Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Minden étteremben kibeszélik...

Minden étteremben kibeszélik a konyhán a vendégeket?

Figyelt kérdés
Eddig ez a harmadik étterem ahol dolgozom, és a konyhán folyamatosan megjegyzéseket fűznek a megrendelések mellé. Pl. ha valaki elég olcsó kaját rendel, akkor rögtön nevetnek, és szegénynek statuálják. Vagy a pincérek gúnyosan közlik a konyhával, hogy nem kér a vendég nagy adagot csak kicsit stb.....Mindenhol ez van vagy csak én dolgozom ilyen idióta helyeken! Nem mindegy ki mit eszik, nem annak kellene örülni, hogy valaki megtiszteli az éttermet azzal ,hogy ott étkezik??

2013. júl. 9. 15:15
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Remélem nem ez az éttermet minősiti !!!

Rólam ilyenkor ha ígaz biztos azt mondják ,hogy hülye p::: mert mindig megkérdezem ha valami nem egyértelmű ,hogy mit takar az adott étel :

Söt ha én olyat szeretnék enni amiböl pl van vagy létezik félkész termék : ilyen a sajtal töltött pulykamell ,hogy rendes húsból van a félkész terméket adják .

2013. júl. 9. 15:23
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
én külföldön dolgoztam 6 évig, több országban, konyhán, kivétel nélkül ott is kibeszéltük a vendégeket. Ez a konyhákon elfogadott dolog.
2013. júl. 9. 15:27
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Megesik hogy kibeszélik, de ezzel nincs semmi baj addig amíg a vendég nem vesz észre belőle semmit. A vendégtér és a konyha 2 külön világ, a konyhában mindenki arról beszél amiről jól esik, attól még az étel minősége lehet jó.

A szakács pedig persze hogy nem szereti a kis adagos rendeléseket, mert ugyanannyi a munka vele mint egy normál adaggal.

2013. júl. 9. 15:33
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

nálunk is téma a vendég,de szerintem ez rendben is van,

-talán az lenne a furcsa inkább ,ha pl robbanómotorokról meg forgatónyomatékról diskurálnánk,két étel között,

2013. júl. 9. 15:35
 5/18 A kérdező kommentje:
Jó oké, de az akkor sem helyes, hogy gúnyolódnak rajtuk! Pl ha én csak egy adag sült burgonyát rendelek akkor automatikusan el lehet engem könyvelni egy csórónak?? vagy minimum az az elvárás hogy steaket rendeljen mindenki??
2013. júl. 9. 15:38
 6/18 anonim ***** válasza:

Én korábban felszolgáltam és inkább az emberek tudatlansága valamint az étel/italkultúrájuk szegénysége miatt szoktam mosolyogni.

Volt néhány olyan kérdés vendégtől amit nem nagyon bírtam visszakérdezés nélkül. Mintha a Holdról jöttek volna. :)

2013. júl. 9. 15:40
 7/18 anonim ***** válasza:
23%
Most komolyan, te egy sültburgonyáért képes vagy beülni egy étterembe? :)
2013. júl. 9. 15:41
 8/18 A kérdező kommentje:
Csak példa volt........
2013. júl. 9. 15:45
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Dolgoztam olyan osztályos helyen ahol nem könyveltek volna csórónak hanem egyszerűen nem szolgálnak ki, mivel minimum rendelési összeg volt. Azaz ha a rendelésed nem érte el az X összeget akkor nem kaptál asztalt. Ez azért volt mert az étterem viszonylag kevés férőhellyel rendelkezett és az üzletpolitika szerint ne foglalja órákig valaki az asztalt egy kólával, míg a másik a helyedben otthagyna egy kisebb vagyont. És bizony így működött is a dolog.
2013. júl. 9. 15:45
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen, mindenhol kibeszélik, de általában egyáltalán nem így.

20 év alatt végigfőztem az országot, szóval van ilyen téren tapasztalatom.

Általában más a felállás. Alapból nem gúnyolják ki a csórókat, leginkább csak akkor, ha az a csóró a 20 forintjával megjátssza, hogy ő valaki, meg milyen raj, hogy a 1 forint borravalót.

És ezért ugráltatja a személyzetet, rendel össze vissza minden hülyeséget, meg 15-ször odahívja magához a felszolgálót.

Normális vendéget normálisan beszélnek ki. Attól, hogy valaki csóró, még nem szokás fikázni. Ha paraszt, annál inkább.

És akkor itt jegyezném meg, hogy ez a réteg nem megtiszteli az éttermet az ott evésével, hanem csak azért van egyáltalán beengedve az étterembe, mert a megélhetéshez az ő pénzére is szükség van.

Meg mondjuk igen, ilyen is van benne, hogy pl látszik egy páron, hogy egyszer egy hónapban elviszi a pasi a nőt egy étterembe, aki mondjuk enne is, de csak féladagoznak...

Hát ha már oda eljutott, akkor tegye már teljessé a vacsorát!

Én legalább is úgy lennék vele, ha csak pizzára telne, akkor inkább pizzériába mennék, de akkor legalább egész pizzát vennék. (csak egy példa a pizza)

2013. júl. 9. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!