A koffeinmentes kávéban is van minimális koffein?
Szerintem van benne. Úgy készül, hogy a kávébabból kiáztatják a koffeint. Teljesen kiszedni nem tudják belőle. Én a koffeinmentestől sem tudok aludni, ha este iszom, de lehet, hogy ez csak a placebo hatás :)
Igyál gyerekkávét, gabonakávét, az nem kávébabból készül, de az íze ugyan az.
"A koffeinmentesítés egy folyamat, melyben a kávébabok, a tealevelek vagy egyéb koffein-tartalmú anyagok koffeintartalmát eltávolítják. Bár a koffeinmentesített termékeket legtöbbször „koffeinmentesnek” nevezik, ezek még így is tartalmaznak valamennyi koffeint; az Egyesült Államok maximum 3%, az EU 0,1% koffeintartalmat engedélyez a teljes tömeghez képest."
idézet wikipedia-ból
Utolsó!
Az első forrásmegjelölés, amit ezen az oldalon láttam. Gratulálok!
Én is koffeinérzékeny vagyok.A cappuccinót bírom néha, de van mikor attól is érzek minden félét.De rendes, erős kávét sosem iszom, mert ver a szivem, mint a hülye.
Én úgy tudom, a koffeinmentes kávé olyan kávébabból készül, aminek nincs koffein tartalma.De valóban van olyan eljárás, hogy kivonják a koffeint.
Az Inka kávét próbáltad már vagy a Macikávét?Nagyon finomak
és nincs bennük egy szemernyi koffein sem!Kólák közül talán a De Pepper jó lehet, vagy az Elixis üdítő, ami emlékeztet a kóla ízére, de nincs benne koffein.
5-ösnek!
"Én úgy tudom, a koffeinmentes kávé olyan kávébabból készül, aminek nincs koffein tartalma.De valóban van olyan eljárás, hogy kivonják a koffeint."
-Közel jársz az igazsághoz :) Európában mindössze 2 gyárban végeznek koffeinmenetesítést, amely készülhet vegyszeres áztatással, fagyasztással, vagy mosással. Ilyenkor a még pörköletlen zöld kávébabbal végzik el a koffein kivonását. Az utóbbi sok vizet igényel, ezért a legdrágább megoldás, de talán a legegészségesebb is az előbbiekhez képest. Viszont van egy érdekes termék amit tudok ajánlani, Frei Tomi kávézójában beszerezhető, ezt írja róla:
"Nem kémiai úton, hanem szinte "természetesen" koffeinmentes. Kolumbiában termesztik, Etiópiából áttelepített alacsony koffeintartalmú cserjéket növesztve.
125g 1080.-Ft"
forrás:
A kávé dolgában nem tudok segíteni, de tudjad:
Koffein van kólában, teában, kakaóporban (így csokoládéban is); és egyes gyógyszerekben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!