A cukrász szakmábol megtudok élni MO-on? Mennyit lehet vele keresni?
Minden a következő (ill. az itt fel nem sorolt) kérdésektől függ:
- mennyire leszel profi, igényes, kreatív, egyedi
- hol akarsz praktizálni (Vidék vs. főváros, Mo. vs külföld)
- van tőkéd (v. tulajdonostársad) saját üzlethez
- milyen cél-/ vevőcsoportot célzol meg
- mit fogsz készíteni (mostani v. 50-100 éves desszerteket pl. margarinos, krémporos, csokoládét soha sem (csak sovány kakaót) látott csokitortát)
- mennyire figyelsz a tudatos táplálkozásra, természetes/ bio alapanyagokra
- mennyire fektetsz hangsúlyt a különböző élelmiszer intoleranciákra (mint ahogy azt már előttem írták)
Van akinek összejött:
Eric Lanlard egy francia, aki Londonban csinált karriert, a TVPaprikán is volt (van?) műsora.
Szerintem külföldön kisebb energiabefektetéssel tudsz jó életszínvonalat elérni.
(Németország, Ausztria, UK, Svájc, skandináv országok, stb.)
Kérdésedből az látszik, hogy még nem döntötted el, hogy cukrász leszel-e, de tetszik a szakma. Amiből hiány van, az a cukormentes (cukorhelyettesítőt, pl. glukonont vagy egyéb cukorpótlót használó) cukrászat, a fentiekben említetteken túl. Pedig gyakorlatilag mindent meg lehet csinálni így is.
A többlet az, hogy örömet is szerzel azoknak, akik szeretik a kiváló hazai recepteket, és az egészségüket se akarják kockáztatni. Csak Téged választanának, és ez nyilván anyagilag is megérné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!