Minden étteremben kibeszélik a konyhán a vendégeket?
Remélem nem ez az éttermet minősiti !!!
Rólam ilyenkor ha ígaz biztos azt mondják ,hogy hülye p::: mert mindig megkérdezem ha valami nem egyértelmű ,hogy mit takar az adott étel :
Söt ha én olyat szeretnék enni amiböl pl van vagy létezik félkész termék : ilyen a sajtal töltött pulykamell ,hogy rendes húsból van a félkész terméket adják .
Megesik hogy kibeszélik, de ezzel nincs semmi baj addig amíg a vendég nem vesz észre belőle semmit. A vendégtér és a konyha 2 külön világ, a konyhában mindenki arról beszél amiről jól esik, attól még az étel minősége lehet jó.
A szakács pedig persze hogy nem szereti a kis adagos rendeléseket, mert ugyanannyi a munka vele mint egy normál adaggal.
nálunk is téma a vendég,de szerintem ez rendben is van,
-talán az lenne a furcsa inkább ,ha pl robbanómotorokról meg forgatónyomatékról diskurálnánk,két étel között,
Én korábban felszolgáltam és inkább az emberek tudatlansága valamint az étel/italkultúrájuk szegénysége miatt szoktam mosolyogni.
Volt néhány olyan kérdés vendégtől amit nem nagyon bírtam visszakérdezés nélkül. Mintha a Holdról jöttek volna. :)
Igen, mindenhol kibeszélik, de általában egyáltalán nem így.
20 év alatt végigfőztem az országot, szóval van ilyen téren tapasztalatom.
Általában más a felállás. Alapból nem gúnyolják ki a csórókat, leginkább csak akkor, ha az a csóró a 20 forintjával megjátssza, hogy ő valaki, meg milyen raj, hogy a 1 forint borravalót.
És ezért ugráltatja a személyzetet, rendel össze vissza minden hülyeséget, meg 15-ször odahívja magához a felszolgálót.
Normális vendéget normálisan beszélnek ki. Attól, hogy valaki csóró, még nem szokás fikázni. Ha paraszt, annál inkább.
És akkor itt jegyezném meg, hogy ez a réteg nem megtiszteli az éttermet az ott evésével, hanem csak azért van egyáltalán beengedve az étterembe, mert a megélhetéshez az ő pénzére is szükség van.
Meg mondjuk igen, ilyen is van benne, hogy pl látszik egy páron, hogy egyszer egy hónapban elviszi a pasi a nőt egy étterembe, aki mondjuk enne is, de csak féladagoznak...
Hát ha már oda eljutott, akkor tegye már teljessé a vacsorát!
Én legalább is úgy lennék vele, ha csak pizzára telne, akkor inkább pizzériába mennék, de akkor legalább egész pizzát vennék. (csak egy példa a pizza)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!