Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » A cukrász szakmábol megtudok...

A cukrász szakmábol megtudok élni MO-on? Mennyit lehet vele keresni?

Figyelt kérdés
2017. máj. 28. 14:57
 1/5 anonim ***** válasza:
34%
Még Liptaival is összejöhetsz.
2017. máj. 28. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Meg lehet belőle élni, csak ügyesnek kell lenni. Meg nem mindegy mit értünk megélés alatt. Elmehetsz cukrásznak a tesco-hoz nagyüzembe ahol tonnaszámra gyártjátok az olcsó tortát, meg elmehetsz eg komoly cukrázdába is, esetleg nyithatsz sajátot. Cukrászként is tovább lehet képezni magad különféle tanfolyamokon, akár külföldön, kérdés mennyire akarsz benne elmerülni, mire van igény. Pl. szerintem most nagyon érdemes elmenni a glutén- és laktózmentes irányba, illetve más allergének elkerülésével készülő sütikre.
2017. máj. 28. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Minden a következő (ill. az itt fel nem sorolt) kérdésektől függ:

- mennyire leszel profi, igényes, kreatív, egyedi

- hol akarsz praktizálni (Vidék vs. főváros, Mo. vs külföld)

- van tőkéd (v. tulajdonostársad) saját üzlethez

- milyen cél-/ vevőcsoportot célzol meg

- mit fogsz készíteni (mostani v. 50-100 éves desszerteket pl. margarinos, krémporos, csokoládét soha sem (csak sovány kakaót) látott csokitortát)

- mennyire figyelsz a tudatos táplálkozásra, természetes/ bio alapanyagokra

- mennyire fektetsz hangsúlyt a különböző élelmiszer intoleranciákra (mint ahogy azt már előttem írták)


Van akinek összejött:

Eric Lanlard egy francia, aki Londonban csinált karriert, a TVPaprikán is volt (van?) műsora.

[link]

2017. máj. 31. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem külföldön kisebb energiabefektetéssel tudsz jó életszínvonalat elérni.

(Németország, Ausztria, UK, Svájc, skandináv országok, stb.)

2017. máj. 31. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:

Kérdésedből az látszik, hogy még nem döntötted el, hogy cukrász leszel-e, de tetszik a szakma. Amiből hiány van, az a cukormentes (cukorhelyettesítőt, pl. glukonont vagy egyéb cukorpótlót használó) cukrászat, a fentiekben említetteken túl. Pedig gyakorlatilag mindent meg lehet csinálni így is.

A többlet az, hogy örömet is szerzel azoknak, akik szeretik a kiváló hazai recepteket, és az egészségüket se akarják kockáztatni. Csak Téged választanának, és ez nyilván anyagilag is megérné.

2017. jún. 1. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!