Gáz volt, hogy vissza elfogadtam a 10-ft ot?
Bementem tegnap egy étterembe inni egy ásványvizet, 2és fél dl -es kis üveges volt csak 210-ft ért.
Kihozta a pincérlány és lassan megittam és gondoltam fizerek de miután megittam nem jött még a pincérlány.
Odamentem a pulthoz és kifizettem 220 ft-ot adtam mert úgy volt nálam és hagytam hogy visszaadja a pincér lány a 10-est. Mondtam köszönöm,és lehet nem tetszett a pincér lánynak ,hogy vissza kellett adni a 10-est ,mert komoly hangon mondta,hogy viszlát. Dehát ha az annyiba került akkor az annyiba került és ha jár vissza akkor a visszajárót vissza kérem. Amúgy is drága volt mert a spárba 1,5l nagyüvegest 60-ft ért szoktam venni csak az tegnap nem volt nyitva.
Tesóm volt velem ő nem kért semmit és mikor kimentünk az étteremből lehülyézett,hogy étteremben nem illik visszakérni a 10-est.
Szerintetek azt sem illett volna megkérdezni,hogy az a 2 és fél dl ásványvíz mennyibe kerül ami van?
Dehát én mindig megkérdezem mi mennyi pontosan.
Most komolyan gáz,hogy visszakértem?
Igen, elég illetlen:/
persze ha 100 ft-ról van szó, azt még sem kell otthagyni, de azért 10 forint...
Tényleg gáz.
Ha ennyire garasos vagy, akkor legközelebb egy éjjel-nappaliba menj vasárnap.
Jól mondják az előttem szólók.
Legközelebb pedig azt fogják írni: szemtelenül kevés a 10 Ft.
Kibicnek semmi sem drága, még akkor is jó tanácsnak tartja, amit mond, ha ő merőben másképp csinálja.
.
Ami azt illeti, neked kötelességed kifizetni az árat, neki pedig visszadani a többletet.
Az, hogy elfogadtad a visszajárót, nem gáz.
Az, hogy egy étteremben 2-en bementetek és csak te ittál 1 ásványvizet, már elég gáz.
A pultosnak nem a visszajáró nem tetszett, hanem a fogyasztásotok. Legközelebb egy kocsmába vagy kávézóba menj be. Étterembe enni szoktak az emberek.
Valóban, étteremben többet illik fizetni, mint amennyi a hivatalos ár.
De más szemszögből nézve meg: ha egyszer annyi az ára, akkor annyi, és nem több. Az pedig a pincérnő részéről volt bunkóság, hogy 10 forint miatt váltott hangnemet.
Én eleve hülyeségnek tartom ezt a "kötelező borravalót". Értem én, hogy ez a kiszolgálás minőségének a jutalmazása, de ennyi erővel a boltos is elvárhatná a borravalót, amiért készségesen felszeli reggel a 10 deka párizsit. A kocsmáros is elvárhatná, hogy adj még plusz 20 forintot, amiért kiméri a kisfröccsöt. Az autóbuszvezetőis elvárhatná, hogy a 370 forintos jegy helyett 400-at fizessünk. Stb. Ha egy étteremben elvárás, hogy többet hagyj ott, akkor ennyi erővel máshol is lehetne az. Nem csak a pincérek dolgoznak keményen, csak máshol semmi pluszt nem kapnak érte. Főleg ha olyan munkát végez az ember, ahol nincs közvetlen kapcsolatban az ügyféllel.
Ha pedig elvárás, hogy az ember többet fizessen, akkor számoljanak fel a kiszolgálásra is díjat.
Értem én azt is, hogy sok étteremben olyan elcsеszett rendszer működik, hogy a pincérek a borravalóból kapják a fizetésük javát, ami viszont a rendszer hibája, és nem a vendégé.
Ez persze nem azt jelenti, hogy fukarkodnék a borravalóval, pusztán azzal nem értek egyet, hogy ez ilyen szinten elvárás.
Egyébként meg ez a jelen eset túl van ragozva. Ez nem garasoskodás, a kérdező meg nem h..lye, pusztán nem tudta, hogy mi a szokás. Gondolom, nem túl gyakran fordul meg étteremben. A pincérnő meg túl nagy feneket kerített vacak 10 forintnak. Felesleges ezen ennyit lovagolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!