Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Ti mit tennétek, ha átvert...

Ti mit tennétek, ha átvert volna a pizzafutár 4000 Ft-tal?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy én is hibás vagyok. Bömbölő kisgyerek mellől siettem le a futárhoz.

2500 Ft-t kellett volna fizetni, ezért kikészítettem a pultra 1db. 5000 ft-t, és 3db 1000 Ft-s papírpénzt. Ahogy lementem, felkaptam két 1000-t és 1db 5000, azaz 7000 Ft-t vittem le.

Sötét volt a kapunál (ház) mert nincs közvilágítás, így a futár is rosszul látott. Odaadtam a pénzt, hogy itt van 3000 Ft. és 2700-ből kérnék. Láttam, hogy zavarban van, gondoltam is magamban, hogy szegény nem tud számolni. Ott bíbelődött, mire nekem kellett kivennem a tenyeréből a maradék 300 Ft-t. Nem volt elég aprója,így 250 ft-t tudtam összeszedni.

később vettem észre és hívtam is a pizzásokat, ahol a hölgy felhívta a futárt. A futár állította, ő 3000-t kapott.

Nekem 1000 Ft-m maradt itt a pulton. :(

Én is hibás vagyok, tudom. De pont karácsony előtt hogy lehetett ennyire szemét egy pizzafutár?

írjak levelet a cégnek, vagy hagyjam?

2014. dec. 20. 10:14
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:

utolsó, te egy futár vagy? vagy talán az adott futár? hmhm!!

:)

ne írogass többet, kérlek...

2014. dec. 20. 11:17
 12/39 A kérdező kommentje:

ja és annyit, hogy nem adok neked igazat, hogy engem csesztetsz! valószínűleg vendéglátós vagy, ahol természetes az ilyen. Én nem tudom annak venni, és ezért nem fogok bocsánatot kérni

a levelet holnap írom meg, hátha addig hívnak, hogy elnézést kérjenek.

Ha nem, akkor megy levél

és örüljenek, hogy nem fordulok egyenesen a fogyasztóvédelemhez. Mert a pizzák árához képest aránytalanul nagy az összeg, amivel átvertek

de többet erről ne beszéljünk

sziasztok

2014. dec. 20. 11:19
 13/39 anonim ***** válasza:
94%

Azért majd írd meg, hogy működött-e a dolog, mert akkor én is írok egy levelet nekik, hogy át lettem verve, hátha kapok egy kis plusz pénzt karácsony előtt. És akkor már szólok a rokonoknak is, hátha ők is kapnak valamennyit....

Pont a fenti példa miatt nem fogsz visszakapni semmit sem. Bárki írhatja, hogy "márpedig én ennyit kaptam pedig annyi járt volna". Akkor kellett volna jobban odafigyelni. Utólag már késő bánat. Írhatsz a fogyasztóvédelemnek, de az náluk is alapszabály, hogy "pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el".

2014. dec. 20. 11:32
 14/39 anonim ***** válasza:
86%
hagyd a fenébe :S nem tudsz mit tenni sajnos, majd máskor jobban odafigyelsz. velem is előfordult ilyen, nem is egyszer :D
2014. dec. 20. 11:38
 15/39 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudhatod, hogy átvert. Lehet, hogy ő sem látta pontosan, hogy mennyi pénzt adtál és azért volt zavarban, mert össze-vissza kapkodtál, meg kivetted a pénzt a kezéből.

Ha látta, hogy többet adtál és nem szólt, az valóban nem szép tőle, de így utólag már nem tudsz semmit sem tenni.

Majd legközelebb jobban figyelsz.

Egyébként ha ennyire kapkodtál, nem tartod elképzelhetőnek, hogy nem is annyi pénzt készítettél ki meg vittél le, mint amennyit most gondolsz?

2014. dec. 20. 11:46
 16/39 anonim ***** válasza:
79%

"utolsó, te egy futár vagy? vagy talán az adott futár? hmhm!!

:)

ne írogass többet, kérlek..."

Nem vagyok futár. Egy értelmes ember vagyok.

Elég értelmes ahhoz, hogy ne b.@sszam át magam 4000 ft-tal.

Vagy ha mégis megesik, felmérjem a helyzetet, és ha érdemben az ég világon semmit nem tudok tenni az ügyben, akkor nem is teszek.

Nem égetem magam.

És elég értelmes ahhoz, hogy lenézzem a hülyéket.

Ja, és ráadásul akkor írogatok, amikor akarok. Nem te döntöd el.

Ismét egy eset, amiben semmit nem tudsz tenni. Kapisgálod már?

2014. dec. 20. 11:49
 17/39 anonim ***** válasza:
16%

Kedves Mindenki és kedves "elbénázó"!

Ó! Kedves 10/12-es hozzászóló!: szerintem a "hülye"voltál kifejezés egy kicsit erős!

A hozzászólásodból ítélve vagy kiskorú vagy, vagy te is megtetted volna, hogy nem szólsz és nem vagy becsületes egy hibázó emberrel! Végül is gondolom te nem dolgozol a pénzedért amiből élsz hanem lopod! ugye?

Sajnos én is kerültem ilyen helyzetbe,ezért értem meg a fenti "bénázó" személyt, csak más szituációban és kicsit sértő, hogy te ilyet nem tettél soha és nem tennél és sajnos van olyan gusztustalan ember a földön aki ezt megteszi!

ENGEM MEGLOPTAK SZEMÉLY SZERINT! Sajnos megbíztam egy emberben és közben elvette a tálcámat! Rendőrségi ügy is volt belőle mert nem én voltam az egyetlen akit így akkor motorral és arccal láthatóan levideózva megloptak! És én voltam a "hibás" mindenki szemében!

Utálom az olyan embereket és hozzászólókat mint a fenti egy-kettő emberke és főleg a 10/12-es aki hülyének nevez valakit azért, aki pl:

elhagyja a pénztárcáját benne pénzzel és igazolványokkal! és elveszi a pénzt és kidobja a tálcát vagy az üres tálcát juttatja vissza! Én személy szerint juttattam vissza, de volt ismerősöm aki azt mondta, hogy ő biza elvenné a pénzt és kidobná, és volt olyan barátom akinek leadták a rendőrségre a tálcát de a pénzt valaki véletlenül kiejtette!

VAGY MÁSIK HÜLYE EMBER: feltörték az egyik barátnőm autóját mert benne hagyta a laptopját! Igen, ilyet nem teszünk valóban! De nézzük már meg: ÉN FELŐLEM BÁRKI OTT HAGYHATNÁ AZ AKÁRMIT IS A KOCSIBAN, én nem töröm fel érte! És tegyük hozzá, hogy ezek nem megélhetésért törnek fel és vesznek ki pénzt akárhonnan is!

Azok az emberek nem csinálnak sűrűn ilyet!

A fenti embereket mind le "hülyézik" és lenézik!

Böngészem a netet és saját magamat is sértve érzem az itt hozzászólók és máshol is a fricskázó és lenéző válaszolók prűd és esztelen megszólalásitól!Gondolom mind nem keresik a pénzt hanem találják!

Igen a fenti pizzát rendelő emberke hibázott! Ám a futár elismerhette volna a hibát, de gondolom lelkiismerete nulla és így természetesen emberként is az! Az a baj, hogy ha panaszt tesz a fenti rendelő emberke, és véletlenül erre a címre később mégiscsak rendel, mert gondolom nem ez az egy futár van, akkor honnan tudja, hogy nem köpnének-e bele az ételébe mert jogosan panaszt tett! ??? mert az ilyen futár valószínűleg ezt is megteszi! Mondjuk aki ilyen embereket alkalmaz az munkáltatóként sem állhat a helyzet magaslatán!

Na jó, hogy feljöttem ide is! Így szombat reggelre jól kitomboltam magam a saját sérelmemért is!

Ha már a sajnos valószínűleg eredményre nem vezető panasz levél nem sikerül, ez vígasztaljon kedves "átvert" !

Sajnos szerintem nem jutsz sehova a leveleddel, ezt ahogyan az egyik fenti hozzászóló is írta "le kell nyelni a békát"! Szerintem a futárod sem jó kedvében fogja azt elkölteni!

2014. dec. 20. 11:51
 18/39 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, egyetlen kérdés van csak: ha te sem láttad, hogy mennyit adtál a futárnak, akkor ő vajon látta? Lehet, ott zsonglőrködtél a sötétben a papírpénzekkel, meg szedegedted a kezéből a visszajárót, ő meg csak kapkodta a fejét, hogy most akkor mi van?..
2014. dec. 20. 11:51
 19/39 anonim ***** válasza:
17%

Attól még, hogy tényleg te rontottad el a dolgot a fizetésnél, a futárban lehetett volna annyi becsület, hogy visszaadja a pénzt, pláne hogy még szóltak is neki. Te csak hibát követtél el, mert nem figyeltél oda, ő viszont bűnt, mivel hazudott.

Ha van facebookod, írd ki ezt az esetet oda minden adattal, pizzázó neve, időpont, pizzafutár személyleírása, és kérd, hogy osszák meg. Esetleg a pizzázó saját facebook oldalára is kiírhatod, bár azt valószínűleg törölni fogják. Annyit talán elérhetsz vele, hogy kevesebben fognak ott pizzát rendelni, ha látják, hogy mennyire "becsületes" a személyzet.

2014. dec. 20. 11:59
 20/39 anonim ***** válasza:
21%

A meglopott emberke vagyok újra! Pont kikapcsoltam volna de megláttam egy nem rég íródott hozzászólást!

Valóban valószínűleg nem láthatott semmit a futár lehet. Ám mivel én állok a másik oldalon is csak más munka körben és nem pizzásoknál, így gondolom van neki egy összeg amit mint pénz a "kasszában" kivisz. Gondolom előleget kap a cégtől amivel el kell számolnia, a vendégek fizetése után! Jelen esetben nála többnek kellett maradnia a fenti összeggel amivel nem tud elszámolni! Tehát gondolkodni csak tud, hogy húha, valaki többet fizetett? És nem lenyúlni! Főleg, amennyiben valaki jelez is, mint az egyik fenti hozzászóló is mondta, valószínűleg a pizzarendelő lesz az egyetlen aki mondja, hogy többet adott az adott futárnak és nem kapta vissza és ezek után, hogy leszarják panaszt tesz! Szóval gondolhatja, hogy nem repült hozzá egy gondolom normális hangvételű pizzarendelő telefon után!

Én normálisan kérdezném a diszpécsert,, azért mondom..

2014. dec. 20. 11:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!