Mennyire lehet megélni egy étteremből? 16/L
Imádok sütni, főzni és jól is tudok.
Gondoltam olyanra is hogy esetleg külföldön majd nyitnék egy éttermet. Olaszország,Franciaország,Spanyolország amikre így gondoltam. Kint külföldön érdemes, vagy itthon? Vagy ne is gondolkozzak ilyeneken?
Az az egy biztos, hogy ha arra alapozod az éttermet, hogy imádsz főzni, akkor pillanatok alatt csődbe mész, mert ennek a 2 dolognak az ég világon semmi köze nincs egymáshoz.
Amúgy külföldön egyértelműen sokkal jobban megéri éttermet üzemeltetni, jóval nagyobb haszonkulccsal lehet dolgozni.
Magyarországon ha egy étterem nem dübörög, akkor épphogy elvegetál, ami az anyagi részét illeti.
Gyakorlatilag minden létező helyen adót kell csalni ahhoz, hogy pl ha egy bérleményről van szó, akkor ne legyen mínuszos a hely.
De külföldön is több kell egy "kicsit" a főzés imádatánál.
Pl hogy a szakácsaid (mivel akármennyire is szeretsz főzni, annyit úgy sem tudsz) ismerik e a vendégek ízlését, amiért pénzt adnak.
Itt jegyezném meg, hogy amit te jónak vélsz, az természetesen lehet is az, de az is lehet, hogy pl teljesen eladhatatlan egy étteremben.
Akármennyire is hihetetlen, ennek nagyon is van realitása.
Más világ a kettő.
Otthon hiába főz valaki istenien, egy étteremben labdába se tud rúgni, mert teljesen más világ, más rendszer, más felépítésű az egész.
Amire te gondolsz, ezt úgy lehetne megcsinálni, hogy pl megnyernéd a lottó 5-öst, hobbiból csinálnál egy éttermet, tök jókat főzögetnétek benne, vendég is biztos lenne valamennyi, és rendszeresen finanszíroznád a boltot, kb úgy havi 3-5 millióval. Forintban. Ha egy kis helyről beszélünk.
...és saját tulajdon. Ha bérled, akkor több.
Annyi, hogy a saját tulajdon nagyságrendileg egy 50-80 milliós befektetés.
Attól függ mire gondolsz:
egy szegényes,zsíros "kocsma"hangulatú étteremhez.
Olyanhoz mint a Mc.Donalds
Egy családias hangulatú,sok és ehető de kevés pénz étterem
egy családias hangulatú sok és nagyon finom de kevés pénz étteremhez
Egy estélyis étteremhez amit ki lehet fizetni de a kaja nem isteni
egy estélyis étteremhez amimár jó drága és a kaja is minőségi de a személyzet bunkó
egy királyi étteremhez ahová csak a leg gazdagabb emberek és elkényeztetett gyerekeik juthatnak be és a legdrágább legjobb kajákat eszik miközben a személyzet minden parancsukat lesik.
egypk egy étteremhez nem az kell hogy szeretsz főzni hanem az hogy szeretsz főnök lenni és a kezedben tartani a dolgokat.
határozotnak és gyors felfogású pörgős ravasz embernek kell lenned
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!