Az osszes hirportal azzal foglallkozik, hogy mar a nebulok az iskolapadbol mennek ki ausztriaba, nemetbe, ukbe.... Viszont mikor otthon vagyok, mind videki 20K varosban, mind Bp-n mindig azt latom, hogy van forgalma a helyeknek. Regen dolgoztam egy nyarat etteremben elokeszitokent, mar akkor (2007) 8K kaptak egy nap. Kedves szakacsok, mi az igazi indok, amiert elmentek? Magyar viszonylatban jol kaptok. Ha keritek a fonok bejelent korrektul? A kihivas vonz? Itt ukban nagyon lebutulnak azok a szakacsok akik, csak a standard, angol reggelit, meg a pub kajakat csinaljak, egy tenyleg menobb etteremben mar kell tudas barhol legyen is az, londonban, munchenben, budapesten. Kell technologiai ismeret, bor parositas... Ilyen helyeken meg szerintem mar Magyaroszagon sem szivoznak a tulajdonosok.
Kicsit el vagy tévedbe kérdező. Bejelenteni? Igen, általában 4 órában szokták bejelenteni a dolgozokat, a többit inkább kifizetik feketén. Viszont ez se olyan sok. Ráadásul abból a 4 órás műszakből nem lesz nyugdíj és egyebek. Főleg úgy, hogy legtöbbször még 8 óránál is többet dolgoznak. Vendéglátásban nincs pihenés ünnepnapokon, hisz akkor lehet a legnagyobb forgalom, így míg mindenki pihen, addig a vendéglátásban dolgozók sokkal többet dolgoznak, mint addig. Ahogy előbb is írtam megfizetni viszont nem akarják őket, emiatt is van az, hogy sokan inkább kimennek külföldre. Ráadásul ahogy olvasgattam kint sokkal normálisabbak a munkakörülmények, mint itthon.
Mielőtt megkérdeznéd: nem, nem vagyok szakács, csak vannak ismerőseim, akik a vendéglátásban dolgoznak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!