Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » A Gundel étteremben jól lehet...

A Gundel étteremben jól lehet lakni?

Figyelt kérdés
Nézegettem az ételfotóikat, de olyan picinek tűnnek az adagok...
2013. júl. 2. 19:57
 1/9 anonim ***** válasza:

Jól lehet lakni. Egyél annyit, amennyit kívánsz, csak legyen a pénztárcád megtömve. Mire kijössz, úgy is kiürül.

Ha jól akarsz lakni, keress egy jó kis kifőzdét.

2013. júl. 2. 20:03
 2/9 anonim ***** válasza:
85%

Minőségi étterembe nem zabálni járunk, hanem értékelni az étel ízét és minőségét, olyan prezentációban és méretben, ahogy a séf jónak látja.

Ezzel együtt én még nem jártam olyan helyen, ahonnan éhesen jöttem volna ki, max. úgy, hogy utána éjfélkor még ettem valamit, de az is összesen csak kétszer történt.

2013. júl. 2. 20:10
 3/9 doboszoli ***** válasza:
Második válaszolóval maximálisan egyetértek!!
2013. júl. 2. 22:11
 4/9 A kérdező kommentje:

De hát könyörgöm, az tradicionális paprikás csirke így néz ki náluk:

[link]

Ez egy nagy átverés ha nem sznobul gondolkozok...

2013. júl. 3. 06:04
 5/9 anonim ***** válasza:
47%

Oké, akkor ne menj oda.

Nem kérdést írtál ki, csak okoskodni akartál.

2013. júl. 3. 12:32
 6/9 anonim ***** válasza:

Menj Szegeden az Új Híd étterembe.

Onnan nem jössz ki éhesen. Ebéd után a pincér megkérdezte óhajtunk még valamit? Én csak egy ágyat kértem, kipihenni az étkezés fáradalmait. Csodás volt.

2013. júl. 3. 12:57
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem csak teljességgel furcsállom, mert azt hittem étterembe enni jár az ember, ha éhes. Azt vártam, hogy valaki azt mondja, hogy ő volt már ott és nem ilyen kicsik az adagok, mint a fotón és nem kell 3 db főételt rendelni ahhoz, hogy ne maradjunk éhen. Most ez tényleg okosokodás? :(
2013. júl. 3. 15:00
 8/9 bumbi02 ***** válasza:
100%
Fine dining étterembe nem azért mész hogy jól lakj, hanem hogy egy jót egyél. Ez az adag ami a képen van, még fine dininghoz képest egész nagynak mondható, nálunk vannak jóval kisebb adagok is, mégse panaszkodik senki se, mert nem azért jönnek ide, hogy degeszre egyék magukat, hanem hogy az ízeket élvezzék. Ha jól akarok lakni, akkor egy olcsó pizzériába megyek, vagy egy sarki kifőzdébe.. A fine diningnak pont ezért nincs Magyarországon nagy keletje, mert manapság azt is kevesen engedhetik meg, hogy egyáltalán étteremben egyenek, nem azt, hogy csak ízlelés, kedvtelés céljából menjenek enni valahova...
2013. júl. 3. 15:08
 9/9 anonim ***** válasza:

Egyébként az ilyen éttermek se hülyék, pont úgy porciózzák ki, hogy az átlagos vendég, aki előétel/leves/főétel/desszert kombóból minimum 3-t, de esetleg többet (két előétel vagy két főétel) is fogyaszt a vacsora végére pont jól érezze magát. Ha a vendég elé vágnának 5dl levest első fogásként, akkor annyira tele lenne már az után, hogy nem tudná értékelni a főétel minőségét.

Ezért van a séf üdvözlete, az amuse bouche, kezdetnek kenyér és vaj/olaj az asztalon és az igazán felsőkategóriás éttermeknél, amik a Gundel szintje felett dolgoznak még ajándék meglepetésfogások is vannak, ha például valaki a kóstolómenüt rendeli (ami ált. min. 6, de inkább több fogás).

Hogy az eredeti kérdésedre ismét válaszoljak: nem, nem marad éhen senki, mert nem egyetlen főételt rendelni ülnek be az ilyen helyekre az emberek, hanem a kulináris élvezetek miatt.

2013. júl. 3. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!