A Gundel étteremben jól lehet lakni?
Jól lehet lakni. Egyél annyit, amennyit kívánsz, csak legyen a pénztárcád megtömve. Mire kijössz, úgy is kiürül.
Ha jól akarsz lakni, keress egy jó kis kifőzdét.
Minőségi étterembe nem zabálni járunk, hanem értékelni az étel ízét és minőségét, olyan prezentációban és méretben, ahogy a séf jónak látja.
Ezzel együtt én még nem jártam olyan helyen, ahonnan éhesen jöttem volna ki, max. úgy, hogy utána éjfélkor még ettem valamit, de az is összesen csak kétszer történt.
De hát könyörgöm, az tradicionális paprikás csirke így néz ki náluk:
Ez egy nagy átverés ha nem sznobul gondolkozok...
Oké, akkor ne menj oda.
Nem kérdést írtál ki, csak okoskodni akartál.
Menj Szegeden az Új Híd étterembe.
Onnan nem jössz ki éhesen. Ebéd után a pincér megkérdezte óhajtunk még valamit? Én csak egy ágyat kértem, kipihenni az étkezés fáradalmait. Csodás volt.
Egyébként az ilyen éttermek se hülyék, pont úgy porciózzák ki, hogy az átlagos vendég, aki előétel/leves/főétel/desszert kombóból minimum 3-t, de esetleg többet (két előétel vagy két főétel) is fogyaszt a vacsora végére pont jól érezze magát. Ha a vendég elé vágnának 5dl levest első fogásként, akkor annyira tele lenne már az után, hogy nem tudná értékelni a főétel minőségét.
Ezért van a séf üdvözlete, az amuse bouche, kezdetnek kenyér és vaj/olaj az asztalon és az igazán felsőkategóriás éttermeknél, amik a Gundel szintje felett dolgoznak még ajándék meglepetésfogások is vannak, ha például valaki a kóstolómenüt rendeli (ami ált. min. 6, de inkább több fogás).
Hogy az eredeti kérdésedre ismét válaszoljak: nem, nem marad éhen senki, mert nem egyetlen főételt rendelni ülnek be az ilyen helyekre az emberek, hanem a kulináris élvezetek miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!