os. Köszi,nem kérek több választ tőled.
Én ezt tapasztalom. Ha más nem,akkor neki jó.
Az általad írt mennyiségek nekem nem tűnnek soknak, de persze nem vagyunk egyformák.
Nos, én nem túl flancos, de normális éttermezésben szereztem egy kis tapasztalatot, volt apró és kiadós adag közt minden. Én szeretem a napi kalóriamennyiségemet max. 2 étkezésben betolni, de volt, hogy előételt ettem főételnek, mert csak az fért belém a desszert és a sör elé. Máskor pedig néztem a 7 deka grillezett zöldséget a nagy tálon szétosztva mint vega menü (a nem vega ételek normálisak voltak)... Úgyhogy sokféle étterem van, s persze ha halat eszel salátával, az eleve nem lesz sok kalória. Egy rendes helyen azért van mozgástér.
Amikor belga sörözőben vacsoráztam, akkor csak egy saláta fért be a sörök mellé a több órás ottlétkor, mondjuk az nagy volt, a sörök pedig alaposak :)
Ha az általad látogatott étteremben számodra túl nagyok az adagok s nem tudsz változtatni, akkor talán nem rád van méretezve az étterem. Bár elcsomagoltatni szerintem sem ciki, nem mintha valaha is megtettem volna, meg tudtam oldani máshogy.
Én kifejezetten nagy étkű vagyok, sokszor olyan adagokat eszek amiket más szerintem 2 étkezésre enne meg, de ezt én is észrevettem, hogy rengetegszer irreális adagokat adnak. Mondjuk való igaz, hogy "igazi" étterembe ritkán járok, inkább ilyen menüs-kifőzdés helyekre.
Két magyarázatot tudok erre:
- Gáz egy étteremnek, ha a vendég éhesen távozik, ezért inkább nagyobb adagot adnak.
- Ha x adag ételen van 300 forint hasznuk, akkor 2x-en van (valószínűleg) 600 forint haszon. Tehát érdekük nagyobb adagokat adnia az éttermeknek kollektíven.
Igen, kérdező: budapesti vagyok. És ismerem a vidéki jó éttermeket is.
De amikről te beszélsz, azok nem jobb éttermek, hanem büfék. Egy kilós döner tál ... 60 dekás hamburger ... ezek mezei gyorskaják.
A rosszabb minőségű, nívótlanabb helyek operálnak a mennyiséggel, ha már aminőséggel nem tudnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!