Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A drága, luxus autókba milyen...

A drága, luxus autókba milyen hangrendszer van?

Figyelt kérdés

Pl most olvastam, hogy a Bentley 20 hangszóró van, 22 csatorna, összesen 2200 wattos.

A Rolls Royce-ba meg 18 hangszóró. Ezek hogy szólhatnak? Ezek a kocsik olyan 110-140 millió körül mozognak, annyiért már high end hangrendszert tesznek bele?

2015. febr. 12. 20:52
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Bentley Mulsanne -ban*
2015. febr. 12. 20:53
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván ezekben a legjobb hangrendszer van, ennyi pénzért belefér. De például egy 15 millás Audiban is lehet high-end hangrendszer, ha például egy A4-be megrendeled a 2 milliós Bang&Offulsen rendszert.
2015. febr. 12. 21:23
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez engem is érdekelne de inkább az , hogy mi célt szolgál a 18-20 hangszoró. Audiofil oldalon azt olvastam , hogy ez csak parasztvakítás és ha abból indulunk ki hogy zene hallgatáshoz a sztereó max 2.1 dukál (színpadkép) akkor lehet , hogy ez igaz is. A helyzetet bonyolítja, hogy ezekben tv is van tehát lehet, hogy mozizáshoz igazították a hangrendszert. Ekkor már értelmet nyerhet a 18 hangszoró bár a térhangzáshoz kevesebb is elég.
2015. febr. 12. 21:30
 4/12 A kérdező kommentje:

Értem köszönöm a válaszokat!

Egyenlőre csak ennyit találtam róluk (bár nem nagyon néztem még utána):

Bentley Mulsanne:

"The Mulsanne includes a 14-speaker sound system with Digital Signal Processing (DSP). Audio perfectionists have the option to go even further: the Naim™ for Bentley system comprises 20 speakers, 22 channels and 2200 watts of aural perfection."

Rolls Royce Ghost:

"The Bespoke Audio System has been refined to create a unique sound. With an incredible 18 speakers throughout the cabin, each has been carefully optimised to deliver the perfect acoustic balance. Depending on your mood, you can choose from two settings: Studio or Theatre for a completely immersive surround experience."

Illetve még ezt: [link]

ez 600 wattos akkor és 10 csatornás 16 hangszóróval?

Mondjuk valószínűleg a Rolls Royce Phantom-ban másmilyen lehet.

2015. febr. 12. 21:45
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy kicsit túlzás a Bentley 20 hangszórós berendezése, de gondolj csak bele, szerintem úgy van megoldva, hogy minden utas tökéletes minőségben hallgathassa a zenét, ne torzitson sem hátul, sem elől, sem középen, hanem mindenütt tökéletes legyen. Persze az a 2200 watt azért kellett, mert milyen jól mutat ez igy a listán.
2015. febr. 12. 22:21
 6/12 A kérdező kommentje:
Nem túlzás szerintem, amúgy is elég nagy, tágas kocsi ha jól tudom (mondjuk kisebb mint a Rolls Royce), ennyi pénzért már legyen normális hangrendszer kiépítve benne. Amúgy az érdekelne, hogy ezekben lehet külön mélynyomó vagy mélyláda?
2015. febr. 14. 18:04
 7/12 anonim ***** válasza:
Lexicon vagy Bang and Olufsen és a kalaptartóba középre rakják a mélynyomó hangszorót.
2015. febr. 14. 21:27
 8/12 A kérdező kommentje:
És ezek jók? Hogy szólnak?
2015. febr. 15. 11:01
 9/12 anonim ***** válasza:
A youtubon vannak fent ilyen videók de hát ugye ez olyan mint üvegen keresztül lekvárt nyalni. Lehet, hogy ott szépen szól de te a saját hangszóród miatt és a felvételhez használt mikrofon miatt már nem élethű minőségben hallod. De ha majd veszek RR.-t vagy B.-t ígérem, hogy megírom. :)
2015. febr. 15. 11:50
 10/12 anonim ***** válasza:
Bang and Offulsenre még senkit nem hallottam panaszkodni, pedig nagy művészek is szoktak ilyen Audikkal járni, akik értenek is a zenéhez.
2015. febr. 15. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!