Mik a zöldség illetve a hús előkészítő helység minimális követelményei?
Vettünk egy kis falatozót, nevezhetném büfének is. Szóval nem túl nagy. Van benne szolgálati és vendég wc, öltöző, tészta előkészítő, kiszolgáló helység. Kézmosók, hűtők, gázzsámoly, gyros sütő, ...
Miért mondja mindenki, hogy itt nem lehet zöldségelőkészítőt kialakítani? Értem, hogy Magyarországon vagyunk..., de mi a követelménye ennek a két helységnek? Van minimális méret? Tudtok valami linket ahol feketén fehéren ott van, hogy minek kell megfelelni? Köszi.
Ekkora rátermettséggel biztos kell nektek éttermet üzemeltetni?
Mindenképpen meg akarjátok büntettetni magatokat, megmérgezni a vendégeket?
Kezdjük ott, hogy mit szeretnél árulni, és milyen formában szerzed be az alapanyagot?
Ja, és van egyáltalán közöd a vendéglátáshoz??? Gyanítom nincs, úgyhogy adok egy jó tanácsot: még most hagyd abba, amíg nem buktál milliókat...
szeretnénk délelőtt lángost délután hamburger, hotdog, sült krumpli, üdítő, csevap, kolbász, ...
nem nagy kihívás elkészíteni, mégis, ha egy falatozóban akarom megcsinálni, hosszú távon jobban járnánk, ha lennének előkészítő HELYISÉGEK ( :-) ) és nem a kész húst és zöldséget kellene csak rádobnunk a vaslapra.
Hallottatok a spirál sült krumpliról? - Na azt előkészítő nélkül lehetetlen megcsinálni. És még arról nem is beszéltem, hogy rajta szeretném hagyni a krumplin a héját. A csevapot, fasírtot szeretném én fűszerezni, esetleg panírozni egy rántott húst...
Ha meg tényleg mérgezni szeretném a vendégeket, akkor konyhakész szart árulnék, amit csak a mikróba kell betenni és még csak a kezem se piszkolom be.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.
Legyen szép napotok! :-D
Ezt kaptam privátban? nem tudom, miért nem lehetett ide kiírni:
"szia! Nincsközöm a vendéglátáshoz, mint laikus szeretnék bele látni. Műszaki beállítottságú vagyok így furcsa nekem, hogy erről a témáról semmi sincs a neten, csak szaktanácsadóktól lehet megtudni valamit, viszont a számonkérés elég kemény.
Jól látod könnyen lehetne bukni milliókat, ha a feleségem nem főzne olyan jól, és nem lenne cukrász, felszolgáló és üzletvezető.
Köszi a figyelmességed!"
A HACCP-n túl szükséged lesz egy Jó Higiéniai Gyakorlat kézikönyvre, amelyben mindent le kell szabályoznod.
Ehhez adott ki a NÉBIH ilyen útmutatókat, olvasd át:
Ez nem fb, hogy válaszolsz az aktuális hozzászólásra...
Ha mindent magad akarsz csinálni, akkor add el a falatozót, és vegyél egy éttermet. Meg fel néhány alkalmazottat.
Kelleni fog zöldségelőkészítő, húselőkészítő, szárazáruraktár, rengeteg hűtő (külön Mindennek ugye...) dagasztógép a hambi zsömlébek, ipari fritu, rostlap, tűzhelyek...
Szóval mélyen a zsebbe kell nyúlni. Arról nem is beszélve, hogy fizikai képtelenség egyedül csinálni.
Nem véletlenül van a büfékben "mikrós hambi"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!