Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Pizzarendeléskor ti mennyi...

Pizzarendeléskor ti mennyi borravalót szoktatok adni?

Figyelt kérdés
Párommal találtunk egy jó kis pizzériát ahonnan a 40cm-es pizzát akciósan 1949 Ftért szállítják házhoz. Hetente kb. egyszer-kétszer rendelünk, és ilyenkor néha képes a barátnőm problémát csinálni belőle, hogy a 2ezer Ft mellé még külön ad egy fém 100ast vagy 200ast. Én nem szoktam ügyet csinálni belőle, és legtöbbször 2ezret fizetek mivel gondolom nem véletlenül van így meghatározva az ár hogy 1950Ft, így gyakorlatilag a futároknak minimum 50Ft bele van kalkulálva címenként. Ti mennyi szoktatok adni, egyáltalán adtok-e? Én kicsit kellemetlennek érzem, hogy plusz egy fém 100-ast vagy 200-ast a futár kezébe nyomok a papíron kívül amibe kerül a pizza. Gondolom lesz pár gyökér aki lesóherez, de remélem páran értik, hogy mit is akartam ebből kihozni.

2017. máj. 4. 10:44
 1/7 anonim ***** válasza:
86%

2200Ft szerintem a normális. Egy 100-as ma már egy kávéra sem elég.

Láttam liftajtót, ahol a pizzafutár felírta, hogy 10Ft-ot adott valaki jattnak, mire egy másik rákontrázott, melléírta: "Te legalább kaptál!"

:DD

2017. máj. 4. 10:55
 2/7 anonim ***** válasza:
81%
Hát mi amikor 2 pizzát rendelünk 1290 ft/db akkor 2600 ft-ot adok. Ennyi erővel aki csinálja annak is küldhetnétek pénzt :D
2017. máj. 4. 10:57
 3/7 anonim ***** válasza:
87%
Kb ugy szoktuk osszegben mint a baratnod. Annyi a kulnbseg, hogy mi 2 pizzat szoktunk rendelni, nem egy nagyot, de kb 200 Ft korul adunk. Mikor hogy jon ki a vegosszeg, van amikor kicsit tobb, van amikor kicsit kevesebb...mondjuk nalunk van olyan, hogy a kiszallitas is fizetos, egy 100-as, tehat bele van kalkulalva az arba.
2017. máj. 4. 11:22
 4/7 anonim ***** válasza:
90%

èn minimum 200Ft-t adok borravalónak. Sok pizza futár a borravalón kívül max egy kis fizetést kap.

Èn is pénzböl élek, én is megdolgozom a pénzért, és úgy gondolom, hogy nekem nem fáj a 200Ft, neki meg jól jön a 200Ft(ha nem jönne jól neki, akkor nem pizza futár lenne). De ha úgy jön ki akkor akár 500Ft-t is adok neki.

DE csak akkor fizetem ezt ha normál idöben és normál állapotban érkezik az árú.

2017. máj. 4. 11:38
 5/7 anonim ***** válasza:
66%

Fölösleges, akkor a futárnak, postásnak, family frostosnak, tejes autósnak, gázos autósnak, tápos autósnak mindenkinek adhatnánk, aki tehetős és nem sajnálja adjon, magán ügye, de sztem felesleges.

Benne van minden költség, haszon az árban.

2017. máj. 4. 12:37
 6/7 anonim ***** válasza:
76%
Nagyjából 10%, ahogy kerekre kijön és amilyen apróm épp van.
2017. máj. 4. 21:32
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Elég jó fizetésed lehet ha 500 ft borra valót is szoktál adni...
2017. máj. 6. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!