Hogyan kell étteremben tésztaételt villával és kanállal enni?
Mi a fenének kanál, ha ott a villa??
Értelemszerűen nem a közepébe, hanem a szélébe lazán belebököd a villát, és szépen feltekersz rá egy akkora adagot, amit úgy tudsz a szádhoz emelni, hogy bele is férjen, és a tányértól a szádig megtett úton ne bomoljon és csapódjon szét. Körülbelül nem egészen 5 perc alatt meg lehet tanulni ezt a technikát. :)
ha jobb kezes vagy akkor abban van a villa,a másikban a kanál. a villával egy kisebb adagot kiemelsz a tésztából,és a kanálon tekergeted a villát addig amíg a tészta szépen felcsavarodik a villára. ( a kanalat egy kicsit megemelve ferdén tarod-de ez úgy is adja majd magát..)
simán a tányéron nem tudod olyan szépen feltekerni,mert közbe le is csúszik róla,-ezért adják a kanalat.)
de otthon nyilván én sem azzal eszem.
Az elsönek annyiban igaza van, hogy a kanalas módszer ismeretlen Olaszországban, ott mindenki a tányéron tekeri fel a spagettit, vagy egýb hosszú tésztát, méghozzá úgy, hogy NEM karistolja a tányért!!! Semmivel sem kell zajosabbnak lennie, mint ha egy kanálon tekered fel, csak meg kell tanulni.
De ha ragaszkodsz a kanálhoz, akkot (jobb kezes embert feltételzve) a villa van jobb kézben, a kanál a balban.
Ez a kanálhasználat tészták esetén egy nagyon vicces urban legend, Olaszországban a gyerekeket tanítják így enni és semmiképp sem ez az "elegáns" módszer :)))
Mint ahogy a teánál se kell eltartani a kisujjadat a csészétől, az angol királynő se teszi így.
Ha kell segítség a villa mellé, akkor a kést igénybe veheted, tologatni a cuccot, de nem fog kelleni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!