Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » A rendszerváltás előtti...

A rendszerváltás előtti időkben lehetett jó kávét inni Magyarországon? Volt sokféle mint ma vagy csak eszpresszó meg tejeskave?

Figyelt kérdés

jan. 2. 01:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
46%
Én nem tudom, hogy az olaszok hogyan csinálják, de az ő kávéjuk utánozhatatlan. Nagy kávé fogyasztó vagyok, kilós kávékat veszünk, méghozzá prémiumot, 7-8 ezer Ft/kg, otthon darálom frissen, de a kávé főzőben főzött kávé meg sem közelíti az olasz Kafettériákban főzött kávé minőségét. Nekem az az etalon. Volt régen jó magyar kávé, az Amigo. Emlékszik még rá valaki?
jan. 2. 11:42
 12/20 anonim ***** válasza:
46%
Kell egy jó kávéfőző amivel lehet már rendes presszó kávét csinálni. Jó minőségű kávé (a prémium kategóriás kávé az drágább mint a 7-8 ezer Ft/kilós áron általad vásárolt kávé), egy jó fajta kávéőrlő és némi tudás, hogyan is kell használni ezeket az eszközöket és akkor élvezheted az igazi olasz eszpresszót az otthonodban.
jan. 2. 17:02
 13/20 anonim ***** válasza:
Az Amigo nem instant volt? :p
jan. 2. 17:25
 14/20 anonim ***** válasza:
13. De igen
jan. 2. 17:28
 15/20 anonim ***** válasza:
#13 Nem, szemeskávé volt. Instant sokáig csak a Nestlé volt. Instant kávét sokáig csak a Compack forgalmazott, az Édesipar nem.
jan. 2. 17:29
 16/20 anonim ***** válasza:

Én is határozottan instantra emlékszem. Amigos volt és van szemes.

Egyébként valóban hosszú ideig csak a Nestlé volt, el is köznevesült „neckávé”, műveltebbeknél „neszkávé” formájában

jan. 2. 17:34
 17/20 anonim ***** válasza:
#16 Én határozottan arra emlékszem, hogy az Amigo, így, egyes számban szemes volt. Lehet, hogy mikor egyéb instant kávék is forgalomba kerültek, lett az Amigonak is oldható változata, de én a Compacknál dolgoztam, ennek megfelelően nem ittam más kávét.
jan. 2. 17:38
 18/20 anonim ***** válasza:

Úgy tűnik az Amigos, meg az instant Amigo az csak véletlen névegyezés, az egyik olasz, a másik román. Ez lehetett a régi:

[link]

jan. 2. 17:55
 19/20 A kérdező kommentje:
Kávézókban lehetett pl. cappucinot, latte macchiato-t inni vagyis minosegi tejhabot tudtak kesziteni vagy ezek akkor ismeretlen dolgok voltak?
jan. 2. 22:11
 20/20 anonim ***** válasza:
#11 A kávéfőzőt "be kell járatni". Dolgoztam olyan helyen, ahol emeletenként volt egy-egy presszókávé-főző, mindenki annyi kávét ivott, amennyit akart. Az első 3-4 adag ihatatlan volt. Otthon mindig az első kávét főzöd.
tegnapelőtt 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!