CUKRÁSZOK! A cukrász szakma nagyon hajtós, kisker-nagyker szinten is?
Szerintem minden munkahely más és más, szóval így általánosságban nem lehet megmondani, hogy hajtós-e a cukrászat.
Én szerencsésnek érzem magam, mert olyan helyen vagyok, ahol minden nap annyit dolgozunk csak, amíg mindennel kész nem leszünk. Van, hogy csak 5-6 órát dolgozunk, máskor meg 9-10-et. Hét elején az a gyakoribb, hogy 8 óránál kevesebbet vagyunk bent. A péntek és a szombat szokott a leghúzósabb lenni, mert ilyenkor a legnagyobb a forgalom, így aznapra is többet kell termelnünk, mint a többi napokon, de készülnünk kell a hétvégére is előre, plusz a legtöbb tortarendelés és egyéb rendelés is hétvégére esik. Tehát inkább hétvégente fordul elő, hogy túlórázni kell, de ilyenkor sem 12 órán át tart a munkaidő.
A másik dolog amit szerencsésnek tartok ezen a munkahelyen, hogy itt csak délelőttös műszak van, így pedig az egész délutánunk szabad. Persze néha, amikor nagyobb a hajtás (karácsony és húsvét előtti időszak, vagy amikor valamilyen különleges rendelés van), akkor kénytelenek vagyunk ideiglenesen beiktatni délutáni vagy éjszakai műszakot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!