A rendszerváltás előtti időkben lehetett jó kávét inni Magyarországon? Volt sokféle mint ma vagy csak eszpresszó meg tejeskave?
Figyelt kérdés
jan. 2. 01:03
11/20 anonim válasza:
Én nem tudom, hogy az olaszok hogyan csinálják, de az ő kávéjuk utánozhatatlan. Nagy kávé fogyasztó vagyok, kilós kávékat veszünk, méghozzá prémiumot, 7-8 ezer Ft/kg, otthon darálom frissen, de a kávé főzőben főzött kávé meg sem közelíti az olasz Kafettériákban főzött kávé minőségét. Nekem az az etalon. Volt régen jó magyar kávé, az Amigo. Emlékszik még rá valaki?
12/20 anonim válasza:
Kell egy jó kávéfőző amivel lehet már rendes presszó kávét csinálni. Jó minőségű kávé (a prémium kategóriás kávé az drágább mint a 7-8 ezer Ft/kilós áron általad vásárolt kávé), egy jó fajta kávéőrlő és némi tudás, hogyan is kell használni ezeket az eszközöket és akkor élvezheted az igazi olasz eszpresszót az otthonodban.
15/20 anonim válasza:
#13 Nem, szemeskávé volt. Instant sokáig csak a Nestlé volt. Instant kávét sokáig csak a Compack forgalmazott, az Édesipar nem.
16/20 anonim válasza:
Én is határozottan instantra emlékszem. Amigos volt és van szemes.
Egyébként valóban hosszú ideig csak a Nestlé volt, el is köznevesült „neckávé”, műveltebbeknél „neszkávé” formájában
17/20 anonim válasza:
#16 Én határozottan arra emlékszem, hogy az Amigo, így, egyes számban szemes volt. Lehet, hogy mikor egyéb instant kávék is forgalomba kerültek, lett az Amigonak is oldható változata, de én a Compacknál dolgoztam, ennek megfelelően nem ittam más kávét.
18/20 anonim válasza:
Úgy tűnik az Amigos, meg az instant Amigo az csak véletlen névegyezés, az egyik olasz, a másik román. Ez lehetett a régi:
19/20 A kérdező kommentje:
Kávézókban lehetett pl. cappucinot, latte macchiato-t inni vagyis minosegi tejhabot tudtak kesziteni vagy ezek akkor ismeretlen dolgok voltak?
jan. 2. 22:11
20/20 anonim válasza:
#11 A kávéfőzőt "be kell járatni". Dolgoztam olyan helyen, ahol emeletenként volt egy-egy presszókávé-főző, mindenki annyi kávét ivott, amennyit akart. Az első 3-4 adag ihatatlan volt. Otthon mindig az első kávét főzöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!