Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Ezekben a drága/luxus éttermek...

Ezekben a drága/luxus éttermekben mindenhol csak kis adagokat szolgálnak fel?

Figyelt kérdés
Sok képen láttam már a többtízezres ételekről és egyáltalán nem lehet jóllakni velük. Miért csak kis adagokat adnak? Elvégre ha már valaki ennyi pénzt kiad akkor legalább lakjon jól nem?
2015. febr. 22. 14:03
 1/7 A kérdező kommentje:
képet*
2015. febr. 22. 14:04
 2/7 anonim ***** válasza:
86%

Mi ebből a tanulság?

- a igazán éhes vagy, ne a luxus étterembe menj, hanem valami kis hangulatos étterembe, és kérd a hagyományos pörköltet nokedlivel, vagy rántott húst sült krumplival...

- ha el akarsz bűvölni valakit azzal, hogy elit helyre mégy/viszed: ott a nevet, az étel-alapanyag különlegességét, a kiszolgálás színvonalát, a csili-vili megjelenést, stb. stb. is megfizettetik veled!!!

2015. febr. 22. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem is nevetséges:D Én jobban szeretem a középkategóriás éttermeket. Jártam már méregdrága helyen, ahol nem ettem olyan finomakat, mint a sarki olasznál tizedannyiért. Mintha csak a kiszolgálást és a helyet fizetné az ember.
2015. febr. 22. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
84%
Azért, mert sokkal több fogást szervíroznak, mindegykből egy picit.
2015. febr. 22. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
94%

Miért csak kis adagokat adnak?


- mert nagyon drága alapanyagokból dolgoznak, ahol pár dekája az adott dolognak többezer-tízezer forintos áron vásárolható meg

- mert nem 2-3 fogásos, hanem 5-12 fogásos menüt eszel végig, általában borpárosítással

- mert nem csak az ételt, hanem a szakértelmet is meg kell fizetned: vedd figyelembe, hogy ilyen menüsorok összeállítására igen kevesen képesek csak. Ez által egyrészt a kifinomult ízélményért fizetsz, amiben részesülsz, és természetesen az adott chef nem éppen olcsó munkájáért.


Elvégre ha már valaki ennyi pénzt kiad akkor legalább lakjon jól nem?


Nem.

- mert a cél nem a pukkadásig evés, hanem a különböző ízkombinációk felfedezése

- mert nem mindenkinek egyforma a gyomra, nekem pl. egy "normál" éttermi adag levessel sok is, sosem tudom mindkettőt megenni, viszont egy fine dining étteremben kellemesen jóllakok, anélkül, hogy a dolgok felét a tányéromon kellene hagynom.

2015. febr. 22. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
97%
Előző mindent tökéletesen leírt!
2015. febr. 25. 01:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
100%
5. válaszoló mindent leírt már. Nekem, ha étterembe megyek, nem az az elsődleges célom, hogy degeszre egyem magam, hanem az, hogy kipróbáljak dolgokat és hidd el kérdező, a kis adagokkal is jól lehet lakni, nagyon is.
2015. febr. 25. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!