Normális, hogy az ételfutár szid, mert nem adtam borravalót?
Nem normális. Hívd fel a helyet, ahonnan rendeltél, és panaszold be. Némelyik ételfutás különösen gyökér tud lenni. Én egyszer Simple-ön keresztül rendeltem pizzát - ott ugye előre ki is fizeted. A pizza sehol, csak egy sms jött, hogy nem fogadott hívás volt. Felhívtam, ott volt a futár, aki háborgott, hogy ő hozta a pizzát, de hiába csöngetett, hiába hívott, nem engedtem be, nem vettem fel. A telefon a kezemben volt éppen, ha hívott volna, és egyet kicsörög, észreveszem, hát egyet sem csörgött ki, csak sms jött. A kaputelefon meg hangos, azt is meghallom.
Ez este 11 körül volt már: kiderült, hogy valószínűleg le akart lépni a pizzáimmal, hogy majd azt hazudja, kihozta, de nem vettük át, hazamegy velük, és jóízűen megeszi. A már kifizetett pizzánkat.
Csaptunk is egy kis botrányt, felhívtuk az éttermet, akik visszaküldték a pacákot a pizzánkkal, és vissza kellett adnia a pénzünket is. Szóval ne hagyd magad, nagyon nagy f..szok vannak a futárok között, bánj csak velük keményen, ha bunkók.
Borravaló akkor jár, ha elégedett vagy a szolgáltatással.
Jelen esetben erről szó sincs, és én sem adtam volna egy fillért sem ilyen gyökérnek. Akkor se, ha lett volna nálam ennyi.
Nem mindegyik ilyen szerencsére.
Vannak iszonyat bunkók, vannak semlegesek, és vannak halál aranyosak. :D
Van másik fajta is, amikor készpénzzel fizetsz, vissza kellene adnia, de valahogy sehogy sem megy neki. Volt már úgy, hogy (nem vicc) 6 percet álltam az ajtóban, mert nem voltam rest megvárni, amíg rengeteg nyekergés és sóhajtozás árán leszámolja a visszajárót. Persze először mondta, hogy egyáltalán nincs nála apró, aztán meg az volt a probléma, hogy a kétmaréknyiból hogyan szedi össze.
Másik emberke, aki rendszeresen jár, totál rendes, udvarias, ugyanolyan fényes a mosolya, ha éppen nincs apróm a borravalóra, hát persze, hogy legközelebb duplán adok neki.
Én soha se értettem ezt a borravalós dolgot.
Kifizetem ami az oldalukon szerepel. Annyit szeretnék fizetni a megrendelt ételért amennyi oda van írva.
Neki az a munkája, hogy kihozza az ételt miért kötelességem adni még neki?
Ha én megcsinálom a munkámat én se kapok érte több bért mert mosolyogtam, vagy kedves voltam.
Ja másik..Pizza rendelés:
"jó napot pizzát szeretnék rendelni"
-"jó neked "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!