Ezekben a drága/luxus éttermekben mindenhol csak kis adagokat szolgálnak fel?
Mi ebből a tanulság?
- a igazán éhes vagy, ne a luxus étterembe menj, hanem valami kis hangulatos étterembe, és kérd a hagyományos pörköltet nokedlivel, vagy rántott húst sült krumplival...
- ha el akarsz bűvölni valakit azzal, hogy elit helyre mégy/viszed: ott a nevet, az étel-alapanyag különlegességét, a kiszolgálás színvonalát, a csili-vili megjelenést, stb. stb. is megfizettetik veled!!!
Miért csak kis adagokat adnak?
- mert nagyon drága alapanyagokból dolgoznak, ahol pár dekája az adott dolognak többezer-tízezer forintos áron vásárolható meg
- mert nem 2-3 fogásos, hanem 5-12 fogásos menüt eszel végig, általában borpárosítással
- mert nem csak az ételt, hanem a szakértelmet is meg kell fizetned: vedd figyelembe, hogy ilyen menüsorok összeállítására igen kevesen képesek csak. Ez által egyrészt a kifinomult ízélményért fizetsz, amiben részesülsz, és természetesen az adott chef nem éppen olcsó munkájáért.
Elvégre ha már valaki ennyi pénzt kiad akkor legalább lakjon jól nem?
Nem.
- mert a cél nem a pukkadásig evés, hanem a különböző ízkombinációk felfedezése
- mert nem mindenkinek egyforma a gyomra, nekem pl. egy "normál" éttermi adag levessel sok is, sosem tudom mindkettőt megenni, viszont egy fine dining étteremben kellemesen jóllakok, anélkül, hogy a dolgok felét a tányéromon kellene hagynom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!