Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Tényleg kell a borravaló?

Tényleg kell a borravaló?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok, miért adnak sokan többszáz forintot a futároknak az étel kiszállításakor.

Azt értem, hogy ha valami teszem azt 99o forintba kerül akkor már nem kérem el azt a 1o-est, ha ezressel fizettem.

De hogy direkt extrát, 12oo-13oo forintot adjak?

A futárnak ez a munkája, amiért fizetést kap, nem tett nekem személyes szívességet azzal, hogy házhoz hozta az ételemet. Persze mondhatjuk, hogy hát gyors meg kedves volt, de szerintem ez alap elvárás, amiért kifizettem az étel és talán a szállítási költség árát is.

Egy teszem azt banki dolgozónak sem adok párszáz forintot csak úgy, mert kedves volt, egyszerűen elvégezte a munkáját.

Nekem is kell a pénz, nem véletlenül választok úgy, hogy ne a legdrágább ételeket rendeljem, ha már van extra többszáz forintom az ebédre, akkor abból inkább valami jobbat, vagy extrát rendelek magamnak.

Természetesen ha valakinek ez belefér, akkor adjon csak borravalót, de a kérdést azért tettem fel, mert többen is megszóltak már a véleményem miatt, amiért én indokolatlannak tartom a túlzott borravaló adást.

(Mindezt úgy írom, hogy én magam is vendéglátásban dolgoztam.)

2016. ápr. 5. 14:18
1 2 3
 21/21 szaszaa11 ***** válasza:
67%
Kérdező: Nem órabérben, havi fix minimálbér+yatt, bözske. Így egy hónapra: 86.000. Alapfizu, 20.000. Bözske, és cirka 150\200 ezer yatt q 4 hétre. Így kerestem 200-300 ezer között. A 16 óra nem mindennapos volt, de előfordult, és nem Hetente egyszer... Úgy gondolom megérte, de yatt nélkül biztos az első hónap után röhögve mondtam volna fel. Főleg hogy sokszor akár félmilliós, vagy nagyobb összeg volt a pincérek brifkójában, és mennyire keserves látni, hogy Ennyi forgalomból mennyi került az nap gyakorlatilag az én pénztárcmba, kb. 10-15 ezer...
2016. ápr. 22. 08:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!